שאלות כלליות ... (המלצה לגבי מכשיר קשר)

satman

New member
שאלות כלליות ... (המלצה לגבי מכשיר קשר)

אני נמצא באירופה, שאלתי היא... איזה סוג מכשיר קשר מומלץ ובאיזה תדר לצורך תקשורת למרחק של מספר קילמטרים באיזור עירוני. קודם כל אני מחפש זוג מכשירים נישאים, איזה תדר לבחור? 27MHZ או 446MHZ? (במחינת טווח קליטה ומבחינת גודל אנטנה) כדי לקבל כיסוי של כ 10קמ"ר, איזה המלצות ישנן? באופן ולידע כללי, מהו הטווח הצפוי באיזור עירוני ל 446 0.5W מהו הטווח הצפוי באיזור עירוני ל 446 4W מהו הטווח הצפוי באיזור עירוני ל 27 4W ולגבי שימוש במגבר אותות חוקי+רשיון, מהו הטווח הצפוי במתווה ארצי ל 27 35W מהו הטווח הצפוי במתווה ארצי ל 27 150W מהו הטווח הצפויבמתווה ארצי ל 27 700W תודה מראש לכל העוזרים!

zukik

New member
אנסה לענות

כודם כל אני לא ממליץ על ה 27 מכמה סיבות רעש גבוהה בגלל ריבויי תחנות אנטנות גדולות .... אז נדבר על ה 446 באיזור עירוני מאוד תלויי מצב הבנינים אז בתמצית אפשר לקבל כמה קילומטרים בשטח בנויי לא צפוף מאוד עם מכשיר של כמה ואטים 0.5W יתן טווח של 1 קמ .... סדר גודל 4 ואט יכול לתת כמה קילומטרים לגבי מגברים ת בארץ כל משדר מעל 100 מילי ואט (אם אני לא טועה) דורש רשיו ... ן

4Z7BGG

New member
מכשיר קשר

....ואני מציע, לתאר את המטרה והשימוש שאתה מייעד למכשירים אלו בכל מקרה - לטווחים שציינת תצטרך רשיון. וכן - אני מכיר את הפרסומותשל המכשירים עם הטווחים המופלאים ב 1.90 שקל.............אל תתפתה לשים את כספך על קרן הצבי

satman

New member
צודק, מכישירים זולים אכן הביצועים בהתאם.

המטרה: תקשורת בעיר או בין ערים סמוכות לגבי רשיון אין בעיה, אני לא נמצא בישראל אלא באירופה המזרחית ולכן יש לי אפשרות לרכוש במחיר דיי זול רשיון לשימוש תדר ומגבר אותו מתאים. (למשל המגבר של 150W מתוצרת MIDLAND יעלה לי כ 500 שקלים) אני חושב על הפתרון של 446 עם 4-5W מכשיר נייד הוא הכי סביר... מה דעתכם? אני יכול לצפות לכיסוי של 5KM? (מחיר המכשיר הוא כ 600 שקלים)

4Z7BGG

New member
טווחים

כעקרון, בתדרים האלו - 5 ווט צריך להספיק לשטח בנוי שלא בצפיפות. לרכב - קח ישר מכשירים של 40-50 ווט. אבל - קח בחשבון שצריך להכיר את הסביבה ואת המדיניות. מספיש שיש עוד 50 מכשירים כאלו באותם תדרים - ואתם בברוך. אני בכל מקרה הייתי הולך על מוטורולה מסודרים עם PL ושאר עניינים שעושים את החיים קלים. קח בחשבון שרישוי רשלני וריבוי חאפרים יקשו מאד על תקשורת איכותית לפעמים אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות זול.................

למעלה