שאלות כלליות לקראת משכנתא

JochaSchwartz

New member
שאלות כלליות לקראת משכנתא

שלום, אשמח לתובנות הפורום במספר שאלות (בטח יהיו לי עוד בהמשך
)
1. אני מבין שאי אפשר לקחת יותר משליש משכנתא בריבית משתנה. האם יש אפשרות לקחת משכנתא יותר גדולה ממה שאני באמת הייתי רוצה, לשמור בצד קצת הון עצמי - ותכף לאחר קבלת המשכנתא להחזיר חלק מהריבית הקבועה - ובכך לעקוף את מגבלת השליש? (בהינתן שגם בהתחלה אני לא חורג מאחוזי המימון המותרים)
2. האם אני יכול "לסגור על משכנתא" זמן מה (כמה חודשים) לפני ביצוע התשלום - ולקבל את המשכנתא עצמה, ולהתחיל להחזיר אותה, רק לקראת התשלום למוכר? אני אצבור ריבית בינתיים?
תודה.

JochaSchwartz

New member
ושאלה נוספת

אני מבין שהתשלום של המשכנתא הוא תמיד התשלום האחרון. בהנחה שיש לי פריסת תשלומים, עם תשלום של 10% בסוף - איך זה מתבצע?
אני יכול לקבל את המשכנתא בשלבים? אני צריך להתמקח כל פעם מחדש על הריביות?

תשובות כלליות
1. כן, אפילו המציאו לזה שם "מסלול פיתוי", אתה יכול לחפש בגוגל. כמובן שיש סיכון בבחירה כזו, אם המסלול שנשאר, זה שבריבית המשתנה, ישתנה לרעה, תגלה שירית לעצמך ברגל.
&nbsp
2. אתה לא מתחיל לשלם ריבית עד שלא לקחת את הכסף בפועל. אתה יכול לסגור היום על אישור עקרוני, ולקבל את המשכנתא עצמה בעתיד, אבל הריביות לא יישמרו לך. האישור העקרוני רק אומר שהבנק מסכים עקרונית להלוות לך את הסכום שביקשת, אבל זה לא מבטיח באיזה תנאים. אם סגרת משכנתא ולא לקחת אותה בתוך משהו כמו 12 יום, לא סגרת כלום.

למעלה