שאלות כלליות, ממש בססיות
אני כנראה לא אפתח מחר עסק, אבל אני מתעניין בתחום וכרגע אני מאוד מאוד בור בנושא, אז יכול להיות שאני אכתוב דברים שיראו קצת "מוזרים".
נניח למשל שאני מכין מלפפונים חמוצים ממש טובים ואני רוצה למכור אותם. בקיצור - איך עושים את זה?
ארשום מה אני יודע או חושב, ואשמח לקבל הערות, תיקנוים, תוספות וכו.
1. להכין אותם בבית, לארוז ולנסות למכור לסופר ליד הבית? אני מניח שזה לא עובד כך בימנו, צריך אישור ממשרד הבריאות או משהו כזה? מי יודע איך ההגיניה במטבח שלי או מה תאריך התפוגה של המוצר?
2. לפתוח עסק ממש? להשכיר איזה מבנה ולהפוך אותו בעצם למפעל המלפפונים שלי. אבל יש כמה בעיות עם זה, אין לי אפשרות ורצון להשקיע מאות אלפי שקלים בשביל הימור. הרי אין לי מושג אם העסק שלי יצליח, אני עדיין לא שם מוכר, וגם אם אצליח זה בוודאי יקח זמן, ובנתיים אני צריך להתפרנס.
3. אפשר להשתמש במפעל מלפפונים אחר? כלומר שאני אשתמש במפעל שכבר מייצר מלפפונים, אכין בו את המוצר שלי, אשלם להם סכום מסויים על השכרת המקום אבל לא אצטרך להשקיע בפתיחת עסק. אני רואה בסופר הרבה חומוסים השייכים למותג "אחלה", אבל יש שם תת-מותג, כמו שם של איזה חומוסיה קטנה מיפו, האם זה מה שאני אמרתי? אני חושב גם ישראל היום היו מדפיסים את העיתון אצל הארץ למשך זמן.
אם אתם יכולים להמליץ גם על ספר או מקור מידע אחר, שאני אוכל להרחיב את הידע בתחום, אני אשמח מאוד. בנתיים אני אשוטט בגוגל.
אני כנראה לא אפתח מחר עסק, אבל אני מתעניין בתחום וכרגע אני מאוד מאוד בור בנושא, אז יכול להיות שאני אכתוב דברים שיראו קצת "מוזרים".
נניח למשל שאני מכין מלפפונים חמוצים ממש טובים ואני רוצה למכור אותם. בקיצור - איך עושים את זה?
ארשום מה אני יודע או חושב, ואשמח לקבל הערות, תיקנוים, תוספות וכו.
1. להכין אותם בבית, לארוז ולנסות למכור לסופר ליד הבית? אני מניח שזה לא עובד כך בימנו, צריך אישור ממשרד הבריאות או משהו כזה? מי יודע איך ההגיניה במטבח שלי או מה תאריך התפוגה של המוצר?
2. לפתוח עסק ממש? להשכיר איזה מבנה ולהפוך אותו בעצם למפעל המלפפונים שלי. אבל יש כמה בעיות עם זה, אין לי אפשרות ורצון להשקיע מאות אלפי שקלים בשביל הימור. הרי אין לי מושג אם העסק שלי יצליח, אני עדיין לא שם מוכר, וגם אם אצליח זה בוודאי יקח זמן, ובנתיים אני צריך להתפרנס.
3. אפשר להשתמש במפעל מלפפונים אחר? כלומר שאני אשתמש במפעל שכבר מייצר מלפפונים, אכין בו את המוצר שלי, אשלם להם סכום מסויים על השכרת המקום אבל לא אצטרך להשקיע בפתיחת עסק. אני רואה בסופר הרבה חומוסים השייכים למותג "אחלה", אבל יש שם תת-מותג, כמו שם של איזה חומוסיה קטנה מיפו, האם זה מה שאני אמרתי? אני חושב גם ישראל היום היו מדפיסים את העיתון אצל הארץ למשך זמן.
אם אתם יכולים להמליץ גם על ספר או מקור מידע אחר, שאני אוכל להרחיב את הידע בתחום, אני אשמח מאוד. בנתיים אני אשוטט בגוגל.