שאלות כללית שהצטברו אצלי לגבי התעמלות נשים

trilliane

Well-known member
מנהל
שאלות כללית שהצטברו אצלי לגבי התעמלות נשים

1. שמתי לב שהסיניות אוהבות להתחרות בקרקע בגרביים (וגם צ'ובוביטינה תמיד בגרביים, כולל בקפיצות); הרומניות במעין נעלי בלט (לרוב גם בקורה); האמריקניות יחפות; בת' טוודל תמיד התחרתה (גם במקבילים) עם תחבושות אלסטיות (אבל לא הדוקות כמו לחיזוק או אחרי פציעה, אלא נראות קצת רפויות או עם "נפח"). מה הסיבות לכך? מה היתרון/חיסרון של כל "שיטה"? מה מותר בתקנון?

2. ואם דיברתי על הרגליים, לגבי הידיים, רוב המתעמלות כיום (וגם המתעמלים למען האמת) עולות למקבילים עם "עוריות"; אני מבינה שזה עוזר נגד שפשופים, אבל זה לא מקשה לתפוס את המוט? לעומת זאת הרומניות משתמשות במין חבל קשור בצורה מוזרה... ולמיטב זיכרוני בעבר לא השתמשו בכלום ופשוט התחרו בכפות ידיים חשופות. מתי התחילו להתחרות עם כל הקשירות והעוריות?

3. ההשפרצות על המקבילים + מגנזיום בידיים – זה אמור להגדיל או להקטין את החיכוך? ראיתי גם מתעמלות שהירכיים שלהן מלאות במגנזיום, לא ממש הבנתי למה (או אם זה בכלל במכוון או תוצאת לוואי). אני מניחה שזה אמור להגדיל את החיכוך כדי ליצור אחיזה טובה יותר, אבל אז זה לא הופך את זה לדביק יותר ודווקא מקשה על תנועה חלקה?

4. שמתי לב שבתחרויות אמריקניות (וגם בתחרויות מוקדמות / קבוצתיות / קרב רב, בעיקר בקבוצה של האמריקניות בשנים האחרונות) מקובל סדר מכשירים של סוס קפיצות – מקבילים – קורה – קרקע. האם יש לכך סיבה מיוחדת? מתי זה התקבע? האם זה נחשב לסדר טוב במיוחד שהקבוצה החזרה בתחרות זוכה ליהנות ממנו?

5. מתי החלו להשתמש ב"שובר שוויון" באולימפיאדה? (או בתחרויות אחרות? לא יודעת באילו יש שוברי שוויון ובאילו אין). הבנתי שבמכשיר בודד קובע ציון הביצוע (על פני דרגת הקושי) ובזה אפשר למצוא היגיון מסוים; אבל בקרב-רב מחשיבים את שלושת הציונים הגבוהים יותר וזה כבר ממש מטופש – נותן יתרון למי שהיה לה מכשיר חלש יותר (או אולי פישלה קצת) על פני מי שנתנה תחרות מאוזנת יותר. לא ברור לי.

6. איך זה שמאמנים רבים נמצאים מתחת או ליד המקבילים במהלך עזיבות אבל מעולם לא ראיתי מקרה שבו מאמן תופס מתעמלת? (וראיתי לא מעט מתעמלות שנפלו מהמקבילים). האם זה קרה אי פעם? ואם לא, מה זה נותן בעצם?

7. בוויקיפדיה כתוב
The American Cup, currently known as the AT&T American Cup through a sponsorship arrangement, is an elite senior level international gymnastics competition held in the United States, [...]
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Cup_%28gymnastics%29
אם זו תחרות התעמלות לבוגרים, איך ייתכן שג'ורדין ויבר השתתפה (וזכתה) בה ב-2009 כשהייתה רק בת 13?

cubano1

New member
מעט מהתשובות

בהרבה מהמקרים, ובהתייחסות להרבה מהשאלות שלך, מדובר על מסורות "לאומיות"

אני קראתי בראיון שהרומנים באופן שמרני מאד התנגדו ל"עזרים" כמו עוריות, ורק לפני שנתיים שלוש הגיעו למסקנה שהם יפסיקו להתנגד לזה ויעודדו את זה. החבל הזה הוא מספק קצת הגנה מפני "שפשופים" (שזה בעצם קרעים של ממש בעור כף היד). אבל העוריות לא רק שלא מפריעות למתעמלת, הן עפילו עוזרות. יש שם מוט קטן שיוצר קפל בעוריות אפילו עוזר באחיזה ומאפשר יעילות רבה יותר בשמשות ובירחים.

ההשפרצות הרבה פעמים עוזרות ליצור משטח "דביק" יותר ועוזרות באחיזה גם כן - אני חושב שזה 20% מעשי, ו 80% פסיכולוגי. ולגבי המגנזיום על הירכיים, אני חושב שזה תוצאה של אימונים לפני התרגיל עצמו. כל פעם שמתעמלת עושה מקפל, המגנזיום מהבד נשאר על הבטן והירכיים שלה.

סדר המכשירים הוא "סדר אולימפי" קבוע, והוא קיים כבר הרבה מאד זמן. אצל הנשים זה קפיצות, מקבילים, קורה קרקע, ואצל הגברים זה קרקע, סוס סמוכות, טבעות, קפיצות, מקבילים ומתח. מתעמלים לאו דווקא יתחילו על המכשיר הראשון בסדר האולימפי, אבל תמיד יתקדמו על פי הסדר הזה למכשיר הבא. אני מניח שזה בשביל ליצור סדר ולהמנע מכאוס. ברוב הגמרים, הקבוצות שמעפילות ראשונות מתחילות במכשיר הראשון, והשניות מתחילות על המכשיר השני, וכו'. במוקדמות זה בדרך כלל נקבע בהגרלה.

לגבי שוברי שוויון - אין לי תשובה מדויקת -אבל זה עניין של כמה שנים. כל 4 שנים משנים את החוקה, ובדרך כלל יש גם שינויים בניקוד שנובעים מאירוע שהיה במחזור הקודם. גם ב 2008 היה סיפור עם שובר שוויון, כשנסטיה והא קשין קיבלו בדיוק את אותו הציון בגמר המקבילים, כולל את אותו ציון ה D ואותו ציון ה D, ואלוהים יודע איך הם בסוף הגיעו למסקנה שהא זכתה בזהב. אז החוק הנוכחי של שוברי שוויון, שאיני יודע אותו, הוא כנראה נכנס לתוקף אחרי 2004, 2008, או 2012.

יש מקרים בהם מאמנים תופסים מתעמלות. המאמן שם הרבה פעמים בשביל להקנות ביטחון, ואכן יש פעמים בהם הם לא מצליחים למנוע את הנפילה
הנה סרטון עם כל מיני קטעים של תפיסות של מאמנים - חלק גדול זה מאימונים, אבל יש גם מתחרויות
https://www.youtube.com/watch?v=cXqoG7kVOM8

ולגבי ג'ורדין וויבר והאמריקן קאפ - אסור לשלוח מתעמלות ג'וניור לתחרויות כמו האולימפיאדה ואליפויות עולם, או אליפויות יבשתיות.
אבל לתחרות גביע העולם כנראה שמותר, אף על פי שזה מאד לא מקובל. המהלך ב 2009 גרר המון המון ביקורת. היו שאמרו שהיא צעירה מדי וזה חסר טעם לתת לה להכנס לאור הזרקורים בגיל כל כך צעיר, שכן היא ממילא לא תוכל להתחרות באליפות עולם בשנתיים הקרובות.
היו כאלה שאמרו שהאיגוד האמריקאי והתקשורת מאד אוהבים להכתיר "אלופות" בתחרות הזאת, ובריג'ט סלואון שהיתה האמריקאית שהיתה אמורה להתחרות שם לא היתה מספיק כריזמטית או מבטיחה, ולכן הביאו את וויבר - בשביל הכותרת והסנסציה.
בכל מקרה - התשובה בגוף השאלה - ההחלטה בתחרות הספציפית הזאת היתה בידי האיגוד האמריקאי, וכנראה שלא היה חוק שאוסר על ג'וניורית להתחרות שם.

Tammie

New member
בקשר למגנזיום...

אני אתחיל בלהגיד שאני כימאית, אז תסלחו לי אם אני נכנסת לדברים טכניים

&nbsp
המגנזיום שמשתמשים בו בהתעמלות הוא למעשה מלח של מגנזיום- מגנזיום קרבונט (ממש מתאפקת לא לרשום את הנוסחא הכימית כרגע....) מגנזיום טהור הוא מתכת

זה חומר שסופג מים ולכן השימוש בו היא כדי לספוג זיעה. משתמשים בו גם בתחומים אחרים כמו טיפוס (הרים או קירות...) כדי לא להחליק.
הקטע של לערבב אותו עם מים/דבש/כל דבר אחר על המקבילים זה כדי כן לאפשר אחיזה טובה. זה איזשהו איזון עדין, וכמו שקובנו כתב, אין ספק שיש כאן גם גורם פסיכולוגי כלשהו....
&nbsp
אני ראיתי מתעמלות שגם שמות באופן יזום מגנזיום על הירכיים, אבל בעיקר בקורה, כשהן עושות אלמנטים לגחון.....
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אני יודעת את זה (אבל בכל זאת מכונה "מגנזיום" בקיצור)

רק שזה עדיין לא מסתדר לי עם הכנת הבדים המדוקדקת תוך התזה של מים... טקס פסיכולוגי כבר מסתדר לי יותר.

Tammie

New member
אה ברור, גם אני אומרת רק מגנזיום

פשוט לא יכולתי שלא לציין :)
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
מעט? ענית לי על הכול!

לא שמתי לב שיש "סדר אולימפי" קבוע וכך זה בעצם גם לקבוצות שמתחילות במכשיר אחר... חשבתי שזה פשוט "בונוס" ששומרים לקבוצות טובות או משהו כזה. שמתי לב שאצל גברים מתחילים בקרקע ומסיימים במתח, בין היתר כי אלה שני המכשירים שאני חובבת אצלם (את מכשירי הכוח אני מריצה קדימה) אבל לא קישרתי. עכשיו אני קולטת שבעצם גם גמרים במכשירים בודדים מתרחשים לפי הסדר הזה.

לגבי נסטיה ליוקין, במקרה קראתי הלילה את הערך עליה בוויקיפדיה (האנגלית) – שובר השוויון היה לפי הציונים של השופטים (B פאנל, לא יודעת בדיוק מה זה אומר). נדמה לי שבהחלקה על הקרח ובמקצועות דומים שנמדדים עפ"י שיפוט בודקים את הציונים הבודדים של השופטים. הרי בד"כ יש כמה שופטים ואז מורידים את הציון הגבוה והנמוך ועושים ממוצע (או מחברים את התוצאות בלי לחלק בכמות השופטים, למשל בקפיצות למים); ואם יש צורך בשובר שוויון בודקים גם את הציונים שירדו, משהו כזה. אישית אני לא מתלהבת משובר שוויון; שיחלקו שתי מדליות באותו צבע כמו במקצועות אחרים, מה רע?

ועוד לגבי נסטיה והסרטון של ואלרי תופס מתעמלות בדרך למטה מהמקבילים, כשהיא נפלה במבחנים לאולימפיאדה (2012) היא פגשה אישית את המזרן (משני הצדדים) בלי תיווך של אבא... זה פשוט מוזר – הוא עומד שם ומסתכל עליה, היא פשוט קורסת על המזרן... (שסופג היטב את הנפילה) אז בשביל מה הוא שם? (למעט תמיכה מוראלית, לא שאני מזלזלת חלילה).

לא ידעתי שהייתה ביקורת על השתתפותה של ויבר ב-2009, מעניין! זה באמת היה תמוה כי לא ראיתי שעשו זאת בשנים אחרות. חשבתי שאולי זה קשור לכך שהיא כן תוכל להתחרות באולימפיאדה, יש תחרויות (או אולי זה רק בגביע של נסטיה? לא סגורה על זה) שבהן מאפשרים השתתפות בתחרות הבוגרות גם לצעירות שיהיו בוגרות באולימפיאדה. צפיתי בתחרות של ויבר והיא נראתה ממש ילדונת... והייתה הרבה יותר חמודה וחייכנית (אולי כי אז עוד לא חשבה להתעלל בגבות שלה). זה בדיוק הגיל שרואים את השינוי בין ילדות לנערות; גם נסטיה נראתה ילדונת שנה וחצי לפני האולימפיאדה ופתאום גדלה והתבגרה נורא בבת אחת.

מגנזיום, שמירה במקבילים ושובר שוויון

1. לגבי המגנזיום, זה נחלק (באופן די גס) ל-2: מגנזיום ועוריות או דבש ובלי עוריות.
היסטורית, מסורתית, או איך שתקראו לזה, הרוסיות למשל תמיד עבדו בלי עוריות (כן, עם איזושהי קשירה - נראה לי כמו תחבושת גזה), הורידו מגנזיום מיותר מהמקבילים והשקו אותם היטב במי סוכר/דבש. האסכולה השניה מורחת הרבה מאד מגנזיום על הבדים עצמם ועובדת עם עוריות. שמעתי טענה ש"כולם חוזרים היום לעוריות" אבל מי יודע. ייתכן שיש בזה אלמנט פסיכולוגי, אבל ראיתי מתעמלות מחליקות ממקבילים שלא היו "מסודרים" כפי שהן רגילות לעבוד, וזה מסוכן מאד! יש מאמנים שאפילו מדברים על צורך בשני זוגות מקבילים בתחרות, אחד לדבש ואחד למגנזיום. באליפות אירופה 2005 בת' טוודל החליקה בחימום, מצאה את עצמה על הגב מתחת למקבילים ונאלצה לוותר על התחרות משום שנראה היה שנחבטה בראשה.
2. בסרטון הראשון של נסטיה שהעלית, היא נפלה בירידה - המאמן לא אמור לתפוס אותה! רק בעזיבות. וכמובן שאם היא נופלת בצורה מסוכנת בכל אלמנט אחר, אבל זה לא המקרה כאן. בסרטון השני - נפילה מגינגר - ייתכן שלא "קרא" אותה נכון ונראה היה לו שהיא עומדת לתפוס. זה קורה גם לטובים ביותר. קורה לפעמים גם ההפך: מאמן שנראה לו שהמתעמלת לא תתפוס והוא מכניס את היד - והמתעמלת כן תופסת (לא בזכותו) ונענשת בניקוד... זו גם חלק מהסיבה שראית מאמנים שלא תופסים את המתעמלות - נק' הזמן שבה כבר ברור שהיא לא תתפוס ועדיין אפשר לבלום אותה בדרך למטה היא שניה קצרה מאד...
הנה יונה דופורנה מצרפת - שהפסידה כאן מדליית ארד משום שהמאמן נגע בה
http://youtu.be/1QH0omFUIG0
3. לגבי חוקי שובר שוויון - ככל הידוע לי הם אינם חלק מהחוקה. הם מופיעים במקום אחר - לא בטוחה איפה. או ב Technical Regulations או בחוקים הספציפיים של כל תחרות - משחקים אולימפיים וכיו"ב.
למיטב זכרוני באליפות אירופה למשל אין שובר שוויון.

ושמתי לב לעוד משהו לגבי הנפילה של נסטיה

היא לא חזרה למקבילים תוך 30 שניות... לפי הסרטון, יותר כמו 40 שניות.
אבל כנראה שככה זה כשאת נסטיה ליוקין

trilliane

Well-known member
מנהל
ואללה? לא מדדתי לה...
אבל מה זה משנה בעצם?

היא חזרה רק כדי לסיים בכבוד (תרגיל אחרון בקריירה...), הציון כבר לא רלוונטי. נדמה לי שאי חזרה למכשיר בזמן המוקצב מתבטאת בענישה ולא בפסילת התרגיל במלואו, אבל כך או כך זה לא משנה.

אז זהו, שאם לא חוזרים בזמן אחרי נפילה התרגיל מסתיים

Exceeding intermediate fall time (UB and BB) = Exercise ended
וזה אומר ששופטים אותו רק עד הנפילה, על כל המשתמע מכך

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא הסתיים כך או כך... השיפוט כבר לא היה רלוונטי

זה היה הסיכוי האחרון שלה לכרטיס לנבחרת האולימפית והנפילה חיסלה אותו סופית. גם לו הייתה עולה מיד וממשיכה באופן מרהיב זה כבר לא היה משנה... היא לא הייתה בכושר מספק כדי להצליח להשלים תרגיל מלא מהתחלה ועד הסוף, בכל פעם היא התעייפה לקראת הסוף ולא החזיקה מעמד... היה ברור שזה סוף הקריירה שלה והיא חזרה להשלים את התרגיל מתוך כבוד, לא כדי לקבל ניקוד, אז זה באמת לא משנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה רבה על ההרחבה!

1. איך אפשר לעשות פירואטים כשהידיים מלאות בדבש? זה לא דביק לאללה?

למה הכוונה ב"חוזרים לעוריות"? בעבר הפסיקו ועכשיו חזרו? ממעקב אחר תחרויות לאורך השנים, זה יחסית חדש לי (בעשור האחרון, אולי משנות ה-90). אני לא זוכרת שראיתי מתעמלות עם עוריות בשנות השמונים ולפני כן.

2. מה זה משנה מתי הוא "אמור" לתפוס אותה ומתי לא? נפילה היא נפילה! אם הנפילה אינה מסוכנת מכיוון שיש מזרן שסופג אותה, זה נכון כך או כך; ואם היא מסוכנת, הוא אמור לתפוס אותה תמיד. זה אותו מזרן, המקבילים באותו גובה... אין כאן שינוי משמעותי בתנאים. למעשה נדמה לי (אבל אולי אני טועה) שדווקא בעזיבות לרוב נופלים טוב יותר (כי לרוב מפספסים את הבד כשהרגליים כלפי מטה, פעמים רבות פשוט נופלים על הרגליים או על הטוסיק) ודווקא בנחיתות לפעמים מסתובבים יותר או פחות מדי ואז פוגשים את המזרן בזוויות בעייתיות יותר.

כמו כן הבאתי את הדוגמה גם של הנפילה בירידה גם מכיוון שבסרטון שצורף מעליי ראו את ואלרי באימונים תופס מתאמנות גם בירידות. כאמור, בתחרויות טרם ראיתי מצב שבו מאמן תפס מתעמל/ת באיזושהי נפילה (וגם לא ששלח יד, למען האמת) אף שנפילות במקבילים ראיתי בלי סוף (מן הסתם) כי הן אירוע שכיח עד מאוד. תודה על הסרטון, נראה לי שהוא דוגמה די חריגה, לא? נדמה לי שהיא לא מה-שמות ה-גדולים (אותם אני מכירה בד"כ) וזו מתעמלת שמעולם לא שמעתי עליה (אני לא צופה באליפות אירופה אלא בעיקר באליפויות עולם / אולימפיאדות / תחרויות אמריקניות) וזה אולי ממחיש עד כמה מדובר באירוע נדיר.

ברור לי שזמן התגובה האנושי והמרחק הקצר מציבים מכשול ממשי להצלחת התפיסה, ולכן אני לא מצליחה להבין למה הם שם מלכתחילה, זו בדיוק הנקודה שלי... נראה שבפועל זה לא באמת קורה (והסיכון גדול מדי שתהיה תפיסת שווא), אז שוב, למה הם שם? פסיכולוגית?

אגב, בתחרויות טרמפולינה (הרבה פחות מעניינות, אבל כשנגמרות תחרויות המכשירים אני צריכה משהו למלא את החלל...
) המאמנים עומדים בצד עם מזרן, ואם המתעמל עומד לנחות לא טוב הם משחילים אותו במהירות תחתיו כדי שייפול עליו. זה דווקא מצליח לא רע, אני מניחה שבשל הגובה הרב שעולים אליו (שמאריך משמעותית את זמן הנפילה) ולכן המאמן המיומן מספיק לפעול בזמן, ויש בכך טעם. אבל במקבילים? פשוט פתאטי וסתם מעצבן בעין לראות את המאמן מסתובב כל הזמן למטה (וגם קצת "מספיילר" את התרגיל...
).

trilliane

Well-known member
מנהל
2. אגב לא אמור לתפוס אותה, שפת הגוף שלו משדרת אחרת

אני צופה עכשיו במוקדמות ארה"ב לאולימפיאדה (בלי קשר לדיון הזה, סתם סקרנות; אני משלימה הרבה צפיות לאחרונה, כאמור) וזה נראה כאילו הוא כן התכוון לתפוס אותה. צפי שוב בסיום התרגיל (בסרטון הראשון) – לא מתוכננת לה שם עזיבה נוספת, רק הנחיתה, ובכל זאת ואלרי מתקרב למקבילים, מרים את ראשו מעלה ופורש ידיים בתנוחת "היכון". אם הוא לא אמור לתפוס אותה יש לו דרך מוזרה מאוד להראות זאת... ובכל זאת כשהיא נפלה הוא פשוט הסתכל עליה קורסת על המזרן... לא מצליחה להבין את זה. הרגל של שנים? משאלה לא ממומשת? צורך פסיכולוגי של שניהם? אני לא יודעת לספק הסברים, רק להצביע על העובדות.

שוב, אם היא עומדת להתרסק על הראש - אז כן, הוא יתפוס אותה

ומן הסתם הוא ראה שהיא לא עומדת לסיים כמו שצריך את הירידה, לכן היה בהיכון. אבל אם היה תופס אותה ועוזר לה להגיע לעמידה - הערך של הירידה לא היה נחשב, היו נספרים לה רק 7 אלמנטים, לא הייתה מקבלת ניקוד על דרישה ספציפית למכשיר, והיתה נענשת בהורדה על עזרת מאמן. זה עונש יותר גדול בניקוד מאשר נפילה, ואם היא לא עומדת להפצע - לא כדאי לו לתפוס אותה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז הוא כן אמור לתפוס אותה בירידה או לא?

ברור שהמטרה היא לתפוס רק במקרה שהיא כבר פקששה את האלמנט וזה לא אמור לעזור לה לקבל עליו ניקוד (בכל מקרה נפילה ממכשיר כיום דופקת את הציון באופן בלתי ניתן לשיקום, עונש גדול יותר לא באמת משנה מעשית) אלא למנוע ממנה פגיעה גופנית. זה היה ברור מלכתחילה וזה נכון בכל מקרה. לכן אם הוא יכול למנוע ממנה פגיעה, ההיגיון אומר שהוא יעשה זאת בכל מקרה; ואם אין צורך, אין צורך... רק לא ברור לי איך אפשר לחזות מראש אם היא עומדת להיפצע או לא (זה לא תמיד כ"כ ברור...). התרסקות על הראש לא נראתה באופן בכל מקרה... בקיצור, לא ממש הגיוני כל העסק הזה.

אם זה ממש מעניין אותך ויש לך סבלנות לקרוא trilliane

חוקי שובר שוויון - מתייחס למשחקים אולימפיים - התעמלות מכשירים
תחרות 2 = גמר קרב רב
תחרות 3 = גמר מכשירים
תחרות 4 = גמר קבוצתי.
תיהני...

Reg. 4.4.2.1 Competition II
In case of a tie in points at any place in Competition II, the ranking will be
determined by the following criteria:
1. The gymnast with the highest sum of the final apparatus scores obtained will
prevail (i.e. add the total of the 5, 4, 3, 2, 1 of the highest final apparatus scores
for men / the total of the 3, 2, 1 highest final apparatus scores for women
2. If they remain tied, the highest total E-score by adding all apparatus will prevail
3. If they remain tied, the highest total D-score by adding all apparatus will prevail
4. If they remain tied, the gymnasts will share the same classification.
Reg. 4.4.2.2 Competition III
In case of a tie in points of the final score at any place on all apparatus except for
vault, the ranking will be determined by the following criteria:
1. the gymnast with the highest E-score prevails
2. the gymnast with the highest D-score prevails
3. If they remain tied, the gymnasts will share the same classification
Competition III - VAULT
In case of a tie in points of the final score at any place on vault in Competition III,
the rank will be determined by the following criteria:
1. the highest of the 2 vaults before the average for the final score
2. If they remain tied, the highest E-score from 2 vaults will prevail
3. If they remain tied, the highest D-score from 2vault will prevail
4. If they remain tied, the gymnasts will share the same classification
Reg. 4.4.2.3 Competition IV
In case of a tie in points at any place in Competition IV, the ranking will be
determined by the following criteria:
1. The team with the highest sum of the team apparatus counting scores obtained
will prevail (i.e. the total of 5, 4, 3, 2, 1 highest apparatus team scores for men
and the total of 3, 2, 1 highest apparatus team scores for women)
2. If they remain tied the teams will share the same classification​

zuxitani3

New member
אם את מדברת על גמר מקבילים באולימפיאדה מול הסינית

אז אם אני זוכרת נכון הורידו את הציון הגבוה והנמוך לכל אחת ועדיין היה תיקו ולכן החליטו לקבוע זוכה לפי משהו אחר, ואני לא זוכרת כבר אבל נדמה לי שזה היה מי שקיבלה יותר ציוני ביצוע גבוהים או את ציון הביצוע הכי גבוה או משהו כזה.
NBC הסבירו את זה מאוד יפה בזמנו, אם תחפשי את השידור שלהם תוכלי לראות..

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אני מדברת, cubano1 העלה את הנושא

במכלול השופטים הן לא היו תיקו; בשקלול כל השופטים יצא שלנסטיה הורידו עוד 0.33 (לא צריך לצפות בשידור, יש ויקיפדיה).
On uneven bars, Liukin and China's He Kexin both posted final marks of 16.725, and earned identical A and B-panel scores of 7.70 and 9.025, respectively. However, He Kexin won the gold medal, and Liukin was awarded the silver, after a tie-breaking calculation that took into account individual marks given by judges on the B-panel.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nastia_Liukin
According to the tiebreaker, which went two levels deep, Liukin averaged .033 more deductions than He on three of the six judges' scorecards.
http://web.archive.org/web/20080827083745/http://www.dallasnews.com/sharedcontent/dws/spt/columnists/khairopoulos/olympics/stories/081908dnspokatecolumn.4311915.html

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, שמתי לב שגבי דאגלס משתמשת במגני ידיים(?) בכל המכשירים

(לא יודעת איך בדיוק לקרוא לזה) וזה משהו יחסית לא מקובל בקרב מתעמלות אחרות (נדמה לי שראיתי כאלה גם על ידיה של אלישיה סקרמוני בקפיצות). זה אמור לעזור ביציבות / חיכוך / החזקה / הגנה של פרק היד?

zuxitani3

New member
את עושה מזה קצת מדע מדוייק

וזה לא. לכל אחד נוח משהו אחר וזה תלוי בהרבה מאוד גורמים - מבנה, חוזק גמישות, איך שהמפרקים מחוברים, פציעות עבר.

למעלה