TheFinalCut
New member
שאלות לאירוח של פרופ' גדעון אשל: פתיחת שרשור
אנחנו פותחים היום את שרשור השאלות לאירוח שיתקיים מחרתיים (ביום שלישי, 7.9.08, בשעה 20:00 בערב). כדי להזכיר, האורח הוא פרופ' גדעון אשל, חוקר מתחום האוקיינוגרפיה והאקלים. פרופ' אשל קיבל את התואר הראשון מהטכניון בחיפה, ואת התואר השני והדוקטורט מאוניברסיטת קולומביה בארה"ב. כיום הוא מועסק בכללת בארד ב-Simons Rock, מסצ'וסטס. תחומי המחקר שלו כוללים תופעות גיאופיסיקליות ואקלימיות שונות, שביניהן גם ההתחממות הגלובלית והשפעת האדם עליה. ב-2006 פרסם פרופ' אשל יחד עם פרופ' פמלה מרטין מאמר שכותרתו (בתרגום חופשי) "תזונה, אנרגיה והתחממות גלובלית", בכתב העת "Earth Interactions". במאמר נבחנה ההשפעה של סוגי תזונה שונים על פליטת גזי חממה, באמצעות חישובים מורכבים הכוללים את דרישת האנרגיה ופליטת גזי החממה הכרוכים בתהליך הגידול והייצור. החישובים הראו כי בחירה בסוגי תזונה פחות מזהמים (שהופכים ידידותיים יותר לסביבה כאשר הם כוללים כמה שפחות בשר בפרט ומוצרים מן החי בכלל) שקולה בהקשר זה לבחירה ברכב היברידי במקום בג'יפ גדול ומזהם. המאמר עורר הדים רבים בתקשורת, שכללו עשרות כתבות והגיעו אפילו לדיון בנושא ברשת CNN. ניתן למצוא קישורים לחלק קטן מהכתבות בעמוד של המאמר באתר של פרופ' אשל. ממצאי המחקר מהווים תימוכין סביבתי חזק לבחירה בתזונה צמחית, ועל נושא זה נדון עם פרופ' אשל. אנא שרשרו את כל שאלותיכם בנושא להודעה זו. פרופ' אשל מסוגל לקרוא את שאלותיכם בעברית, אך ישיב באנגלית, ואם מישהו מעוניין בתרגום תשובה ציינו את זאת והיא תתורגם.
אנחנו פותחים היום את שרשור השאלות לאירוח שיתקיים מחרתיים (ביום שלישי, 7.9.08, בשעה 20:00 בערב). כדי להזכיר, האורח הוא פרופ' גדעון אשל, חוקר מתחום האוקיינוגרפיה והאקלים. פרופ' אשל קיבל את התואר הראשון מהטכניון בחיפה, ואת התואר השני והדוקטורט מאוניברסיטת קולומביה בארה"ב. כיום הוא מועסק בכללת בארד ב-Simons Rock, מסצ'וסטס. תחומי המחקר שלו כוללים תופעות גיאופיסיקליות ואקלימיות שונות, שביניהן גם ההתחממות הגלובלית והשפעת האדם עליה. ב-2006 פרסם פרופ' אשל יחד עם פרופ' פמלה מרטין מאמר שכותרתו (בתרגום חופשי) "תזונה, אנרגיה והתחממות גלובלית", בכתב העת "Earth Interactions". במאמר נבחנה ההשפעה של סוגי תזונה שונים על פליטת גזי חממה, באמצעות חישובים מורכבים הכוללים את דרישת האנרגיה ופליטת גזי החממה הכרוכים בתהליך הגידול והייצור. החישובים הראו כי בחירה בסוגי תזונה פחות מזהמים (שהופכים ידידותיים יותר לסביבה כאשר הם כוללים כמה שפחות בשר בפרט ומוצרים מן החי בכלל) שקולה בהקשר זה לבחירה ברכב היברידי במקום בג'יפ גדול ומזהם. המאמר עורר הדים רבים בתקשורת, שכללו עשרות כתבות והגיעו אפילו לדיון בנושא ברשת CNN. ניתן למצוא קישורים לחלק קטן מהכתבות בעמוד של המאמר באתר של פרופ' אשל. ממצאי המחקר מהווים תימוכין סביבתי חזק לבחירה בתזונה צמחית, ועל נושא זה נדון עם פרופ' אשל. אנא שרשרו את כל שאלותיכם בנושא להודעה זו. פרופ' אשל מסוגל לקרוא את שאלותיכם בעברית, אך ישיב באנגלית, ואם מישהו מעוניין בתרגום תשובה ציינו את זאת והיא תתורגם.