שאלות לאיש המקטרת

gilsasson

New member
שאלות לאיש המקטרת

1. האם אתה יכול לספר לנו קצת על ההסטוריה של המקטרת? איפה היא הומצאה? לפני כמה זמן? מי האוכלוסיה בעיקרית שעישנה במקטרת במשך השנים? 2. לאחר שהגיעה הסיגריה לשוק העולמי המקטרת והנרגילה נדחקו אחורה. בשנים האחרונות אנו רואים את חזרתה של הנרגילה לפופולריות עצומה בארץ ובשנתיים האחרונות בכל העולם. מדוע לדעתך המקטרת לא חוזרת בגדול כמו הנרגילה? האם לדעתך המקטרת תזכה לתקופת זוהר שוב? 3. כפי שכנראה שמת לב אז התחום שלי זה הנרגילה ואני עושה השלכות על המקטרת... האם למקטרות יש גדלים שונים או שגודל המקטרת הוא גודל בסיסי וקבוע?

sgold666

New member
בקשר לשאלה 2

אני מאמין שזה בעיקר המחיר הגבוהה היחסית וככה ניהיה מצב שהביקוש לו נמוך ואז פחות חומרים מיובאים ואז המחיר גבוה יותר. (גם אין הרבה מעשני סיגרים בכלל המחיר) ולי יצא להתקל בגדלים שונים של מקטרות (נדמה לי שיש לי שכן אספן)

ומה בנוגע לפילטר למקטרת?

האם צריך ואיזה? וכמה צריך להחליף? וכמה עולה טבק בגושים? יעני טבק בצורת גליל דחוס. וגם יש עוד טיפים?

smoker is me

New member
פילטר למקטרת----

1.ישנם פילטרים למקטרות (כתבתי על כך,תבדוק בשרשורים של הפורום). אני אישית לא משתמש בפילטר-זה נראה לי מיותר. 2.למה אתה מתכוון טבק בגושים?... 3. טיפים?....יש מלא טיפים, תבדוק בהודעות הפורום למטה ותמצא. כתבתי מלא טיפים.לגבי עישון, נקוי ועוד.

אני רוצה תשובה גם...

רציתי לקנות לפני כמה ימים,מקטרת. הציעו לי מקטרת מעץ דובדבן. ברגע שאמרו לי "דובדבן" נעצרתי ואמרתי אני אבדוק. איזה מקטרות,סוגים,עצים ?! שורשים
???? אני אשמח לקצת ידע בנושא

smoker is me

New member
../images/Emo41.gifתשובות לכל השאלות שהועלו../images/Emo41.gif

נתחיל עם בארי...בעיקרון המקטרות הטובות והעמידות ביותר הן אלו העשויות עץ BRIAR.השאלה מה מחירה של המקטרת שהוצעה לך----בד"כ מקטרות זולות מאד 60,100 ש"ח הן חשודות. תן לי יותר פרטים ואומר לך אם כדאי.אם אתה מוכן להשקיע בסביבות 250 ש"ח אני אשמח להמליץ לך על מקטרת מעולה ופרקטית. לעניין ההסטוריה של הטבק: השתדלתי לתמצת עד כמה שניתן, ואני מקווה שמי שיקרא--ייהנה. כאשר הגיע קולומבוס לראשונה למרכז אמריקה (1492), הוא נתקל לראשונה בבני המקום ש"מעשנים עלים מסוימים מיובשים". כך הוא תיאר זאת בכתביו. ואכן,זו עדות הראיה המוקדמת ביותר למנהג העישון המיוחסת לעת החדשה. ישנן עדויות אחרות שמתוארכות לתקופה האצטקית, בה נתגלו שברי חרס מתקופת שבט ה"מאיה" בה נראית דמות אדם מצוירת ,המעשנת קבוצת עלים מגולגלים. ישנן עדויות מוקדמות יותר מלפני כמה אלפי שנים להימצאות זרעי מצח הטבק שנתגלו בחפירות ארכיאולוגיות. אך אין עדויות ממשיות למינהג העישון כפי שאנו מכירים. האינדיאנים בהם פגש קולומבוס עישנו בעיקר לצרכי פןלחן דתי ולצרכים רפואיים (הם ייחסו לטבק תכונות מרפא...לך תבין...).הם נהגו לעשן את עלי הטבק מגולגלים,כמו סיגר של היום, וגם דרך קנים חלולים מעץ--מה שאפשר לציין כמקטרת הראשונה. כמו כן הם נהגו גם להכין מדורה קטנה מעלי טבק, ולשאוף את העשן שעלה ממנה באמצעות אותן "מקטרות". עם חזרתו של קולומבוס לספרד, החל למעשה תהליך הטמעת מנהג העישון באירופה--אם כי בהדרגה ובאיטיות, ואף התפשט מזרחה לאסיה באמצעות יורדי הים שיצאו להפלגות מסחריות מאירופה. חשוב לציין כי צמח הטבק,ששמו המלא הוא NICOTIANA TABACUM קיבל את שמו משמה של המקטרת בשפת האינדיאנים: TABAC .ומשמו של נזיר פורטוגזי בשם NICOT שמיוחסת לו תרומה משמעותית להפצת זרעי הצמח ,תחילה בארצו ומשם לאירופה כולה. זה ממש על קצה המזלג בקשר להסטוריה של העישון. אם יש עוד שאלות יותר ספציפיות אשמח לקבל, ולענות עליהן. סוגי מקטרות -- בעיקרון ישנו גודל סטנדרטי למקטרת,הן מבחינת אורכה וכמות הטבק שהיא מכילה. יש כמובן קטנות יותר וגדולות יותר, אבל גודלן של מרבית המקטרות הוא זהה. לגבי ירידת הפופולריות של המקטרות--הסיבה היחידה לכך שמכירות הטבק למקטרות נמצא במגמת ירידה בכל העולם היא אחת ויחידה: עלייה במודעות לנזקים הבריאותיים שגורם העישון. בכל העולם ניכרת מגמה ברורה של איסור עישון במקומות ציבוריים גם במדינות מובהקות של מעשנים כגון הולנד ודנמרק.עישון הופך פחות ופחות פופולרי. בפורום מעשנים אמריקאי שאני חבר בו,סיפר לי חבר מדנמרק שישנם מקומות ציבוריים שאסור לעשן בהם - דבר שלפני 10 שנים לא עלה אפילו על הדעת. קראתי לא מזמן כתבה של מנהל השיווק העולמי של חברה בשם SAMUEL GAWITH שהם יצרני ומשווקי טבק כבר 250!!! שנה מאנגליה, והוא סיפר שם בין היתר על ירידות תלולות במכירות בארה"ב, שהיא פלח שוק משמעותי ביותר. (ארה"ב עצמה היא יצרנית הטבק הגדולה ביותר) זהו לבינתיים--תודה על תשומת הלב!

lizard

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת ../images/Emo13.gif

יכנס למאמרים ברשותך.

gilsasson

New member
אני מציע שתוסיף למאמר הזה גם את

השאלות שנשאלו בשרשור הקודם. זה יהיה ממש מושלם!

lizard

New member
תחת קישורים יש קטגוריה חדשה בשם

מקטרות. זה מופיע שם.

gilsasson

New member
אבל אם אתה עושה כבר מאמר אז

שיכלול בתוכו הכל. חבל שזה מפוזר.

למעלה