שאלות לאנשי המשטרה ומד"א

tushtk

New member
שאלות לאנשי המשטרה ומד"א

שלום, עד היום לא ידעתי שהפורום הזה קיים בכלל. בעקבות ארוע שלצערי נאלצתי להיות נוכח בו הגעתי לכאן. למי שאין כוח לקרוא שיעבור ישר לשאלות בסוף... אשה כבת 60 נדרסה ע"י אוטובוס. בכשרון ששמור לגדולים ביותר, מסתבר שהאשה הייתה בתוך האוטובוס, וכשירדה האוטובוס המשיך ליסוע לפני שעלתה על המדרכה. התוצאה - האוטובוס שיסע את רגלה לשתיים. רצתי למקום, ראיתי מה המצב ואני חייב להודות שנחרדתי ושמרתי מרחק. למזלה של האשה כמה אנשים טובים נחלצו לעזרתה. מיהרתי להתקשר 101, והיחס של הנציגה היה אדיש לחלוטין לאירוע. שאלות חסרות משמעות. אחרי 10 דקות שאמבולנס עדיין לא הגיע התקשרתי שוב ואמרתי:"שלום מה קורה עם האמבולנס, האשה מאבדת כמויות אדירות של דם ועברו כבר 10 דקות". הנציג מצידו תקף אותי בחוצפה - "אתה מוכן לתת לי לדבר קצת או שאתה רק מתקשר לצעוק?". לאחר מכן הסביר (גם כן בתוקפנות) שאמבולנס יצא ואמור להגיע תכף. התכף הזה היה עוד 5 דקות. אין לי ספק שבתור אחד שלא רגיל למצבים האלה, אין לי קנה מידה להשוות אליו את חומרת האירוע. ובכל זאת, היחס שקיבלתי היה מזוויע ולאמבולנס לקח המון זמן להגיע. השעה הייתה 2 בצהריים, כך שפקקים הם לא תירוץ. ועכשיו לשאלות... מד"א: 1 - מה דעתכם על האירוע? 2 - מה דעתכם על זמן ההגעה הכללי של מד"א? משטרה: בלי שום קשר לכל הסיפור שמקודם. הבקורת שלי על המשטרה היא בנושא הדוגמא האישית. בשירותי הצבאי, באחת השבתות, נשלחתי לתגבר את המשטרה בבית שאן. כשנסענו בניידת הגענו למהירות של 150 קמ"ש. כשנסענו אחרי מישהו שנסע לפי החוק על 90 קמ"ש, השוטר בשיא חוצפתו התעצבן שהוא לא נוסע. גם חברי שהיו בטבריה סיפרו את אותו סיפור. אני לא מדבר על כל החניות באדום-לבן ומעברי חצייה. מה דעתכם על הדוגמא האישית הכללית של השוטרים? מה דעתכם על הדוגמא האישית של השוטרים על הכביש? יש איזה גוף שאוכף את זה בכלל? מחכה לתשובות...

עמיחי נ

New member
אממ..

כמה דברים.. באיזו עיר היתה התאונה? מה היתה חומרת הפציעה?(מהמקרים שאני נפגשתי איתם..לא ראיתי עדיין שאוטובוס קטע רגל..אם כבר אז משאית) ועכשיו להסבר שאולי הגיוני..יכול להיות שבאותו הרגע כל האמבולנסים היו תפוסים..שוב אני לא יודע איפה זה היה אז יכול להיות שזה היה בעיר קטנה שבה יש תחנה קטנה וכל האמבולנסים שלה היו תפוסים ולא היו כוננים באיזור.

tushtk

New member
חולון - ימית 2000

חולון היא עיר לא קטנה, אבל אין שום בעית פקקים בשעות האלה. יש גם כבישים ראשיים ולהגיע מקצה לקצה בחולון עם אוטו רגיל (כלומר מהירות מותרת ורמזורים) לוקח פחות מרבע שעה.

לפניך הסברים המניחים את הדעת

א.מהרגע שהמוקדנית שמעה את תאור המקרה ומיקומו נשלח האמבולנס והתחקורים לאחמ"כ הם כדי שלצות המטפל יהיה רקע כללי לארוע ולא שיתבזבז זמן רב על בחינת הארוע כשהאמבולנס יגיע אז הם כבר ירדו מוכנים עם הציוד הדרוש ב. קורים מקרים שאדם סה"כ יתעלף אך בני המשפחה המבוהלים יצעקו דחוף טיפול נמרץ ויכול להיות שיש רק שני נט"ן באיזור וזה גוזל כח נצרך וחשוב וע"כ התיחקורים ג. לגבי זמן ההגעה יתכנו הרבה אפשרויות 1. שבדיוק היה פקק כן גם זה קורה לנו הרבה 2. שלא היה אמבולנס פנוי והאמבולנס הפנוי היה מרחק 15 דקות נסיעה 3. שהתחנה עצמה רחוקה יותר וזה האמבולנס שהיה הכי קרוב 4. שהגיע כונן מד"א לארוע והוא דיוח שהענינים בשליטה ולא צריך להוציא אמבולנס נוסף כי נשאר רק אחד בתחנה אז שלחו את ההוא. ויש עוד אין ספור דוגמאות!

eranlevi1984

New member
תראה

מעניין אותי לדעת איפה קרתה התאונה.... אני מכיר אישית את המוקדנים אצלי באיזור(שרון-נתניה,חדרה,זכרון...) ואני לא מאמין שאף אחד מהם יכול לדבר ככה(ותקן אותי אם אני טועה.......אם המקרה קרה באיזור שלי) בכל מקרה,מוקד מד"א חייב להוציא אמבולנס לקריאה במהירות האפשרית על אחת כמה וכמה אם מדובר בת"ד שמוגדרת מקרה דחוף. המקרה שאתה מעלה כאן של 15 דק' עד הגעת אמבולנס הוא בהחלט אפשרי כי צריך להחשיב את עומס התנועה(וכידוע לך בשעות מסויימות לא זזים), מרחק מתחנה קרובה וכן גם לחץ של מקרים. כמו כן, יכול להיות שהמודיע נתן מיקום שגוי או שנתן למוקדן הערכה שגויה על מצב הנפגעת.... באמת יש מצב לאלף ואחת סיבות במידה והנושא מעסיק אותך עד כדי כך,אתה יכול לפנות למנהל אותו איזור ולדרוש הסברים,אני מאמין שיפתחו את ההקלטות וייראו מה קרה... בכל מקרה אני מבטיח לך שמד"א עושים את המיטב כדי שאמבולנס יגיע תוך 10 דק'(במקסימום) מרגע הקריאה ועד ההגעה למקום וכמיטב הבנתי את הפריסה הארצית של האמבולנסים בארץ, הזמן הזה נשמר ומאוד מוקפד. תהיה בריא!

יום.

New member
אתה יכול לפרט

מה הם ה"שאלות חסרות המשמעות" שאתה מדבר עליהם? אני בטוחה שלכל שאלה ושאלה יש הסבר הגיוני ומקצועי. בקשר לטענה שלך על זמן ההגעה, כשאדם נמצא במצבי לחץ כמו המצב שבו אתה היית, ואתה בעצמך מודה שנחרדת לראות את האישה, הזמן עובר מאוד מאוד לאט, בגלל זה יכול להיות שהזמן נראה לך הרבה יותר ארוך ממה שהוא היה במציאות. אם אתה רוצה לקבל תמונת מצב מדויקת של זמן הגעת האמב' לאירוע אתה יכול לפנות לאחראי על פניות הציבור במד"א (ירוחם מנדולה) או למנהל איזור איילון (שאחראי על העיר חולון, איציק בן אהרון) ולבקש לבדוק את האירוע, כל המקרים המטופלים במד"א מתועדים ולכן ניתן לבדוק את המקרה. זמני ההגעה של אמב' לכל אירוע תלוים בכמה גורמים משתנים; מספר האמב' הפנוים, קירבתם למקום האירוע, חומרת המקרה וכמובן תנאי התנועה (פקקים, עומסי תנועה וכד'). ולכן אין למד"א "זמן הגעה כללי", אם כי אני יכולה להבטיח לך שמד"א כארגון עושה הכל בכדי לתת לכל קריאה וקריאה את המענה המהיר והטוב ביותר. (יצא לי משפט נורא רשמי).

tushtk

New member
אין לי ספק שלא מזלזלים בחיי אדם

לגבי השאלות, אני מניח שיש נהלים. ובכל זאת, ברגע שאמרתי שהמקום הוא ימית 2000, נראה לי מיותר לשאול מה הכתובת. מה גם שלא ידעתי, והיא התעקשה על זה בהתחלה. בנוסף לשאול מה המספר טלפון שלי. אם זה לא מופיע לה זה חמור. גם אם לא, מה זה משנה? השאלה שלי הייתה באופן אישי, אם אתם חושבים שיש מענה הולם לביקוש? זה שמשתדלים ומתאמצים להגיע הכי מהר שאפשר, לא אומר שזה מספיק טוב. ואני לא מבין כלום בנושא. מסקרן אותי לדעת מה הדיעה שלכם בתור מתנדבים.

יום.

New member
מספר הטלפון זאת השאלה הראשונה

ששואלים בדרך כלל, בכדי שאם השיחה מתנתקת יוכלו לחזור אל המתקשר. וגם אם הטלפון מופיע על המסך או לא, תמיד, תמיד צריך לוודא שזה אכן המספר ולא מדובר בטעות. ימית 2000 זה מקום גדול, אולי היא רצתה לוודא איפה אתה נמצא בדיוק |סגדש| בימית 2000? לעניות דעתי זמן ההגעה של מד"א לאירועים הוא מבין הטובים בעולם.

יום.

New member
חה!

מאגניב זה גם הדגיש לי את החתימה

תראה..

לפי המקום שאתה מדבר אז מדובר באיזור איילון...אני יכול להאמין לך שהמוקדנית צעקה בשלב מסויים ומי שיגיד לך שבאזור שלו זה לא קורה אז הוא בחיים לא היה במוקד וראה איך אנשים לחוצים מתקשרים ולא שומעים את עצמם.. לגבי השאלות תאמין לי שאין שאלות סתמיות..זה לא מונית, צריך לדעת איזה סוג ניידת לשלוח , איפה אתה נמצא, צריך טלפון שלך כדי שאם הצוות לא ימצא את התאונה יוכלו לחזור אליך ולקבל מקום מדוייק יותר, צריך לדעת מה קרה- שוב בשביל לדעת איזה ניידת לשלוח ועוד כמה דברים שהם בכלל לא סתמיים פשוט היית לחוץ וזה טבעי לחשוב שסתם בא למוקדנית לשאול אותך שאלות כי אולי הקול שלך מוצא חן בעיניך!?....בכל מקרה הרבה פעמים שעשיתי משמרות במוקד או שהייתי בשטח אנשים באו ואמרו מה קורה לכם למה לקח לכם רבע שעה להגיע שבעצם לקח לנו בדיוק 5 דק' ואין שום אפשרות להתווכח עם זה...יש זמנים במוקד שרשומים בדיוק מתי יצאנו לנסיעה ומתי הגענו למקום...ככה שאני בספק אם לקח לו באמת רבע שעה...במקרה אני מאזור איילון - מראשון ולא פעם יצא לי להגיע למקרים בחולון...אין מה לעשות למד"א אין מספיק אמבולנסים עובדים במשמרת בעקבות בעיית תקציב ואם כאן יש לך בעיה אז אתה מוזמן לפנות לממשלה שלא מתקצבת את מד"א ולא נותנת יותר תקנים לעובדים!....מה גם שאם האמבולנס של חולון היה תפוס והוציאו אמבולנס אחר מראשון/בת ים/ רחובות או ת"א (איזור אחר) הגיוני שלקח לאמבולנס יותר זמן להגיע....ורק לידע אישי מד"א מגדיר זמן הגעה אופטימלי לאמבולנס בתוך העיר 10 דק' ומחוץ לעיר 0 דק' ככה שאם האמבולנס הגיע מעיר אחרת תוך רבע שעה מה שלא נראה לי כ"כ הגיוני....הוא עדיין עומד בזמן הגעה הגיוני.... ודרך אגב הממוצע הארצי של אמבולנסים של מד"א בהגעה לזירת האירוע הוא 9 דק'....מקווה שעניתי לך על כל השאלות.. עומרי!

תראה...

מקרים תמיד קרו ויקרו כל מיני אי הבנות.. כנראה שגם במקרה הזה הייתה אי הבנה מסויימת אולי מהצד שלך ואולי מהצד של זה שקיבל את הקריאה שלך.. לרוב לא קורים כאלה בעיות והכל מתקתק כמו שעון! אני יכולה לומר לך שגם כשאנחנו יוצאים מראשון לחולון וזה לימית 2000 לקח לנו להגיע 11 דק' לכתובת ולא בגלל שנסענו לאט להפך נסענו כל הדרך על 100 קמ"ש פשוט זו התנועה ולפעמים יש את האנשים שהם לא כאלה מוכשרים מאחורי ההגה ומעכבים את ההגעה שלנו בעוד כמה דק'! אז שוב אני לא חושבת שהייתה פה כוונה לא להגיע להפך בשביל זה אנחנו כאן לכן האמבולנס שהגיע לא איחר לדעתי אלה עמד בזמנים שלו.. הכל תלוי בהרבה מאוד דברים...

amitp

New member
טעויות נפוצות...

1. אנשים לא יודעים לפעמים לעשות את ההפרדה בין צוות המוקד לצוות האמבולנס - מי שעונה לך בטלפון אינו, מן הסתם, שייך לצוות האמבולנס שיגיע אליך.. אין כל בעיה לקחת ממך פרטים ולשגר את האמבולנס במקביל, מה שנעשה בחלק מן המקרים ("ירקון XX לכיוון ראש העין, מיד פרטים", נשמע מוכר?) 2. לאחר מספר מקרים שארעו בהם התנתקה השיחה מוקדם מדי ובהעדר טלפון המודיע המוקד לא יכול היה לחזור אליו כדי לברר מספר פרטים חשובים (כמו למשל כתובת...) טלפון המודיע הוא הדבר הראשון שמוודאים. זה לוקח בדיוק 10 שניות למסור אותו או 3 דקות לריב עם המוקדנית לגבי זה שהוא לא נחוץ. 3. זה נשמע לך רציני לקבוע עם חבר ב"ימית 2000"? (איפה בימית? בכניסה, בחנייה, ליד הפלאפל של ששון?) - לא? אז למה אתה מזמין לשם אמבולנס? מילא אם היה מדובר על אירוע בתוך הפארק (וגם במקומות כאלה כבר הסתובבתי זמן ממושך כשאני מחפש את החולה/נפגע בגלל שמזמין האמבולנס לא חשב שזה רלוונטי - "מה זה משנה איפה בקניון?? נו תבואו כבר!!") אבל תאונת דרכים יכולה להתרחש בכל אחד מן הכבישים בסמוך לפארק (וסתם לצורך ההמחשה, יש שם מספיק...) ולנו, בניגוד לדיעה הרווחת, אין כל דרך לנחש לאיזה כביש אתה מתכוון... העיכוב בהגעת האמבולנס עשוי היה להגרם כתוצאה ממתן כתובת מוטעית. עם זאת יש מקרים בהם לא ניתן להבטיח זמן תגובה טוב. מקרים בראש-העין, למשל, מחוץ לשעות הפעילות של נה"ז רה"ע (בערבים לדוגמא) נענים על ידי אמבולנסים שיוצאים מפתח-תקווה. אין כל אפשרות להגיע לזמני תגובה קצרים במקרים אלו. דרך אגב, סתם מתוך סקרנות, האם בדקת את הזמנים שציינת אל מול גורם אובייקטיבי (למשל מועדי השיחות ל101 בטלפון הסלולארי)? וסתם לידיעה, 15 דקות הן בערך הזמן הממוצע הארצי להגעת נט"ן. 4. "היחס של הנציגה היה אדיש לחלוטין לאירוע" - תוכל להסביר בבקשה? אני מקווה שלאשה שלום.

א.לתשומת לבך כשאומרים ימית

זה יכול להיות בכניסה,בחניה,ליד פארק פרס,על הכביש הראשי ובעוד1000 מקומות ב.הטלפון מופיע השאלה שלה אולי עצרת נהג מונית והתקשרת מהמספר שלו ואז במקרה ולא ימצאו את המקום מה שקורה הרבה כשאנשים לא נותנים מקומות מדויקים אז לא יוכלו לאתר אותך כי המכשיר לא שלך

לתשומת לבך!!!ולתשומת לב כל הטועים!!

א.מהרגע שהמוקדנית שמעה את תאור המקרה ומיקומו נשלח האמבולנס והתחקורים לאחמ"כ הם כדי שלצות המטפל יהיה רקע כללי לארוע ולא שיתבזבז זמן רב על בחינת הארוע כשהאמבולנס יגיע אז הם כבר ירדו מוכנים עם הציוד הדרוש ב. קורים מקרים שאדם סה"כ יתעלף אך בני המשפחה המבוהלים יצעקו דחוף טיפול נמרץ ויכול להיות שיש רק שני נט"ן באיזור וזה גוזל כח נצרך וחשוב וע"כ התיחקורים ג. לגבי זמן ההגעה יתכנו הרבה אפשרויות 1. שבדיוק היה פקק כן גם זה קורה לנו הרבה 2. שלא היה אמבולנס פנוי והאמבולנס הפנוי היה מרחק 15 דקות נסיעה 3. שהתחנה עצמה רחוקה יותר וזה האמבולנס שהיה הכי קרוב 4. שהגיע כונן מד"א לארוע והוא דיוח שהענינים בשליטה ולא צריך להוציא אמבולנס נוסף כי נשאר רק אחד בתחנה אז שלחו את ההוא. ויש עוד אין ספור דוגמאות!

יום.

New member
ותגיד...

ירוחם יודע שאתה משתמש בהגדרת התפקיד שלו ככינוי?

את זה גם אני רוצה לדעת

בתור דובר...חשוב שתדע שבחולון אין מוקדניות וכנראה זאת הסיבה שלא הגיוני שהן צעקו...המוקד נמצא בראשון ולשם הגיעה השיחה של האדון! ושם הגיוני שהן צעקו...!

למעלה