שאלות לארוחת החג של הערב

יוספה 51

New member
שאלות לארוחת החג של הערב

לדעתכם אפשר לעשות קניידלך מוכנים עם זרעי פשתן במקום עם ביצים? הסוד המשפחתי שתמיד אהבנו עד מאד את הקניידלך מהשקית, אבל עכשיו הם מוקצים מחמת ביציהם. אז מה דעתכם? מה יחליף? זו תערובת שצריך לטרוף עם שתי ביצים, מה לטרוף במקום?
 

NoaHK

New member
רעיון

אני די מכורה לתערובת הקנויה של הלטקס, שגם בה צריך לערבב שתי ביצים.
פשוט השמטתי את הביצים והוספתי קצת יותר מים. יצא כרגיל, גם אם טיפה פחות "עשיר".
יכול להיות שזה יעבוד גם עם הקניידלך. אם לא, אולי שמן קוקוס? ההרגשה שלי היא שהביצים לא משמשות להדבקה (התערובת עם המים עצמה הייתה די דביקה) אלא לשומן.
 

NoaHK

New member
הייתי מנסה כמה עם שמן רגיל

לראות איך יוצא. אני לא בטוחה אם התערובות האלה עובדות אותו דבר, עם הלטקס זה יצא בסדר בלי ביצים.
אם צריך לעשות אותן אווריריות יותר אולי להוסיף חצי כפית סודה לשתייה?
 

יוספה 51

New member
החומרים האלה לא ברורים לי בכלל

במילא. אנסה להוסיף שמן, מים וקצת סודה לשתיה, מה שיהיה יהיה. מקסימום- לפח.
 

ladybug6

New member
לא הבנתי בדיוק

את מחפשת מה לעשות עם תערובת מוכנה או שאת מחפשת מתכון כללי מוצלח לקניידלך?
אין לי מושג מה יש בתערובת המוכנה, אני מכינה לבד עם קמח מצה, מלח פלפל, אבקת אפיה, שמן, מים וקמח תפו"א. יוצא מושלם ובתנאי שמקפידים לבשל בנוזל חם שלא מבעבע.
יש מתכון בבלוג שלי אם את רוצה..
 

יוספה 51

New member
לא, מהתערובת המוכנה. המרק כבר

מתבשל לו בשמחה ועכשיו הקניידלך. אמא שלי עושה את התערובת עם הביצים ואני רוצה להביא תערובת משלי. נטולה... יש משהו מאד אוורירי בקניידלך המוכנים שאנחנו מחבבים.
 

ladybug6

New member
אהה.. סורי

אין לי שום נסיון עם התערובת המוכנה ומכיוון שקניידלך בלי ביצה זה עניין די טריקי, אני לא רוצה סתם לתת לך עצות.
אם יש לך זמן לנסיונות, נסי לאזן עם שמן ומים, ותוסיפי קצת מים מעורבבים עם קמח תפו"א בשביל הדבקה (או זרעי פשתן מושרים).
רק קחי בחשבון שיותר מדי מים או שמן יגרום לכדורים להתפרק, מעט מדי יגרום להם להיות דחוסים וקשים. אז חשוב למצוא איזון.
 

יוספה 51

New member
טוב, אנסה לשחק, מקסימום לא קריטי

קניתי גם שקדים כשרים לפסח (יש לי הפעם אורח שומר, אז אני חייבת לכבד בשולחן תקני)
 

גםאני5

New member
אאל"ט (
כי חבל לי שלא יצליח ותזרקי..)

היה פעם שרשור על התערובת המוכנה ב301, ניסיתי והיה מוצלח.
לצערי לא מוצאת את הרשימות שלי ו\או הקישור לשרשור..
 

gs1234

New member
כבר מאוחר מדי, אבל בכל זאת

הכנתי כמה פעמים השנה קניידלך מתערובת קנויה, כזו שצריך להוסיף 3 ביצים או משהו דומה, לחכות 7 דקות ולבשל.

השתמשתי בתחליף שמישהו הציע, וזה עבד מצויין. הכנתי כמות גדולה מזה לליל הסדר וכולם התמוגגו.

התחליף לביצים מורכב מקמח תפוחי אדמה ומים, וזה מתאים גם למי שלא אוכל קטניות בפסח. אבל מה שחשוב זה שהוראות ההכנה שונות מאלה שבשקית.

קניידלך
1 שקית תערובת קניידלך (בערך כוס ורבע תערובת)
כוס מים רותחים
כף גדושה קמח תפוחי אדמה

מערבבים היטב קמח תפוחי אדמה עם רבע כוס מים קרים.
שמים בקערה את התערובת ושופכים פנימה כוס מים רותחים. מערבבים היטב עד שהעיסה חלקה. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה המדולל ומערבבים היטב .יוצרים עיגולים ומניחים במרק צד שבישלנו. מרתיחים עד שהקניידלך צפים. לאחר שהקניידלך צפים, מבשלים עוד רבע שעה.

בהצלחה בחג הבא
 

יוספה 51

New member
אולי עוד אנסה השנה. רק בשביל החוויה.

כי כשבאתי להכין את הקניידלך (מרק הירקות הצח יצא, אגב, מדהים) התברר ששכחתי כנראה את התערובת המוכנה בחנות או באוטו. כך שכל הנסיונות שלי לא עברו לשלב הביצוע. וכן, מדובר בדיוק על מה שאת מדברת, שנים שזה מה שאכלנו. אבל רבע שעה? בדרך כלל זה בישול קצרצר..
 

gs1234

New member
כן, רבע שעה

התערובת של קמח תפוחי אדמה מתנהגת שונה מביצים, ובבישול קצר יותר נשארת תערובת קמחית באמצע.
 

יוספה 51

New member
תודה. אנסה לשמור ולתרגל.

(למרות שקצת מתקשה לשמור על הודעות והן נעלמות לי משום מה בנבכי המועדפים של הכרום)
 

merav999

New member
לגבי שמירת הודעות (ודברים נוספים), אם יש לך

OneNote (נדמה לי שיש את זה מווינדוס 2007 ומעלה) אז קל לשמור שם הודעות, אפשר להעתיק את המתכון/הכותרת וזה מעתיק למחברת גם את הקישור ממנו זה מועתק. את המחברת אפשר לחלק לנושאים שונים ואפשר לעשות חיפוש.
 

יוספה 51

New member
את מרוצה מהתכנה הזו? כי שאלתי

את הבן שלי על זה והוא אומר שהיא לא עובדת טוב, אצלך כן?
 

יוספה 51

New member
יפה. אנסה לשכנע את מנהל מחלקת הטכנולוגיה

אצלי בבית , זו מחלקה די נוקשה אצלנו.
 
למעלה