דודי_קבודי
New member
אני משפר דיור , מוכר דירה נוכחית וקונה דירה חדשה שעלותה היא 3.680 מיליון.
ההפרש(בתוספת הוצאות תיווך ,מיסים, עו"ד ושיפוץ ) בין המכירה של הדירה שבבעלותי ומשכנתא קיימת של 780 אש"ח (הכל בקל"צ ריבית 2.95%) למחיר הקניה של הדירה החדשה הוא 2.1 מיליון.
ברשותי הון עצמי של 550 אש"ח ועוד 300אש"ח בקרנות השתלמות. בעוד 3 שנים כנראה תיהיה הכנסה חד פעמים של 450 אש"ח.
ההכנסות שלנו הם בערך 40אש"ח בחודש.
אין לי בעיה עם החזר חודשי של בין 6-10 אש"ח בחודש בשביל להקטין את שנות ההחזר.
חשבתי על לקחת משכנתא בגובה של כל ההפרש 2.1 מיליון שקל ואז להשתמש בהון העצמי כדי להכניס כסף לאחד המסלולים.
חשבתי על ללכת משכנתא של שליש שליש שליש
700 קל"צ
700 מל"צ
700 פריים
המחשבה היא להכניס כסף למסלול המל"צ ישר עם קבלתה.
הייתי שמח לקבל המלצות לגבי התוכנית הנ"ל איך לפרוס את השנים בין התוכניות , מה הריביות בעבור לקיחת משכנתא בסכום כל כך גבוהה? האם לא כדאי להקטין את הסכום כדי להקטין את הריבית? ומה עוד צריך לברר בבנק ?
תודה רבה מראש!!!
ההפרש(בתוספת הוצאות תיווך ,מיסים, עו"ד ושיפוץ ) בין המכירה של הדירה שבבעלותי ומשכנתא קיימת של 780 אש"ח (הכל בקל"צ ריבית 2.95%) למחיר הקניה של הדירה החדשה הוא 2.1 מיליון.
ברשותי הון עצמי של 550 אש"ח ועוד 300אש"ח בקרנות השתלמות. בעוד 3 שנים כנראה תיהיה הכנסה חד פעמים של 450 אש"ח.
ההכנסות שלנו הם בערך 40אש"ח בחודש.
אין לי בעיה עם החזר חודשי של בין 6-10 אש"ח בחודש בשביל להקטין את שנות ההחזר.
חשבתי על לקחת משכנתא בגובה של כל ההפרש 2.1 מיליון שקל ואז להשתמש בהון העצמי כדי להכניס כסף לאחד המסלולים.
חשבתי על ללכת משכנתא של שליש שליש שליש
700 קל"צ
700 מל"צ
700 פריים
המחשבה היא להכניס כסף למסלול המל"צ ישר עם קבלתה.
הייתי שמח לקבל המלצות לגבי התוכנית הנ"ל איך לפרוס את השנים בין התוכניות , מה הריביות בעבור לקיחת משכנתא בסכום כל כך גבוהה? האם לא כדאי להקטין את הסכום כדי להקטין את הריבית? ומה עוד צריך לברר בבנק ?
תודה רבה מראש!!!
נערך לאחרונה ב: