שאלות לגבי בן 4 חד'

שושית123

New member
שאלות לגבי בן 4 חד'../images/Emo13.gif

אשמח אם תוכלו לענות על שתי שאלותיי:
בני השבןע יהיה בן ארבעה חודשים בעז"ה, והוא עדיין לא מושיט יד לחפצים שמוגשים אליו. הבנתי שבגיל הזה הוא כבר אמור לדעת לעשות זאת.. כיצד ניתן לעזור לו לדעת מיומנות זו?
בכמה ס"מ אמור היקף הראש לגדול בכל חודש? חנוכה שמח
וודה רבה!

נאוה ר

New member
שושית שלום!

אני מנסה לענות לגבי הושטת ידיים. אבל לא ברור לי האם את מתכוונת שהוא לא מושיט יד לחפץ בשכיבה על הבטן או על הגב? כמה החפץ קרוב אליו? האם הוא בטווח הושטה? מולו? את מגישה לו? נסי לפרט.

שושית123

New member
תודה על התגובה המהירה!אז ככה:

הוא מביט על כל חפץ שאנו מראים לו, וגם עוקב אחריו אם נזיז אותו. אם החפץ מרשרש הוא גם כן שם לב לזה. אבל גם כשהחפץ בטווח היד שלו הוא לא מושיט אליו את הידיים. לפעמים הוא עושה תנועות עם ידייו כאילו הוא מנסה לקרב אותן אחת לשניה (כביכול אחיזת חפץ בשתי ידיו), אבל לא באמת נוגע. כאשר אנחנו מניחים חפץ בכף ידו הוא כן מצליח לאחוז אבל לאחר כמה זמן (כחצי דקה בממוצע), עוזב אותו. זה נכון לגבי כל תנוחה, גם בישיבה על הסלקל וגם בשכיבה על הבטן. אודה על תשובתך!

שושית123

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gifאולי בכל זאת מישהו יודע?

אשמח מאוד לקבל תגובה!

נאוה ר

New member
שושית שלום!

בגיל 4 חודשים אין ממש הבאת ידיים לקו האמצע. יש ניסיון לגעת בחפצים בשכיבה על הגב. אין עדיין הושטה של שתי ידיים לחפץ בדרך כלל. אבל תשימי לב זה זמן של שינויים. רפלקס הגרספ ועוד כמה רפלקסים מתחילים להיעלם או להיטמע. ובמקביל את תראי יותר הושטות רצוניות ויותר ניסיון לתפוס חפצים. אם את מודאגת תפני לטיפת חלב. אבל נראה לי שאת יכולה לחקות חודש ולראות אם זה משתפר. איך שאר הדברים? נהנה לראות אותך? נהנה כשמטפלים בו? אוכל / יונק כמו שצריך?מגיב לקולות? משמיע קולות? נרדם טוב?

למעלה