שאלות לגבי בעל עם בעיית שתייה

Rina000

New member
שאלות לגבי בעל עם בעיית שתייה

לבעלי בעיית שתיה, הוא הפסיק לפני החתונה כי הוא כבר נהייה צהוב והוא נגמל בביה"ח, הוא לא שתה כמה חודשים (האמת שבאמת היו לו צרות בזמן הזה ולחצים רבים אישיים ופיננסים) ואז חזר "רק לשתות במסעדות" אח"כ "רק מבערב" וכמובן עכשיו מהבוקר (לקח כמה חודשים לחזור למצב הזה). לפני שנה וחצי הייתה תקופה שהוא לא שתה שנה וחצי והלך לעבודה כל יום אך בעקבות בעיות אישיות ופיננסיות (המוזכרות למעלה) הוא חזר לשתות. הבעיות החלו להיפתר, ויש קצת פחות לחצים. אני רוצה שהוא יפסיק שוב והוא אומר שהוא רוצה אך הוא דוחה את המועד. בפעם שעברה הוא הפסיק לבד אך היתה לו פגישה אישית פעם בשבוע לתמיכה. בביה"ח כמובן הוא הפסיק בעזרת תרופות. הוא כרגע לא הולך לעבודה (יש לו עסק). הוא מבזבז כסף בכמויות הוא שותה כמה בקבוקים ביום הכי יקרים שיש וזה לא מזיז לו הוא לא מוכן ח"ו לשתות בקבוק יותר זול מ 80 ש"ח. הוא אומר שהוא צריך אלכוהול כדי להירגע ולהיות נחמד השאלה שלי: כשהוא עצבני חסר הגיון צועק כמו משוגע האם זה האלכוהול או האישיות שלו וכך הוא יהיה גם כשהוא יגמל? (הוא היה שקט כשחזר מהבי"ח אבל חשבתי שזה בגלל שהוא היה חלש ולא בריא) הוא לפעמים ממש ממש בלתי נסבל (אך לא אלים) הוא שוכח דברים ואנשים גונבים ממנו ומנצלים אותו לפעמים - האם זה האופי שלו או בגלל שהוא לא בפוקוס מהשתייה הוא מאפשר לזה לקרות? הוא אומר שהוא לא הולך לעבודה כי הוא לא רוצה שיראו אותו ככה (הוא נראה רגיל) האם זו האמת או שהוא פשוט לא יכול לשתות בעבודה ליד אנשים ובגלל זה לא הולך? הוא ישן או נח כל היום כמעט. האם אלכוהול יכול לגרום לאנשים לשקר או להאמין לשקרים של עצמם? איך לגרום לו להתחיל להיגמל בפועל ולא רק לתכנן להיגמל? תודה רבה רבה

shanhen

New member
להיות אלכוהוליסט

לרינה שלום, הצעד הראשון בתכנית ההחלמה של אלכוהוליסטים אנונימיים (AA) אומר ש"הודנו שאנו עומדים חסרי אונים למול האלכוהול ואבדנו את השליטה על חיינו". ההכרה בחוסר היכולת לשלוט על האלכוהול הוא הבסיס להחלמה. מה שבעלך עושה למעשה, זה בזבוז זמן וחיים, הוא מנסה לנצח את האלכוהול, כל פעם בטקטיקה שונה. פה ושם יש לו נצחונות קטנים אבל בקרב הממשי הוא רק מפסיק, ואת מפסידה איתו. לפי התיאורים שלך בעלך אלכוהוליסט. יתכן ו"השקרים" שלו הם הכחשות, נסיונות נואשים להסביר לעצמו ולהצדיק את דרכו, אבל נדמה לי שבתוך תוכו הוא מבין שהאלכוהול גדול עליו וחזק ממנו. לא כדאי לחפש סימנים או הצדקות, הגיע הזמן לשים את הקלפים על השולחן ןלהודות שיש בעייה. העובדה שהוא עדיין בעל עסק, עובד לעתים ומסוגל לרכוש אלכוהול יקר, מעיד רק על העובדה שיש לו עוד משהו להפסיד. ובדרך שלו הוא אכן עלול להפסיד הכל. אני מציע לו ובהחלט גם לך לפנות לעזרה. ניתן לפנות לאחד ממרכזי הטיפול הפרושים בארץ. אם הוא לא ירצה ללכת, תלכי את לפגישת ייעוץ, תשמעי קצת מה יש להציע ויעזרו לך להתמודד עם המצב. אם הוא ירצה לבוא - עוד יותר טוב. הטלפון של המשרד הראשי הוא 03-6733228 ברמת גן. אם אתם ממקום אחר בארץ, יפנו אתכם למרכז הקרוב. במקביל, אני מאד ממליץ לבעלך להצטרף לקבוצת תמיכה של AA. באתר שלהם (aa-israel.org) יש רשימה מפורטת ומעודכנת של כל הקבוצות בארץ. אל תוותרי, אל תעתרי להבטחות שלו שהכל יהיה בסדר, כי לא יהיה. מאד קשה לאדם לטפל בעצמו. בעלך כבר נסה ולא הצליח. טיפול חייב להיעשות מול אדם אחר או קבוצת אנשים. שיהיה לכם בהצלחה, נחום

Rina000

New member
תודה רבה

בעלי מודה שיש לו בעיה אך הוא לא מסוגל לחשוב על האפשרות לא לשתות יותר אף פעם - ומעדיף להפסיק זמנית או רק לצמצם (אני יודעת שזה לא אפשרי) הוא למזלי מתפקד מבחינה של ניהול העסק מהבית דרך הטלפון. אני חושבת שהוא יסכים ללכת ל- AA כי הוא מודה שזה קשה לו להפסיק לבד אז אצור קשר. בקשר לעצבים שלו - האם זה האלכוהול? תודה

shanhen

New member
עצבים

הקשר בין שתיית אלכוהול לבין מצב רוח, עצבנות, אי שקט ועוד ברורים בתכלית. לא תמיד ברור מה מוביל למה, האם שותים בגלל "עצבים" או שבגלל עצבנים בגלל ששותים אבל זה לא משנה, התוצאה דומה. אגב, שלא תחשבי שאם ייגמל לא יהיו "עצבים". זה הגיוני וטבעי ומעבר לתהליך הגמילה חשוב לעבוד על שליטה עצמית. הבעייה אינה רק לשתות או לא, היא מורכבת יותר, וכדאי לא לזלזל. לא רוצה להיות פסימיסט, אבל מה שלא תעשו היום - מחר יהיה הרבה יותר קשה לעשות, ולאחר הפסד גדול יותר. בכל אופן, בהצלחה. נחום

למעלה