שאלות לגבי הגדרת עיסקת קניית דירה
שלום,
יש ברשותי דירה הרשומה על שמי והערת אזהרה על שם אבא שלי. אנחנו שותפים בדירה 50/50. ברצוני לקנות את החלק של אבא שלי ולשם כך אני מעוניין לקחת משכנתא של כ 25%-30% משווי החלק של אבא שלי.
היועצת משכנתאות בבנק אמרה לי כיוון שבעצם זאת לא עיסקת קניית דירה ( כי הדירה כבר רשומה על שמי) המשכנתא שאני יכול לקבל היא בתנאים פחות טובים ממשכנתא על קניית דירה. כלומר סוג ההלוואה לא ממש מוגדר היטב.
מספר שאלות:
1. האם יש דרך לנסח את העיסקה הזאת בצורה כזאת שאקבל תנאי משכנתא לפחות בתנאים של משכנתא לדיור ?
2. האם יש בנק שכן מתייחס לעיסקה שברצוני לעשות כעיסקת קניית דירה לכל דבר?
3. במידה ואין דרך לנסח את העיסקה בצורה של עיסקת קניית דירה-
הצעת הבנק למשכנתא של 250K ( לפני מיקוח) :
100K קבועה צומדה 10 שנים 4.65
80K פריים + 3.5 15 שנים
70K משתנה כל 5 ל15 שנה 3.7
מן הסתם לטענתה ההצעה שלה טובה ואני אחזור אליה...כמה ההצעה רחוקה מהצעה ראשונית שהייתי מקבל על משכנתא נורמלית לדירה?
4. האם הלוואה רגילה יכולה להיות הפתרון?
תודה!
שלום,
יש ברשותי דירה הרשומה על שמי והערת אזהרה על שם אבא שלי. אנחנו שותפים בדירה 50/50. ברצוני לקנות את החלק של אבא שלי ולשם כך אני מעוניין לקחת משכנתא של כ 25%-30% משווי החלק של אבא שלי.
היועצת משכנתאות בבנק אמרה לי כיוון שבעצם זאת לא עיסקת קניית דירה ( כי הדירה כבר רשומה על שמי) המשכנתא שאני יכול לקבל היא בתנאים פחות טובים ממשכנתא על קניית דירה. כלומר סוג ההלוואה לא ממש מוגדר היטב.
מספר שאלות:
1. האם יש דרך לנסח את העיסקה הזאת בצורה כזאת שאקבל תנאי משכנתא לפחות בתנאים של משכנתא לדיור ?
2. האם יש בנק שכן מתייחס לעיסקה שברצוני לעשות כעיסקת קניית דירה לכל דבר?
3. במידה ואין דרך לנסח את העיסקה בצורה של עיסקת קניית דירה-
הצעת הבנק למשכנתא של 250K ( לפני מיקוח) :
100K קבועה צומדה 10 שנים 4.65
80K פריים + 3.5 15 שנים
70K משתנה כל 5 ל15 שנה 3.7
מן הסתם לטענתה ההצעה שלה טובה ואני אחזור אליה...כמה ההצעה רחוקה מהצעה ראשונית שהייתי מקבל על משכנתא נורמלית לדירה?
4. האם הלוואה רגילה יכולה להיות הפתרון?
תודה!