שאלות לגבי הדיאטה...

אור לנו

New member
שאלות לגבי הדיאטה...

אנחנו בשלבי סיום של ההתארגנות ובינתיים עושים דיאטה כמעט מלאה למעט הפורמולה שהפשוש שותה בערב (נפסיק אותה בימים הקרובים) ולמעט כשהפשוש מוצא פיתה/עוגיה שלא הוחבאה מספיק טוב ואוכל אותה. יש לי 2 בעיות שעוד לא הצלחתי לפתור - האחת: היציאה מהבית - לא מוצאת תחליפים לקחת איתנו, אלא אם יש לי אפשרות לקחת אוכל מבושל. למשל אתמול - חגגנו במושב את חג הסוכות ולא היה לי מה לתת לו כי ביצים קשות הוא לא אוהב וכנ"ל לגבי קלח תירס וירקות הוא לא הסכים לאכול ולבסוף הוא אכל פיתה עם חומוס ובורקס. השניה:קשה לנו מאוד עם ה SF כי בכל דבר קנוי בערך מוסיפים שמן צמחי שמן הסתם מקורו בסויה וגם אם אני מוצאת כבר חטיף כלשהו שמותר בדיאטה כמו חטיף אורז אפוי - הוא אפוי בשמן סויה. השאלה היא מה החשיבות של ה SF יחסית ל CFGF ואם מספיק להימנע מזה ככל האפשר עם זיופים קטנים (במה שאני מכינה בבית אין זיופים, אני מאוד מקפידה לא להשתמש במוצרי סויה, אפילו רוטב הסויה נשאר במקרר ולא בשימוש כדי שהפשוש יאכל למרות שאני חייבת להודות שלפעמים זה קשה והוריד את רפטואר המאכלים בבית באופן משמעותי). תשובות ועצות יתקבלו בברכה
 
בן כמה הפשוש? מה הוא מעדיף, מתוק או

מלוח? האם יש בעיות בליעה או לעיסה? איזה איסורים נוספים יש לכם חוץ מ-gfcfsf? (אני מבינה שתירס אתם כן נותנים, מה לגבי תפוחי-אדמה וסולניים בכלל, סוכר, שומן, פירות מסוימים)? כיתבי אם יש מזונות מסוימים או ריחות מסוימים (כמו וניל, קינמון) וצבעים באוכל (למשל אוכל בצבע לבן, חום וכ"ו) שהוא שונא במיוחד או אוהב במיוחד. על בסיס תשובתך אנסה לאתגר את היצירתיות שלי... חג שמח! ענת. הערה: רוטב הסויה מכיל ברוב המקרים גלוטן כי מתסיסים אותו עם חיטה, כך שבהחלט צריך להיפטר ממנו.
 

אור לנו

New member
הפשוש בן שנה וחצי

אוכל כמעט הכל, אין בעיות לעיסה ובליעה, לא אוהב ביצים אלא אם כן מתחכמים איתו ומכינים לו את זה בצורה שהוא לא שם לב שזו ביצה, כרגע אוכל תפוחי אדמה וסולניים בכלל (לא אוהב חצילים), סוכר - משתדלים להימנע כשזה לא חובה אבל בפירוש אוכל, אוהב מאוד מלוח ואוהב חריף, מתוק - בדרך כלל לא מקבל אז לא פיתח העדפה (למרות שלא יתנגד אף פעם לעוגה), אין בעיה של תיבול בכלל - רגיל לאוכל מתובל. לגבי פירות - כרגע מוגבל לתפוח, בננה, אגס ופרי הדר מדי פעם (פירות טרופיים למעט בננה אסור לו עקב אלרגיה - לא בדקנו עדיין רגישויות למזון אבל רופא העור ביקש זאת. לגבי רוטב הסויה - אני קונה את האמיתי (של התאילנדים) והוא מכיל פולי סויה, מלח וסוכר בלבד. בעתיד הקרוב כשנשלח בדיקות לארה"ב מן הסתם נגלה רגישויות נוספות למזון ואז נתארגן בהתאם. תודה - אור לנו
 
עוד כמה שאלות (סליחה,

פשוט כדי לא להציע דברים שלא מתאימים): לא התייחסת ללחמים, קרקרים, עוגיות ("כשרים" כמובן)? האם הוא לא אוהב? כיתבי האם הוא אוכל אורז, מה בקשר לשמן (האם אתם נמנעים באופן מוחלט או רק מורידים למינימום, ובאיזה שמנים אתם משתמשים אם בכלל), האם טחינה ו\או שקדיה באים בחשבון, מה קורה עם בשר. בנוסף לכך נסי למקד אותי לבעיה שבאכילה בחוץ: האם הקושי הוא בשמירה על חום\קור, נשיאת המזון, אכילה ללא שולחן+כיסא, הרצון שלו לאכול כמו אחרים (ואם זה כך אז זה נפלא מבחינה חברתית). חשוב לי שתכתבי ותמקדי אותי, כי הקושי היחיד שאני חווה באכילה מחוץ לבית הוא הקושי של התארגנות וסחיבה (אבל סוג האוכל זהה למה שאני אוכלת בבית) וכמובן שכאב-הלב לראות את כולם זוללים בחופשיות מה שלי אסור... מחכה לתשובתך, ענת.
 

אור לנו

New member
תשובות לשאלות

לחם - לפעמים אוכל אותו ולפעמים לא, אין חוקיות, אוהב פריכיות ואוהב חטיפי אורז אפויים (שמכילים שמן צמחי), אני מורחת לו על הלחם שקדיה או טחינה ושוב - לפעמים אוכל ולפעמים לא. אוהב בשר. לגבי אכילה בחוץ - יש כמה בעיות, גם אם אני לוקחת לו אוכל מיוחד לפעמים הוא מעדיף לאכול מהצלחת שלי (קורה גם בבית), לפעמים הוא רוצה מה שאחרים אוכלים אבל אני לא חושבת שזה מבחינה חברתית אלא כי הוא רואה משהו שהוא אוהב, לפעמים הבעיה היא שזה ממש בחוץ ואז יש התארגנות על חימום של המזון (קירור פחות בעייתי מבחינתי), אוהב אורז בדר"כ - שוב לפעמים אוכל המון ולפעמים לא מוכן לגעת - למרות שמדובר באותו סוג שאכל יום קודם. לגבי שמן - עד עכשיו טיגנתי בשמן קנולה (אבל הבנתי שזה בעייתי), דברים שלא צריכים טיגון עמוק (כמו שקשוקה) אני מטגנת בשמן זית - מקפידה שלא יגיע לנק' הרתיחה. אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.
 

razgalili

New member
לפחות בשלבים הראשונים

כדאי לעשות מאמץ להימנע מכל מזון מוכן. הסיבה היא שכשהילד יהיה "נקי" תוכלו לגלות על מאכל חדש שהוא בעייתי על פי התגובה של הילד. עד שהילד לא מתנקה - לא תדעו מה טוב ומה רע לו. לגבי יציאות - אין ברירה, תצטרכו לקחת איתכם צידה לדרך. כל מה שאפשר לקנות בחנות אפשר להכין בבית יותר טעים ויותר בריא. (ביחוד אם במקרה את נשואה לאישה שיודעת לבשל כמו תמילה שלי)
 

אור לנו

New member
אני מוצאת את עצמי חושבת כל היום

על מה לתת לפשוש לאכול, מה להכין לו שיהיה לו טעים, איך להתמודד עם יציאות מהבית (כולל יציאה למסעדה למשל עם הילדודס). כל הפריזר שלי מלא באוכל מיוחד - פשטידות, שניצלים, קציצות מטוגנות וקציצות ברוטב ובאמת מבחינת ארוחת הצהריים אין בעיה. הבעיה היא בעיקר בערב - לא אוכל ביצה, לא מת על הלחם שלו ואז אני שוברת את הראש מה לתת לו. והבעיה היותר גדולה - בין הארוחות, הוא אוהב פריכיות והן בסדר מבחינת הדיאטה, הוא אוהב חטיפי אורז אבל יש בהם שמן צמחי (בכמות מועטה כי הם אפויים), בננות הוא גם אוהב אבל חוץ מזה לא יודעת מה עוד לתת לו. וכשיוצאים מהבית - אם זה לחברים אז אין בעיה אבל אם זה החוצה אז יש לנו בעיה - הוא רואה את החטיפים שאחותו אוכלת ורוצה גם ואם היציאה יוצאת גם בזמן ארוחה אז זה בכלל מסובך. בקיצור - נמאס לי...
 
למעלה