שאלות לגבי המשיח

yevgeny1351

New member
שאלות לגבי המשיח

שלום לכולם, אני חדש בפורום יש לי כמה שאלות שקשורות לישוע והן: 1.איך ישוע יכול להיות גם האלוהים עצמו וגם המשיח? הרי המשיח אמור להיות ילוד אישה מזרע של גבר ולא מעבר לזה לפי המקורות אם אני לא טועה. 2.אם ישוע אכן המשיח ובא מדוע כיום הוא לא מתגלה כפי שפעם הוא התגלה? 3.הרי אמורים להיות 2 משיחים משיח בן דוד ומשיח בן יוסף אז אם ישוע הוא משיח בן דוד אז מי היה משיח בן יוסף או שההגדרות של שני המשיחים תואמים לו והוא המשיח שעליו מדברות הנבואות ואם כן האם תוכלו להביא לי בבקשה הוכחה מהמקורות התנ"ך או הברית החדשה? המוכיחים שהוא המשיח כדי שאהיה בטוח שהוא באמת המשיח כי הרי זה פשוט לטעון שמשהו משיח אבל יותר קל יהיה לדעת מיהו המשיח אם יביאו הוכחה כלשהי מהמקורות כדי שאהיה בטוח שהוא משיח לפי הנבואות. כי יש הטוענים שהוא לא משיח כי אם הוא משיח הרי הוא אמור להביא את הגאולה ולבנות את בית המקדש לפי המקורות לגבי המשיח. 4.האם ישוע אכן יבנה את בית המקדש או שלא? 5.איך ישוע יכול לכפר על חטאי העולם,האם יש לו סמכות כלשהי המאפשרת לו לכפר על כל החטאים ואם כן אז איך? אלו הן כל השאלות שלי לגבי ישוע ולגבי הנושא. אני מצטער אם נפגעתם בגלל השאלות שלי שנשמעות טיפה כופרות כי קצת קשה לי להאמין שהוא משיח ללא הוכחה כלשהי מהמקורות. אם יש פסוק בתנ"ך או פרק המזכיר את שמו ומתאר אותו במפורש כמשיח אשמח אם תראו לי ותוכיחו לי היכן הפרק ועל מה הוא מדבר והאם התכונה שמדברת על המשיח תואמת לישוע או שלא כדי שאדע אם הוא באמת משיח או שלא? כי כל אחד יכול להכריז על כל אדם כמשיח וזה לא הופך אדם מסויים למשיח אם הוא לא עומד בתנאים של המקורות המתארים את המשיח ותכונותיו. אשמח אם תענו לי ותוכיחו לי האם ישוע הוא משיח לפי המקורות ולמה באמת כדאי להאמין בו והאם אפשר להגיע בזכות האמונה בו לשלמות או שלא כדי שאהיה בטוח ב-100% אם כדאי להאמין בו או שלא. אם תמצאו הוכחה כלשהי שתואמת לו אולי אצליח להשתכנע כדי שאז אדע שאם אבחר להאמין בו אז זה יהיה רק כי ההגדרות מבחינת המקורות תואמים לו ושאכן הוא המשיח שעליו מדברות הנבואות וכי הוא באמת המשיח ולא כי סתם החליטו להכריז עליו כמשיח או להכיר בו כמשיח. אם תעזרו לי ותוכיחו לי שהוא המשיח אולי הביטחון שלי והאמונה בו אולי תתחזק ובסוף אקבל את האמונה אם אהיה בטוח באמת שהוא המשיח שכולם מצפים לו ומחכים לבואו. יכול להיות שלא אהיה ער עד שעה מאוחרת ואלך לישון אבל אשמח אם תענו לי וכשאשוב לפורום אוכל לקרוא את התגובות שקיבלתי ולראות אם אכן קיימות מספיק הוכחות להיותו של ישוע משיח או אפילו אלוהים. ביי ולילה-טוב לכולם

להוכיח לך?

אני לא יכול להוכיח לך דבר, ואין אדם בבכל העולם שיכול להוכיח לך שישוע הוא המשיח. אלוהים הוא זה שמגלה והוא זה שמוכיח שישוע הוא המשיח. אם אתה באמת רוצה לדעת אם ישוע המשיח דבר ראשון ומעל לכל, פנה אל בורא עולם בכל ליבך, בקש ממנו שיגלה לך את האמת על המשיח, ושיגלה לך מי הוא, אם אתה תתפלל ותבקש זאת בכנות, הקב"ה יגלה לך ויראה לך. המשיח חייב להיות אלהים. משיח הוא מישהו שנמשח למלך וכשמדובר על המשיח ב- ה הידיעה מדובר על אלהים. המשיח הוא ילוד אישה כפי שכתבת. "כִּי-יֶלֶד יֻלַּד-לָנוּ בֵּן נִתַּן-לָנוּ וַתְּהִי הַמִּשְׂרָה עַל-שִׁכְמוֹ וַיִּקְרָא שְׁמוֹ פֶּלֶא יוֹעֵץ אֵל גִּבּוֹר אֲבִי-עַד שַׂר-שָׁלוֹם׃ לםרבה (לְמַרְבֵּה) הַמִּשְׂרָה וּלְשָׁלוֹם אֵין-קֵץ עַל-כִּסֵּא דָוִד וְעַל-מַמְלַכְתּוֹ לְהָכִין אֹתָהּ וּלְסַעֲדָהּ בְּמִשְׁפָּט וּבִצְדָקָה מֵעַתָּה וְעַד-עוֹלָם קִנְאַת יְהוָה צְבָאוֹת תַּעֲשֶׂה-זֹּאת׃" (ישעיה ט': 5,6) מדובר על המשיח, שיוולד השמות שלו מבטאים את אופיו ואת אלוהותו, ראשית השם פלא יועץ, המילה פלא מקושת לרוב אם לא תמיד בתנ"ך לאלהים. השם אל גיבור, מי יכול לקבל את הכינוי אל-גיבור, שזהו כינויו של אלהים עצמו מלבד אלהים? אלהים חוזר ואומר בנביאים, שהוא הוא המלך, שהוא המושיע הוא הגואל הוא הפודה, אלו הם תיאורים בלעדיים של המשיח. אם המשיח הוא לא אלהים, כל מי שיאמין באיזשהו משיח אחר שהוא בן-אדם, יאמין במשיח שקר. רק אלהים יכול להיות המשיח, כל העניין של התורה הנביאים והכתובים הוא שה' יפקוד את עמו, שהוא עצמו יבוא כמשיח. אלהים הוא המלך ואין מלך אחר מלבדו. ישוע הוא המשיח המובטח לעם ישראל, הוא בא מבית דוד, בכדי למלא את הפונקציה של משיח בן-יוסף המשיח שבא רכוב על חמור לסבול ולמות עבור חטאי העם, וישוב במשיח בן-דוד למלוך על הארץ בענני השמים בקרוב. יש רק משיח אחד שבא פעמיים. ולא שני משיחים. ישוע בנה ובונה את בית המקדש, היא קהילותו. ועוד איך יש לישוע את כל הסמכות לכפר על חטאיים של כל בני האדם, שהרי הוא ברא אותנו. שוב להוכיח לך, אף אחד לא יכול, להדריך אותך אל האמת ולעזור לך להבין את האמונה המשיחית, את זה בהחלט אפשר לעשות ובשימחה בתנאי שאתה באמת רוצה לדעת את האמת.

yevgeny1351

New member
תודה על רוב התשובות יעקב אחד,

עזרתי לי להבין שיש משיח אחד ואין שני משיחים,תודה לך על ההסברים. כנראה התכוונתי לחיזוק האמונה אך האם אתה מכיר משהו שאכן יודע להדריך אחרים לאמונה ואם כן אז איך?

כל מאמין בישוע

שעומד באדון והולך איתו יכול להדריך אותך אל האמונה בישוע המשיח. אם אתה באמת מעוניין לדעת יותר על המשיח, אתה מוזמן להכנס לבלוג שלי, אגב ברשומה 'איך אפשר לדעת' ישנו פירוט יותר רחב על שאלות ששאלת מקודם. בנוסף יש בבלוג קישורים לאתרים שנותנים את הברית החדשה בחינום, ואתרים שבהם ניתן לקרוא און-ליין את הברית החדשה. אתה תמיד מוזמן לשאול שאלות.

arielfe

New member
בעיניי ישוע הוא המשיח משום

שאמר שאלוהים הוא אהבה, ושעלינו לאהוב את כולם - גם את שונאינו ומבקשי רעתנו, ושמי שסוטר לנו על לחי אחת - נטה לו את השנייה, ושמי שמבקש מאיתנו ללוותו פרסה אחת - שנלווה אותו שתיים. הנה אלוהים :)

yevgeny1351

New member
תודה arielfe ,

עכשיו שוכנעתי יותר באמת והמוסרים האלו אכן נכונים ויכולים לעזור בחיים. תודה לך ולכל גולשי הפורום שענו לי בכך שחלקו איתי את הידע המרשים והנכון הזה שיכול לעזור בחיים אם משתמשים בו בדרך הנכונה ומבינים את הכוונות של המקורות. עכשיו אני משוכנע שאכן צדקתם,תודה לכם גם על כך שהקדשתם חלק מזמנכם כדי לעזור לי.

למעלה