שאלות לגבי הסבה מראיית חשבון לייעוץ השקעות

sopel

New member
שאלות לגבי הסבה מראיית חשבון לייעוץ השקעות

שלום לכולם, שמי אסף ואני רו"ח טרי ומשועמם מת"א שמעוניין לעבור לעסוק בשוק ההון, יש לי מספר שאלות ואני אודה לכולכם אם תוכלו לעזור לי בהם: 1. מה ההבדל מבחינה תעסוקתית בין משווק השקעות ליועץ השקעות ולמנהל תיקים? 2. אילו בחינות אצטרך לעבור על מנת להיות יועץ השקעות ועל מנת להיות מנהל תיקים (למיטב הבנתי מדובר רק על תוספת של 3 חודשים התמחות בכדי להיות מנהל תיקים)? 3. האם מישהו יכול להמליץ לי על מוסד שכדאי ללמוד בו באזור ת"א ? 4. האם לדעתכם העובדה שאני רו"ח (וכלכלן) יכולה לסייע לי מבחינה תדמיתית בתור יועץ השקעות (מבחינת רזומה וקבלה להתמחות)? או שתכל'ס בזבזתי המון השקעה לחינם ומדובר על להתחיל מאפס? אני מודע לכך שמדובר בהרבה שאלות ואני באמת יעריך מאוד כל אחד שיסייע לי, יש לכם אחלה פורום ואני מקווה שזו תהיה תחילתה של ידידות מופלאה :) בתודה מראש,

noam4u

New member
היי אסף

שלום אסף, אנסה לענות לך על השאלות כמה שניתן. 1. יועץ ומשווק בגדול זה דומה אך משווק קשור לחברה ומשווק את מוצרי החברה/ות שאליהן הוא קשור בעוד שיועץ מציע את כל מבחר האפשרויות הקיימות. מנהל תיקים עוסק בניהול תיקים בפועל ולא רק מציע ללקוח כיצד לפעול. בקיצור - מקבל ייפוי כוח לפעול בתיק על פי דעתו. 2. בהנחה ויש לך את התואר במנהל עסקים, עליך לעבור שלוש בחינות - דיני ניירות ערך, מקצועית א ומקצועית ב (בחינה זו רק לניהול תיקים). כמו כן, עליך לעבור התמחות של 6 חודשים (ייעוץ/שיווק) או 9 חודשים (ניהול) 3. אני משוחד כי אני בעלים של המכללה הכי גדולה וותיקה בתחום אז.... ברור שאמליץ עלינו
אבל יש הרבה מכללות שעוסקות בתחום. כתבתי פה בעבר על רשימת נקודות שצריך לבדוק לפני שנרשמים. בגדול - לבדוק ותק, גודל, אחוזי מעבר (ולא להסתמך על מה שמכללה אומרת - בדרך כלל מה שמכללה אומרת זה שטויות שיווקיות, תבדוק עם אנשים שלמדו), איכות המרצים וחומרי הלימוד. בגדול יש אולי 3 מכלות איכותיות בשוק וכל השאר חובבנים. 4. כמובן, יש לך הבנה כלכלית וחשבונאית שתיתן לך יתרון יחסי על כל אדם אחר. הרי ניתוחים כלכליים מבוססים בדרך על ניתוחים חשבונאיים. מקווה שעניתי לך. ואם לא - שאל בני ונען

sopel

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה על התשובה-שאלה נוספת

האם זה נכון שאוכל להתמחות כבר אחרי שאעבור את הבחינה בדיני ניירות ערך ? בתודה, אסף.

sopel

New member
הבנתי שהולך להיות שינוי נוראי עם הבחינות!!

באתר הרשות רשום הדבר הבא: ההסדר בעניין הבחינות צפוי להשתנות: על פי הנוסח המוצע לתקנות הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות (בקשה לרשיון, בחינות, התמחות ואגרות) (תיקון) התשס"ט-2009 תאריך הכניסה לתוקף של התקנות החדשות הוא ינואר 2011. למותר לציין כי הנוסח המוצע מונח על שולחנה של ועדת הכספים של הכנסת, והנוסח הקובע, לרבות לעניין תאריך הכניסה לתוקף, יהיה הנוסח שיאושר בסופו של דבר בוועדה. יתכן כי הנוסח שיאושר ישקף הסדר השונה מהאמור להלן. 1) על פי הנוסח המוצע לתקנות, עד סוף שנת 2010 לא יחול כל שינוי במתכונת הבחינות . 2) בין היתר, על פי ההסדר המוצע בתקנות, לאחר כניסתו לתוקף, ייערכו בחינות אך ורק במתכונתן החדשה (ההסדר למבקשי רשיון יועץ השקעות או משווק השקעות, יכלול רק שתי בחינות, וכולן חובה: דיני ניירות ערך ואתיקה, מקצועית א'). פרקים נבחרים מחומר הלימודים המופיע כיום במסגרת בחינות היסוד בסטטיסטיקה ומימון, חשבונאות וכלכלה יכללו בבחינות המקצועיות. יצוין כי מי שעד כניסתן לתוקף של התקנות החדשות יסיים את בחינות היסוד בסטטיסטיקה ומימון, חשבונאות וכלכלה, אך עדיין לא יעבור את הבחינה מקצועית א', יהיה חייב להבחן בבחינה מקצועית א' במתכונתה החדשה. 3) יובהר כי תיקונים 13 ו - 14 לחוק הייעוץ לא יכללו בחומר הלימוד הנדרש למועד מאי-יוני 2010. לגבי המשפט שהדגשתי - למה לא התייחסו למי שעובר את בחינות היסוד+אתיקה מקצועית? זה סעיף מאוד מעורפל . לפי מה שהבנתי אני אוכל לגשת לבחינות המקצועיות במועד מאי-יוני 2011 לכל המוקדם, כי אני צריך לעבור את אתיקה מקצועית קודם במועד החורף השנה. האם זה אומר שלמעשה אבוד לי???? ואני אצטרך לעשות את המבחן במתכונת החדשה והמורחבת? תודה,

זאת אומרת, מי שהתחיל עם בחינות היסוד

ועד סוף 2010 לא יעבור את המקצועית א' יצטרך לגשת למקצועית א' החדשה שכוללת גם ככה פרקים נבחרים משאר בחינות היסוד חוץ מהחומר של המקצועית!! זה נשמע לי לא נורמלי שיהיה מבחן כזה ענק עם כמויות עצומות של חומר.

sopel

New member
האם במכון שאתה מנהל נערכים לשינוי?

הוצע לי מסלול ניהול תיקים עם 3 קורסים (אתיקה+מקצעויות א'+מקצועיות ב'), כשאת המקצועיות אני אמור לעשות באביב 2011 האם אפשר יהיה בכלל לדעת למה להערך ?

noam4u

New member
ברור

כן, אנחנו המעודכנים ביותר בתחום זה פשוט כי אני יושב בדיונים בנושא הזה בועדת הכספים מטעם הנבחנים וכנציג לשכת סוכני הביטוח....
כמובן שאנחנו נערכים

למעלה