הלל יפה
האינטנסיביות של התוכנית נובעת מכך שאת לומדת חומר של 3.5-4 שנים בתקופה של 2.5 שנים בערך (בחישוב, הורדתי קורסים שמלמדים באוניברסיטה ואינך לומדת בהסבה, כגון סטטיסטיקה או עבודות סמינריוניות/אקדמיות).
כמו כן, הלימודים באוניברסיטה בנויים בצורה של לימוד מספר קורסים, אח"כ הפסקה לתקופת מבחנים.
בהסבה את מסיימת קורס, ישר מתחילה קורס אחר. את המבחן עושים במהלך הלימודים..
יש חופשה של שבועיים בקיץ (סוף אוגוסט) + חגים.
קישור לסילבוס באתר של מינהל הסיעוד :
http://bit.ly/2jCuhml
(אני לא מצרף את קובץ הסילבוס מאחר וזהו קובץ וורד עם המון מלל מיותר).
בעקרון, בקורס מעבירים את רוב החומר. ישנם קורסים בהם, עקב חוסר בזמן, יש לימוד עצמי של חלק מהחומר (דברים יחסית מינוריים), כאשר את מקבלת את זה בתור קובץ PDF או מצגת.
קחי בחשבון, שכדי להצליח בלימודים - למשך תקופה של כשנה פלוס אין לך חיים. זה מאוד אינטנסיבי. מסלול החיים העיקרי שלך יהיה: לימודים - מיטה - לימודים.
הלימודים העיוניים הם 3-4 ימים בשבוע (אני במחזור של 3 ימים בשבוע וזה לא מספיק. מחזור אחריי לומדים כמעט כל שבוע 4 ימים כדי להספיק את החומר).
גם בימים בהם את לא לומדת בבית הספר - את צריכה ללמוד בבית (חזרה על החומר כדי להבין מה המרצה מקשקש ו/או הכנה למבחן הבא).
אם את מתחילה ללמוד באפריל הקרוב, אז התנסויות מתחילות ביולי 2018.
לפי ההנחייה של מנהל הסיעוד, את צריכה לעבור התנסות במחלקות הבאות: כירורגיה, פסיכיאטריה, ילדים, נשים, פנימית, גריאטריה, מיון (אני חושב שכיסיתי הכל). תסתכלי בקישור לסילבוס - יש שם פירוט של שעות.
מאחר ורוצים שתעברי במגוון של תת-מחלקות, אז מנסים לגוון.
לקיחת דם ומראות לא נעימים - מתרגלים לזה (אז מתעלפים/ מקיאים פעם-פעמיים-שלוש ומתרגלים).