שאלות לגבי הערכות ביה"ס

באג4

New member
שאלות לגבי הערכות ביה"ס

איך זה שהתחילה השנה , אחרי חופש גדול וימי הערכות, ועדיין אין מערכת לילדים ? התחילה השנה לא ? איך זה ששומעים לא מעט הורים שרשימות הספרים והציוד היו חלקים או לעיתים לא נכונים ? זה עולה כסף ולא תמיד ניתן להחליף. איך זה קורה ? לא מדברים עם המורים המתאימים לפני שעורכים את הרשימה. ואם כך מתחילה השנה , מה יהיה בהמשך. איך יראה העניין הבסיסי הזה של ארגון, לפני הדברים החשובים של תוכן.

קצת סבלנות וסובלנות

אם התלונה היתה עדיין בתוקף בעוד חודש - ניחא! תן להם קצת זמן להתארגן! לא נורא אם בשבועות הראשונים המורה אומרת כל יום מה להביא למחר.

leari22

New member
בהחלט!!!

אנחנו בסך הכל בשבוע שני ללימודים, כאילו!!!...

באג4

New member
למה בעוד חודש ?

למה לא עוד חודשיים? או אולי לא צריך בכלל ? כל יום המורה תגיד מה צריך מחר. אבל בעצם למה שלא תהיה מערכת בפתיחת השנה ? למה זה מוגזם שהילדים יראו איך נראה כל השבוע שלהם ? למה יש מערכת חוגים מאוד מסודרת אבל אין מערכת שיעורים? ואם כבר מדברים - למה שלא תהיה תוכנית פעילות נגיד ל-3 החודשים הקרובים? למה זה מוגזם לדרוש מבית הספר רמת ארגון בסיסית שבהרבה מקומות היא מובנת מאליה? למה? ככה. מחפפים.

צופיTה

New member
ולמה

למה להעלות טרוניות בצורה כזאת שלא רק שהיא מבטאת זלזול ופגיעה באותם אנשים שהם כל כך משמעותיים בחיינו ובחיי ילדינו (ע"ע צוות בית הספר), אלא שגם אין לה שום סיכוי להביא לתוצאות הרצויות. הפניית ביקורת בצורה כזאת לא תשרת את האינטרסים שלך, פשוט קשה עד כדי בלתי אפשרי לבלוע אותה. בדוּק. אישה חכמה אמרה לי פעם שכדי להביא למקסימום תוצאות מומלץ לדבר על מה שאתה מרגיש ולא להפנות אצבע מאשימה ולציין את מה ש**ההם** עשו לא בסדר. במקום להכריז על חשדות שמדובר בחוסר עשיה מכוונת הנובעת מבטלנות וחפפנות אפשר היה לומר שקשה לנו מאוד עם העניין שאין עדיין מערכת, שקשה לנו לקום בבוקר ולא לדעת מה הולך לקרות היום בבית הספר, שקשה לילדים לסחוב הכל על הגב. זה אולי היה מביא לשינוי בשנה הבאה. לא אהבתי את הזלזול הזה בצוות בית הספר ובפועלו. בימים ובשבועות שלפני תחילת הלימודים הם לא ישבו עם הרגליים על השולחן. אם העניין של המערכת נראה לך בדחיפות עליונה, אפשר להעלות את העניין בפניהם. אני בטוחה שהרבה הורים היו שמחים לקבל מערכת כבר ביום הראשון, אבל רק אחרי שיחה עם צוות בית הספר אפשר יהיה להבין למה לוקח זמן העניין הזה. ואגב, ההשוואה לחוגים היא לא רלוונטית.

באג4

New member
למה ? כי

בדיוק כי זה מעיד ,לדעתי, על זלזול של מי שאמור היה להכין את המערכת במי שהמערכת נבנית עבורו וזה הילדים לא המורים. למה חיפוף ? כי כשדברים לא מוכנים בזמן זה אומר שמישהו לא עשה את העבודה שלו מתי שהחיה צריך. זה לא עניין של שמחים לקבל מערכת או לא. בוודאי לא ההורים, מדובר על הילדים ועל הכניסה למסגרת כמה שיותר מהר. חשדות ? חוסר עשיה מכוונת . בטלנות ? אלו המילים שלך לא שלי. חפפנות -כן. זלזול בצוות בית הספר - לא. אבל אני חושבת שמישהו לא עשה את העבודה שלו מתי שהיה צריך לעשות . זה כן. העניין של המערכת נראה לי בסיסי ולכן אולי מדאיג לחשוב איך נראית ההתייחסות לדברים בדחיפות עליונה". לגבי אותה אישה חכמה - יש כאלו שטוב להם לדבר על מה שהם מרגישים ויש כאלו שלא. ההשוואה לחוגים מאוד רלוונטית ואולי מראה על הבדלים בגישה בין ביה"ס ובין מי שאירגן את החוגים. תחשבי על זה.

golan95

New member
על מה המהומה?!

בכל מקום בארץ, לגדולים וגם לקטנים , לוקח זמן לבנות מערכת שעות, ככה זה גם בחטיבות הבינים, התיכונים וגם בתי ספר היסודים. מי שבונה את המערכת צריך להתחשב בכל כך הרבה אילוצים כמו ימי חופשה של המורים, לעשות הקבלה של שעות, שעות מחנכת ושעות מקצועיות. אני בטוחה שישמחו לעזרה בפרויקט הזה שנקרא הקמת מערכת שעות, במקום לקבל מטר של טרוניות.... לקחת נשימה ארוכה אני בטוחה שעד סיום החגים הראשונים הכל יבוא על מקומו בשלום. גם להוא מלמעלה לקח שישה ימים לברוא את העולם- אז מי אנחנו בני התמומה לעומתו- לנו לוקח קצת יותר... רק קצת סבלנות והמון סובלנות.

leari22

New member
היסטריה!!

על מה הבלאגן?? כנראה שיש כאלו שמשעמם להם. שום דבר לא טוב ותמיד כולם על הפנים!!!!! פשוט מאוס להכנס לפורום ולראות רק תלונות. אלוהים ישמור!!!

למעלה