שאלות לגבי הפוליו

karen47

New member
שאלות לגבי הפוליו

1. עד עכשיו ידעתי שהדבקה בפוליו היא רק בחשיפה לצואה. היכנשהוא קראתי שגם בחשיפה לרוק. האם זה נכון? אשמח לברר את הנקודה : חשיפה לאלו הפרשות עלולה לגרום להדבקה בפוליו?
2. האם ידוע האם רוב החולים ב1988 היו כתוצאה מהיחשפות לנגיף הבר או למוחלש ? (אשמח גם לאסמכתות)
4. הבנתי שרוב החולים ב1988היו מחוסנים לפוליו. באיזה חיסון?
 

פולספגן

New member
לגבי ס' 1 זה נכון -

אפשר להידבק בנגיף בדרכים שונות כיון שהנגיף מופרש בנוזלי גוף שונים. הנגיף מצוי בריכוז גבוה בדם אצל נשאי הנגיף, אך הוא מצוי בריכוז בינוני גם ברוק, בנוזל הזרע והנרתיק.

דרך ההדבקה העיקרית לכן היא הדבקה דרך הדם למשל בעירוי דם, דקירה ממחט מזוהמת או לידה לאם נשאית. בנוסף, תיתכן הדבקה במגע מיני או בעקבות נשיכה. אפשר להידבק בנגיף גם לאחר מגע אקראי העוקף את העור (כמו בפה, בעיניים או דרך חתכים בעור) עם כמות מזערית של נוזלי גוף מזוהמים כגון דם או רוק, למשל בעקבות שיתוף כלי אוכל, כלי רחצה, סכיני גילוח או מברשות שיניים. הדבקה כזו שכיחה בין מגעים קרובים כגון בני משפחה.
 
תגובה ד"ר אודי קלינר משרד הבריאות

שלום רב
1. לעיתים מאוד נדירות ניתן להידבק ברוק.
2. כל החולים, לא רוב החולים בשנת 88 חלו מנגיף הפרא. בשנים לפני כן היו כמה מקרים של תחלואה מהחיסון אבל לא בשנה זו. כאמור, בשנים ההן לא ניתן החיסון המומת. משנת 1990 שהחלו לתת את החיסון החי מוחלש לאחר חיסון מומת לא היה אפילו מקרה אחד של תחלואה מהחיסון המוחלש לא בקרב המחוסנים ולא בקרב הסובבים אותם.
3. אני צריך לבדוק כמה מתוכם היו מחוסנים, אבל אלו שהיו מחוסנים היו מחוסנים רק בחיסון חי מוחלש. החולים היו מבוגרים ואילו החיסון המומת ניתן אז לילדים רק באזור חדרה ורק משנת 1990 הוא ניתן בכל הארץ.
 
למעלה