שאלות לגבי ויזת תייר לארצות הברית

MOVEREP24

New member
שאלות לגבי ויזת תייר לארצות הברית

שלום לכולם, אני מתכוון להוציא ויזה לארה"ב לי ולאימי עבור ביקור של משהו כמו 10 ימים. האם עליי לפנות ישירות לסוכן הנסיעות ולבקש ממנו להנפיק לנו אשרות? תוך כמה זמן נקבל תשובות לאור המצב היום? מה העלות שיש לשלם לכל בקשה? אם אימי לא עובדת האם יכולים לסרב לה? דיברתי היום עם הסוכן נסיעות והוא אמר שזה עולה בערך 600 ש"ח. מישהו יודע את המחיר המדוייק? במידה ויש סירוב תוך כמה זמן אפשר לנסות שוב? האם יש שוב צורך לשלם את אותם 600 שקלים? חוץ מזה אמרו לי שזה לוקח משהו כמו חודש וחצי. הייתכן? או שאפשר לפני זה. האם מזמינים את כולם ללא יוצא מהכלל לאותן ראיונות בשגירירות בתל אביב? HELP תודה

טל ר

New member
מספר תשובות

- עליך לפנות לסוכן הנסיעות ע"מ שיפנה בעבורך לשגרירות ארה"ב. - אינני יודע תוך כמה זמן תקבל תשובה, אך רוב האנשים מוזמנים לראיון תוך מס' שבועות. - השגרירות האמריקאית גובה $100 לבקשה. על סכום זה מוסיף הסוכן עמלה. - יכולים לסרב לאימך, אם יחליטו שקשריה לארץ אינם חזקים מספיק והיא עלולה להישאר בארה"ב. - אם יש סרוב ניתן לנסות שוב ללא הגבלה - והאמריקאים יכולים לסרב ללא הגבלה, ולכן כדאי לנסות שוב רק אם יש סיבה שהבקשה החדשה תאושר. על כל בקשה (חוזרת או אחרת) יש לשלם את ה-$100 לשגרירות בתוספת מה שהסוכן שלכם מבקש מכם כעמלת טיפול.

17205

New member
ילדים זה לא ערבון מספיק

ברור שכל מקרה לגופו אבל אני יודע על מקרה שמישהיא שבשיחה איתם אמרה שהיא משאירה שני ילדים קטנים בארץ וזה לא הזיז להם כלום (אולי 3 זה סיפור אחר), תחשוב מנקודת המבט של האמריקאים, אני אישית מכיר כמה עובדים ועובדות זרים בארץ שהשאירו ילדים אצל הסבא וסבתא ונסעו בשביל לשלוח להם כסף. ככה שיכול להיות לילדים דוקא אפט הפוך

טל ר

New member
אין חוקי אצבע כאלו פשוטים

על מנת להבהיר את המצב, אביא ציטוט מתוך התקנות האמריקאיות:
Applicants for visitor visas must show that they qualify under provisions of the Immigration and Nationality Act. Applicants must demonstrate that they are properly classifiable as visitors under U.S. law. The presumption in the law is that every visitor visa applicant is an intending immigrant. Therefore, applicants for visitor visas must overcome this presumption by demonstrating that: - The purpose of their trip is to enter the U.S. for business, pleasure, or medical treatment; - That they plan to remain for a specific, limited period; - Evidence of funds to cover expenses in the United States; - Evidence of compelling social and economic ties abroad; and - That they have a residence outside the U.S. as well as other binding ties which will insure their return abroad at the end of the visit.​

doronf65

New member
מנהל
תוספת תשובות

מנסיון - תעשה סקר סוכני נסיעות, המחיר נע בין 600-750 לכל בקשה, ותאמין לי - הכל אותו שרות. לך לזול. לגבי תשובות - קרובה שלי קיבלה זימון לראיון תוך שבועיים מיום הגשת הבקשה, זה היה לפני פחות מחודש. הם לא יתחייבו על פחות מחודש, אבל בפועל זה רץ יפה. אם אמך לא עובדת - בעיה. ייתכן שיסרבו. הכל תלוי האם הם חושבים שהיא תישאר שם לא חוקי. בני כמה ילדיה? אם הם צעירים, שתוסיף את הניירת בהתאם, זה יוסיף לסיכויי האישור. אגב - אם היא מעל 60, זה לא דורש ראיון ותוך שבוע (בפועל, לא בהבטחה שלהם) היא תקבל ויזה. מעל 60 גם לא יעשו בעיות עם משכורת. בהצלחה דורון

MOVEREP24

New member
תודה דורון. שאלות נוספות

דבר ראשון תודה על המידע. אמי שתהייה בריאה בת 52 ואני בן 25. יש לי שני אחים בני 16. אני עובד אולם אימי לאחרונה הפסיקה לעבוד והיא עקרת בית. שאלתי היא האם כולם כולם ללא יוצא מן הכלל צריכים ראיון בשגרירות? כלומר האם אין מנוס מזה? אם מזמינים לראיון לאחר שבועיים כמו שאמרת האם מקבלים תשובות באותו יום? שאלה נוספת שיש לי אלייך - מה צריכים לציין במכתב שאני מקבל ממקום העבודה שלי? האם עליהם לנקוב תאריכים מסויימים, לציין את תפקידי או מה? נא הבהר. שוב תודה משה

doronf65

New member
מנהל
משה,

אם אחים שלך בני 16 פחות יום - הם לא צריכים ראיון. 16 ועוד יום- כן צריכים. אמא שלך חייבת. אין מנוס, אבל גם אל פחד, זה לא מכשיל ולא קשה. אם אמך מאושרת בראיון יגידו לה את זה (זו חובתם ויש להם הוראות), והם יקחו לה את הדרכון והיא תקבל אותו תוך שבוע בסוכנות הנסיעות. במכתב:, רצו ישיהיו הפרטים הנ"ל, עד כמה שאפשר. רצוי שהוותק יהיה כשנה לפחות. משה ___ ת.ז._____ עובד בחברתנו מאז ________ בתפקיד_______. משה ביקש חפשה לצורך טיול לארה"ב בתאריכים ___________. חופשתו אושרה ואנו מצפים לשובו לעבודה בתאריך _____. בברכה______ תלושי המשכורת שתצרף רצוי שיהיו סבירים ולא מינימום. בהצלחה דורון

MOVEREP24

New member
דורון שוב המון תודה

תודה על מה שכתבת, ויותר מכל על הרצון לעזור. תודה. אמרת שתוך שבועיים מיום ההגשה מגיעים לראיון. לא יודע אבל הסוכנת שלי אמרה שהתהליך יכול לקחת חודש וחצי. הייתכן? חוץ מזה האם חייבים להביא דפים על חסכונות או שמספיק כמה דפי חשבון אחרונים עם צילומי תלושי משכורת? תודה

doronf65

New member
מנהל
בבקשה

הסוכנת אמרה חודש וחצי כי היא מקצועית ולא מוכנה להתחייב. כמובן שמה שהיא אמרה ייתכן, פעם אמרו 3 חודדשים. העובדות הן שחברת ש.ע.ל שהיא המתווכת בינה לבין השגרירות מתחייבת על חודש, והיא הוסיפה עוד קצת, ליתר בטחון, העיקר שלא תצא לא אמינה כלפיך. תמיד הלקוח מרוצה אם יש הקדמה, ומתחיל לצעוק אם יש איחור של יום... בפועל, לפני חודש זה לקח שבועיים, אני מספר לך מנסיון טרי. אם זה היה לפני חצי שנה לא היתה לי הערכה, אבל זה יחסית טרי. כשתקבל אתה את הזימונים, דווח לפורום וכך תמיד נהיה מעודכנים... לגבי דפי חסכונות - אם יש תלושי משכורת והכל סביר, לא צריך שום דבר נוסף חוץ ממכתב מהעבודה, ומבית הספר עבור אחים צעירים. אם יש בעיה עם תלושי משכורת, מתחילים עם תחליפים כמו חשבונות בנק וחסכונות, שהם הרבה פחות קבילים כי אפשר תמיד לרוקן אותם. ביי :) דורון

MOVEREP24

New member
אז הסוכנת ביקשה גם תלושים

וגם דפי חשבון. מוזר לא? אגב, מה בדיוק שואלים בראיון הזה שם?

doronf65

New member
מנהל
אז תן לה וזהו.

אולי היא זיהתה בעיה או שיש לה נסיון בזה ממקרה כלשהו. אל תחפש בעיות, תן לה וזהו! הראיון קצר מאוד, שואלים דברים כמו ששואלים בשאלון. לכמה זמן אתה נוסע, מתי, וכו. לא רציני אם אין משהו מחשיד שאתה עלול להיות לא חוקי. אל תדאד. לך עם זה! בצלחה דורון

למעלה