שאלות לגבי חידוש EAD בוויזת J2

graduatestudent

New member
שאלות לגבי חידוש EAD בוויזת J2

שלום,
מספר שאלות לקראת תהליך חידוש EAD.
1. עיתוי הגשת הבקשה לחידוש: לפי אתר USCIS נראה שאפשר לשלוח בקשה לחידוש כאשר נותרו פחות מ- 180 ימים לתום ה- EAD הקיים. האם מישהו יכול לספר מנסיונו? האם אכן כדאי לשלוח את הבקשה לחידוש כחצי שנה בטרם פג תוקף ה- EAD הנוכחי?
2. האם יש השפעה לכניסות/יציאות מארה"ב בזמן ההמתנה לחידוש? במילים אחרות, אני יודע שבדרך כלל משך הטיפול לוקח כ- 3 חודשים אם לא יותר. האם בתוך תקופת הזמן הזו של ההמתנה אפשר לצאת מארה"ב לחופשה של מספר שבועות בישראל ללא חשש? נניח שהפקידים ב- USCIS מגיעים במקרה לטפל בבקשה בדיוק בזמן החופשה ורואים שהמבקש/ת לא נמצא/ת בתוך ארה"ב באותו רגע (האם הם בכלל רואים את זה? הרי אין ביקורת דרכונים ביציאה?...), האם זה יכול לפגוע באישור הבקשה?
3. קבלת הכרטיס בזמן חופשה: בהמשך לשאלה לעיל, נניח ואושרה הבקשה והכרטיס נשלח בדיוק בזמן חופשה מחוץ לארה"ב, האם זה עלול לצור בעיה? קונקרטית, מה קורה אם למשל הדואר נמצא ב- Hold עד תום החופשה?

בתודה מראש לעונים!

miado

New member
תשובות

1. כן, אפשר להגיש 180 יום מראש. האם כדאי - אם אתה יכול, למה לא? כשאנחנו הגשנו בדיוק השתנו התקנות מ-120 ל-180 יום, ולכן במכתב הנלווה ציינו שההגשה מתבצעת 180 יום מראש לפי התקנות החדשות.

2. לא יודע אם יש השפעה, אבל אפשר לדעת אם המבקש נמצא בארה"ב. בעת יציאה מארה"ב חברת התעופה מעבירה דיווח לרשויות על כל הנוסעים. אפשר לראות את הדיווח באתר של CBP תחת travel history.

3.הכרטיס נשלח דרך USPS, כך שזה תלוי בהם ופחות ב-USCIS. אישית לא הייתי משחק בזה אם מקום העבודה שלי תלוי בזה. במקרה שלנו הכרטיס נשלח עם מספר מעקב שאפשר היה לקבל לאחר הרשמה לאתר של USCIS ואני מניח שגם טלפונית.

בהצלחה!

אני לא חושבת

שיש קשר בין שני הדברים.
EAD הוא אישור עבודה, לא אישור שהייה.
כל עוד אישור השהייה בתוקף, זה מה שחשוב, וזה מה שצריך להראות בהגירה כשנכנסים לארה"ב.
הרי לא היה לך אישור כזה כשנכנסת בפעם הראשונה לארה"ב נכון?

graduatestudent

New member
השאלה היא לא לגבי הכניסה מחדש אלא לגבי החידוש של ה- EAD

כלומר: האם עצם השהות מחוץ לארה"ב עלולה לפגוע בתהליך החידוש של הכרטיס.
אם התשובה לכך היא שעלולה להיווצר בעיה בחידוש, משמע שצריך להקדים או לדחות את החופשה, או לחילופין להגיש את הבקשה אחרי החופשה. זו המשמעות הפרקטית מבחינתנו כרגע.

שוב

אני לא חושבת שיש קשר בין השניים. כרטיס EAD לא קשור לענייני הגירה ושהות בארה"ב. ז"א לא אמור להיות קשר בין שני הדברים.
אולי השתנה משהו בשנים האחרונות שאני לא יודעת, אבל לא נראה לי.

oligomerization

New member
תשובות

1.כן - צריך להגיש את הבקשה כמה שיותר מוקדם (כלומר 180 יום לפני שהאישור EAD פג תוקף) – פשוט לוקח זמן לאישור להגיע במיוחד בתקופות של עומס.

2. כן אפשר לצאת מארהב – את הפקיד לא מעניין שאתה מחוץ לארהב – כמובן שיכול להיות מצב שתקבל מכתב שהם מבקשים עוד חומר - אבל זה לא קריטי אם תטפל בזה כשתחזור (קרה לנו בשנה השלישית שפתאום לא היה להם את תעודת הלידה של אישתי או תעודת נישואין... כלומר הם איבדו איזה טופס – ושלחו לה מכתב בבקשה לשלוח את המסמך החסר) .

3.לא הבנתי... המכתב עם הכרטיס יחכה לך בדואר...

שורה תחתונה – סע לשלום, המפתחות בפנים.

graduatestudent

New member
תודה. לגבי העניין עם הדואר...

אני יודע שבשליחת ה- EAD יש איזה כלל מיוחד שהשם חייב להופיע על תיבת הדואר אחרת הדואר לא מוסרים את המעטפה עם הכרטיס. אז תהיתי אם זה בעייתי שהדואר יהיה ב- Hold בזמן חופשה למשל.

למעלה