אני ינסה להסביר כמה שאני יודע בצורה פשוטה
פחמימות זה שווה לסוכרים
פחמימות מתחלקות ל 2-
פחמימות פשוטות ופחמימות מורכבות
פחמימות פשוטות הם סוכר, דבש ,ריבה ,ממתקים ,משקאות ממותקים ,שוקולד רגיל ,וכל מה שיש בו סוכר לבן/חום
אני מצטט מכתבה שקראתי ועשה לי קצת סדר בראש אני מקווה שזה נכון ..!!!!! מי שיש לו הסתייגויות יכול לתקן
" הפחמימות הפשוטות הן בעצם סוכר פשוט שנספג מהר מאוד בדם מה שגורר הפרשה מהירה וגבוהה של אינסולין ("פיק" בהפרשת אינסולין) שלאחריה ירידה חדה ברמות הגלוקוז (סוכר) בדם (הסוכר עובר מהדם לתאי הגוף במהירות). העליות והירידות הקיצוניות הללו גורמות לבלאגן שלם בגוף וגם לחוסר שובע. הנזק הגדול ביותר בכל הבלאגן הזה הואהעמידות לאינסולין המופיעה ומתגברת עם הזמן. מהי עמידות לאינסולין? האינסולין ממשיך להיות מופרש מהלבלב ברמה גבוהה אך התאים כבר לא מגיבים אליו ורמות הסוכר בדם נשארות גבוהות (הסוכר לא נכנס אל תוך התאים אלא נשאר בדם). עמידות לאינסולין היא השלב הראשון בהתפתחות סוכרת סוג 2, אחת המחלות ה"פופולריות" ביותר בעולם בשנים האחרונות. סוכרת סוג 2 מעלה סיכון למחלות לב וכלי דם ובאופן כללי לעוד מחלות וסיבוכים רבים"
פחמימות מורכבות
שוב ציטוט
"מעברה השני של הגדר אפשר למצוא את הפחמימות המורכבות הכוללות בתוכן אורז, פסטה, לחם, תירס, תפוחי אדמה, קטניות, בורגול… הסוג העיקרי של הפחמימות המורכבות הוא העמילן, המתפרק בגוף לגלוקוז, כלומר סוכר, וכך נספג בתאי הגוף. מה היתרון של הפחמימות המורכבות? הן לא נספגות מהר בגוף ולא גורמות לעליות וירידות חדות ברמות הסוכר בדם. הפחמימות המורכבות עוברות תהליך פירוק שאורך מספר שעות ולכן רמות הסוכר נשארות מאוזנות וכך גם רמות האינסולין המופרש. בנוסף, תהליך הפירוק הארוך עוזר לנו להישאר שבעים לאורך זמן. שימו לב: לא כל הפחמימות המורכבות הן פחמימות מלאות! אורז לדוגמא הוא פחמימה מורכבת אך יש אורז מלא ואורז לבן. גם האורז הלבן הוא פחמימה מורכבת אך לא מלאה. היתרון של הפחמימות המורכבות המלאות הוא שהן מכילות סיבים תזונתיים שעוזרים לשמור על רמות סוכר תקינות-הסיבים התזונתיים גורמים לפירוק יותר איטי של הפחמימות ובכך שומרים גם על הפרשות אינסולין איטיות ומאוזנות יותר. הסיבים התזונתיים תורמים גם לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולהורדת רמות הכולסטרול.
עכשיו כשהבנת פחות או יותר את ההבדל
אני מחלק גם את הפחמימות המורכבות ל 2
פחמימות שהערך גליקמי שלו גבוה(תפוח אדמה /בטטה /אורז לבן/פסטה,לזניה כל דבר שעשוי מקמח רגיל
פחמימות שהערך הגליקמי שלו נמוך/בינוני (קטניות,ירקות,פירות במידה ,בשר גבינות לחם קמח מלא אורז מלא ספגטי מקמח מלא גריסים בורגול
לסיכום המטרה שלך זה
א' להימנע בכלל לפחות בהתחלה מסוכרים פשוטים
ב' להשתדל לאכול רק או בהרבה יותר פחמימות שהערך הגליקמי שלו נמוך
ובפעם ה 100 תלך לדיאטנית