שאלות לגבי כסא בטיחות

נ ע ה1

New member
תודה + המשך

שחר, תודה רבה על התשובה. שאלתי על בוסטר כי קראתי פעם שלהורים שנוסעים הרבה במוניות (שם אין חובת כסא על פי החוק) מומלץ לפחות - אם לא לסחוב איתם כסא - לפחות (מעל גיל שנה) לקנות בוסטר ולקשור את הילד עם חגורת המכונית. רציתי רק להמשיך ולהקשות - תיאורטית גם בכסא שכור אין לנו דרך לדעת אם בעבר הוא לא קיבל מכה/היה מעורב בתאונה וכו', לא ? ואגב, יש שקונים כסא בחו"ל ומביאים לארץ - האם שם אין סכנה בגלל שהוא "ארוז" טוב בקופסא ? מתשובתך עולה שלא כדאי להסתכן בלהביא את הכסא לטיסה כי אם לא יהיה מקום - לא יהיה לנו מה לעשות איתו (למעט אם נצליח איכשהו להכניסו לתיק בגודל מטען יד, מה שנראה לי לא כ"כ אפשרי...) אגב, האם בעגלות גם יש סכנה של מכות (הרי הן גם לא עולות איתנו על המטוס)? תודה שוב, נעה.

נ ע ה1

New member
נתון חדש

שלום שחר, אשמח אם תוכל לענות על השאלות שהשארתי בנוסף. ורציתי להוסיף עוד אחת - בעלי הפנה אותי למאמר בניו יורק טיימס: http://www.nytimes.com/2005/06/11/business/11shortcuts.ready.html? איך זה מתיישב עם מגבלת 6 השנים, כשהם מדברים על לפחות 10 ? אגב, אם שוכרים כסא מחברת השכרת רכב, גם כן בעצם יש אי וודאות לגבי ההסטוריה שלו, לא ?

נ ע ה1

New member
שאלות לגבי כסא בטיחות

שחר שלום, אני מצטערת מראש על אורך השאלה. שאלתי בנדון בעבר אך יש לי שאלות נוספות: אנחנו נוסעים עם התינוקת (בת שנה וחודשיים) לארה"ב ומתלבטים אם לקחת איתנו את כסא הבטיחות שלה מכמה סיבות: לקרובי המשפחה שיש לנו שם יש כסא מתאים לגילה אבל הוא בן 6-7 שנים. הם מעולם לא שמעו על הדרישה שהכסא יהיה בן פחות מ-6 שנים... האם זה משהו מיוחד לתקן הישראלי? האם זו דרישה הכרחית? אנו צריכים אותו למשהו כמו 3 נסיעות (משדה התעופה וחזרה ועוד נסיעה באמצע) אנו חושבים אולי לקחת את הכסא שלנו כי אז אם יהיה מקום פנוי בטיסה (מה שלא כ"כ נראה לי ריאלי כרגע) - היא תוכל לשבת בו. אבל מצד שני - הוא גדול וכבד ומסורבל להיסחב איתו וכן (ואולי נסיונך כדייל יוכל להועיל כאן) - אם בסוף ניאלץ לשלוח אותו עם המטען - האם אין חשש שהוא יקבל מכות/דפיקות ואולי יינזק? (גם איך מוכל "לוודא" שהוא נשאר תקין ובטיחותי, הרי ייתכן שהנזק הוא פנימי וא"א לראותו?) רציתי לשאול גם אם יש טעם לקנות איזשהו בוסטר או משהו קטן יותר שעלול פחות להינזק ? האם בוסטר יספק איזושהי הגנה או שאין לכך שום משמעות מבחינה בטיחותית? נשמח מאוד לשמוע מה עצתך בנדון, תודה מראש !

למעלה