שאלות לגבי לוחות חשמל

fireman

New member
שאלות לגבי לוחות חשמל

משפחתי נמצאת כרגע בהליך בניית בית דו קומתי. מערכת החשמל בוצעה כך שהיא מחולקת ל2 לוחות חשמל. ראשי בקומת הכניסה ולוח משני בקומה העליונה. היה וקרה ואחד המפסקים בעומד העליונה קפץ, האם יש אפשרות מלבד לקבל על כך חיווי של מנורה נניח בלוח למטה גם להפעיל אותו? האם ישנם מפסקים חשמליים שנשלטים מרחוק או משהו כזה? האם חברת חשמל מאשרת כאלו דברים בלוחות חשמל ביתיים במידה והם קיימים?

מאגר

New member
ניתן לקבל חיווי ע"י נורת הזהרה

ניתן לקבל חיווי על חוסר מתח במעגל זה או אחר ע"י נורית הזהרה אך יש לקחת בחשבון שהעלות לא שווה את התועלת.אך אין אפשרות להרים את עותו מפסק מהקומה התחתונה, והסיבה מעבר לחוסר האפשרות היא עינין של בטיחות. באם אחד המפסקים בקומה העליונה קפץ הרי שישנה תקלה כל שהיא באותו הקו, אי לקח אתה חייב ללכת למקום לבדוק את הסיבה ורק לאחר מכן להפעיל את הקו מחדש, ואם תפעיל אותו בצורה אוטומטים או ע"י שלט רחוק הרי שאתה מבצבע דבר שהוא חוסר אחריות ולא בטיחותי העשוי לגרום אפילו לשרפה. קפיתה של מאמ"ת היא בדיוק כמו שרפת החוט בנתיך רגיל. לגבי נורת חיווי של חוסר מתח קיימות שתי אפשריות נורה שדולקת כל הזמן ובמקרה של הפסקת המתח באותו קו היא תיכבה שנו הדרך היותר זולה אך גם עדין יקרה והדרך השניה היא ע"י ממסר חוסר מתח שהוא יקר מאוד. שני הדברים אינם חיוניים כפי שאמרתי קודם העלותם גבוהעשרות מונים מתועלתם שבת שלום וחג כשר ושמח דורון

asher40

New member
מס' עיצות....

שלום לך , ראשית בהצלחה עם הבניה , לעיניין הלוחות: 1.איני רואה שום צורך בנורות התראה כלשהן במידה והלוחות ניבנות כהלכה. א.הפרדה בין שתי הקומות ע"י בניית פס אפסים ראשי ופחת נפרד לכל קומה. ב.הפרדה בין קוי תאורה לקוי שקעים והזנות שונות.(דבר שמאפשר שליטה על התאורה מקומת הכניסה).ההפרדה בין השקעים לתאורה תמנע עומסים מיותרים. ג.הפרדה זו מאפשרת (בתנאי שהצנרת נפרסת נכון) ,בניית בקרת תאורה בעתיד ,אם יתאפשר כלכלית.(אם תרצה הסבר מפורט בנושא זה ,אשמח להסביר בהמשך). 2.דבר שאני תמיד מכניס בלוחות גדולים בבתים בעלי יותר מקומה אחת הוא ,התראת חוסר פזה. 3.מומלץ ליצר את הלוחות אחרי תיכנון החשמלאי במפעל מורשה לייצור לוחות.(לפני קבלת הלוחות הם עוברים בדיקה ע"י בודק מוסמך בעומס). מקווה שעזרתי , שטרן אשר.

מאגר

New member
בבית שנעשת בו חלוקה נכונה של הקוים

בבית שנעשת בו חלוקה נכונה של הקוים וחישוב עומסים נכון אין צורך במנגנון התראת חוסר פאזה, וחשמלאי שאינו יכול ליצור את הלוחות לבית פרטי גם עם יש שם שלוש לוחות חשמל, ראשי +שתי קומות או קומה ומרתף כדאי מאוד שישקול להחזיר את רישיונו היום עם המערכות החדשות של הגר הדבר הקל ביותר הוא ליצור את המערכת לבד בבית במלאכל או בשטח בעלות הרבה יותר זולה מזמנת לוחות אצל יצרן.

רז חשמל

New member
מאגר ידידי

לא כל מי שמזמין לוח אצל יצרן לוחות, צריך מיד להחזיר את רשיון החשמלאי. בדיוק מאותה סיבה שמי שחוטא בנסיעה במונית ישלל רשיון הנהיגה שלו מיד. כאשר יש צורך בלוח חשמל ביתי עה"ט עם מערכת פיקוד וכו', יצרן לוחות יעזור לך לחסוך בזמן ולפעמים גם בכסף. תן גם פרנסה ליצרני הלוחות - הם גם חשמלאים, לא ?

asher40

New member
קישקוש בלבוש!!!

ההחלטה על בניית הלוחות ע"י חברה ,באה רק לטובת הלקוח ואין קשר ליכולתי לבנות לוחות או לא. אז בבקשה מר "מאגר" ,אל תסיק מכך על יכולתי לבנות לוחות כי אם אתווכח איתך על כך המסקנה תחזור אליך כמו בומרנג. יש כאן בפורום הזה דבר מוזר.....אנשים חושבים שהם יודעים הכל ,מעניין למה. אם תקרא את תשובתי תבין שהיא באה מתוך ניסיון של שנים ומטרטה רק להעניק ללקוח את הטוב ביותר. הבנו שאתה יודע הכל!!! רק תסביר לי מה זה קשור לרישיון שלי??? חבל"ז. כל טוב כנראה שאין לאנשים צורך בדיעות מקצועיות רק בשליטה אבסולוטית ומצחיקה של מר "מאגר". שתיהנו לכם. אני אתכם גמרתי. שימו לב כמה פעמים האדון פוגע ומתנגח. ביי ד"א ,מר מאגר עיצה...... כשתגיע לרמת הכתיבה שלי בלי טעויות נדבר.

fireman

New member
אז ככה....

קודם כל תודה.... לצערנו בתקופה האחרונה הבניה קצת נעצרה בגלל שטרם מכרנו את הבית בו אנחנו גרים וכעת הבית נמצא בשלב של שלד מוגמר עם צנרת בלבד ולכן אנחנו יכול להרשות לעצמנו להתמזמז ולהשתגע עם כל הרעיונות שניתן ליישם בתחום החשמל והתקשורת ובכלל כל החיווט שאמור לעבור בבית. כל מה שקשור בתקשורת....כמו טלפונים, טלויזיה, רשת מחשבים, אזעקה וגלאים, צנרת למערכות קולנוע וכו אני מבצע בעצמי לפי השגעונות של כל אחד מבני הבית. כפי שרבים מכם נוכחתם לדעת אני כרגע גר בבית שבו אנחנו אוכלים המון חרא ותסלחו לי על הביטוי מהחוסר בשקעים, נקודות טלפון, טלויזיה וכו ולכן מעדיפים שלא לחסוך הפעם. את החשמל עושה חשמלאי מוסמך שמוכן להשתגע עפ"י השגעונות האישיים שלנו, מבחינתו אין לו בעיה להכניס גם בקר ממוחשב לתוך הלוח אם נרצה לשלם על זה. נכון לעכשיו יש צנרת אם כי במחשבה נוספת לדעתנו יש צורך בנקודות נוספות.... (היות וטרם שוחחנו עם החשמלאי) האם ניתן להעביר צנרת לחשמל ברצפה? או שזה חייב לרדת מהקופסאות בתקרה ובמורד הקיר? לגבי בקרת תאורה אני אשמח אם תסביר, לדעתי אנחנו נרצה כזה כי אצלי בבית כרגע יש "מחלה" של אנשים שעוזבים את הבית כשהכל פועל מאחוריהם ויהיה נחמד לעשות מפסק שבבת אחת פשוט יכבה את כל האורות בבית.... אני אשמח מאוד אם תרחיבו מה גם שאני אשמח אם תרחיב כמה באמת אפשר להתשגע ולהשתולל עם החשמל, כמו שכתב כאן אחד החברים....הקמה של בית עולה כל כך הרבה כסף כך שהשקעה נוספת במערכת חשמל טובה, אמינה ומשוכללת לא תהיה בעיה ותהווה אחוזון מאוד זניח מעלות הבניה כולה. הבמה שלכם.

בקשר לצנרת חשמל ברצפה

לפי חוק חשמל: א."תעלה המותקנת ברצפה תהיה עשויה מחומרי בנין או מחומר פלסטי,או ממתכת, או מחומרי בידוד ותהחה בנויה באופן שדפנותיה יעמדו בפני חדירת מים לתוכה או תצויד באמצעי ניקוז". ב."מכסה התעלה לא יהיה ניתן להסרה אלא באמצעות כלי עבודה,יבטיח הגנה נאותה ובת-קיימא בפני פגיעות מכניות במוליכים,הכבלים והציוד החשמלי המותקן בתעלה". כך שלפי מה שאני מבין זה מותר.

מאגר

New member
מותר מה ? אמנם צידדתה בחוק

אבל לא הבנתי מה אתה רוצה מהחוק אולי תסביר טוב יותר מה כוונתך

כתבתי בראש ההודעה "בקשר לצנרת חשמל

ברצפה" ומכיון שאנני בקיא בפרטים הטכניים המעשיים לא הרחבתי בנושא רק ציינתי שהחוק מתיר הולכת מתחת לריצוף אך במספר תנאים.

מאגר

New member
תיכנון החשמל בבית בבניה

רבות כבר ניכתב כאן על תיכנון החשמל בבית וכל הדברים האפשריים לעשיה בזמן הבניה. נכון הוא שבית חכם או יותר נכון מערכת חכמה לבית היא דבר יפה אך מערכת בית חכם בשום מקרה ומצב אינה עומדת במיבחן העלות מול תועלת כאשר עושים אותו עלות מערכת ראשוני בלבד היא בסדר גודל של 5000 עד 7000 יורו לא כולל עבודתו של החשמלאי חלק גדול המישומים שניתן לקבל במערכת בית חכם אפשר לישם ללא השקעה כו גדולה אך בתנאי שיושבים קודם עם מתכנן חשמל ובדקים את הצרכים את המצוי ואת הרצוי ולאחר מכן מקבלים תוכנית חשמל מפורטט עם חלוקהת קוים ועומסים לפי הצורת. רצוי מאוד שמתכנן החשמל לא יהיה החשמלאי של בינין אלה גורם חיצוני משום שמתכנן חשמל יגדיר בדיוק את החלוקה ואילו חשמלאי ינסה לעשות את החלוקה כך שהיא תעמוד בדרישות חח"י אך תהיה עבורו זולה מבחינת העשיה והחומר כמו כן מתכנו יתן לך אומדן מחיר ומפרט תכני שיחייב את החשמלאי לעשות את לפיה. לגבי הולכת צנרת מתחת לריצוף הדבר מותר בתנאי שהצנרת תבוטן לריצפה עם בטון ללא סיד או פסולת מחצבה בשיכבה לא תהיה דקה 2.5 ס"מ מעל הצינור אם ברצונך בפרטים נוספיםאתה צ מוזמן להתקשר אלי באחת הדרכים המופיעות בכרטיסי האישי.

fireman

New member
את תוכנית החשמל וחלוקת עומסים

עושה הנדסאי חשמל שאינו קשור בשום צורה לחשמלאי שמבצע את העבודה בהתאם לתחשיבים שבתוכניות שההנדסאי ביצע בהתאמה למכשירים שיוצבו בכל מקום ועד לפירוט של סוגי תאורה בכל מקום\חדר\קיר. עלויות העבודה והתכנון בפועל הן זניחות ואני אשמח אם כולכם בדעותיכם תתעלמו מהן והתייחסו בעיקר לעלויות חומרים כאשר גם חלק גדול מהם יהיה בעלויות נמוכות מאוד בגלל קשרים אישיים שיש לנו עם ספקי ציוד חשמל וחומרי חשמל כאלו ואחרים, לדוגמא, כל החומרים הנדרשים ללוח החשמל, ראו בהם כנטולי עלות.... את הלוחות אפשר לומר שכבר יש לי בבית מפורקים....בין אם מדובר בממטים מכל הסוגים והמינים, גישורים, מהדקים, פחתים וכו.... כל אלו כבר קיימים, אפילו הארונות עצמם. כששאלתי עד כמה אפשר להשתגע התעלמתי מהעלויות בפועל ואני לא רואה שום סיבה לבצע או לא לבצע בגלל חישובים של עלות מול תועלת... העלויות העיקריות שלי יהיו עוד כמה מאות מטרים של צינור ועוד כמה גלילים של חוטים ובסוף גם אביזרי קצה....(את החומרים אני קונה בעצמי משיקולי מחירים ומשיקולי איכות עליהם איננו מתכוונים להתפשר בשום מחיר)

מאגר

New member
אם כך אינך מבין מספר דברים

העלויות לא נימדדות בעוד כמה מטר צינור או חוטים אלה באביזרים כמו בקרים מתוכנתים קונטקטורים ושאר אביזרי בקרה עשין לא כולל את המחשב עצמו. מוח של בית חכם העלות הראשונית היא בים 5000 ל 7000 יורו ומכאן השמים הם הגבול.

fireman

New member
לא הבנת את הכוונה....

אינני מעוניין בבקר של "בית חכם" אלא בלוחות חשמל אופציונליים מעבר לסטנדרט המקובל בבתים רגילים. אני לא צריך בקר שירים ויסגור תריסים ויפעיל לי את התנור בשעה מסויימת וישלוט על בקרי השקיה ותאורה וכו...... אני רוצה אפשרות לשלוט על אלמנטים שבקומה העליונה מהלוח חשמל הראשי כמו למשל ניתוק של כל התאורה בקומה העליונה מהלוח בקומה למטה נניח...מה שלא ממש הסתדר לי עם הרעיון להכניס בקר ממוחשב.... אני מאמין שכל הטריקים הללו ישימים וניתנים לביצוע גם בלי הצורך בבקר אלא באמצעות ממסרים כלשהם....השאלה היא האם חברת חשמל תאשר דברים כאלה או נוריות ביקורת לכל אחד מהמעגלים וכדומה...

שליטה על התאורה בקומה השניה

מהראשונה אפשר לעשות עם צלבים ומחליפים. על איזה אלמנטים חוץ מתאורה בקומה השניה ברצונך לשלוט מהקומה הראשונה?

מאגר

New member
לגמל חד פאזי

השיטה שאתה מדבר עליה היא שיטה מיושנת ביותר ושיכת לחמישה דורות אחורה היום משתמשים במימסרי צד במקרים כאלה ולא במחליפים וצלבים בכדי לנתק את התאורה בקומה שלמה.

בקשר לשיטה אתה צודק אבל העיקרון

הוא אותו עיקרון. התאורה תהיה מחוברת במעגל סופי אחד לממסר צעד למנורות וללחצנים שיכולים להיות בכל קומה שלא תהיה. בקשר לאלמנטים נוספים שהם לא תאורה, הדלקה וכיבוי בצורה הזאת לא בטיחותית.

מאגר

New member
נתן לעשות את זה גם בצורה בטיחותית

לכל אלמנט אחר במערכת החשמלית ע"י הוספת לד בקורת על אותו אמנט העינין הוא המחיר שרוצים להשקיע במערכת כזו ומה הכדאיות לעינין.

למעלה