שאלות לגבי ליסטינג

Catwomen9

New member
שאלות לגבי ליסטינג

-המון זמן לא מכרתי ואני רוצה למכור נעלים משומשות
ושכחתי איך להגדיר את הטמפלט מבחינת-פרטי מכירה ופרטי משלוח
אז כמה שאלות:
1 ב Condition למה אין לי אפשרות לused?

2 אני צריכה לדעת מה חשוב לסמן בשני הקטגוריות אם תוכלו לעזור
selling deatails ו shipping deatails

בselling deatails
יש לי אפשרות לבחור פומבי/קבוע למה אני לא יוכלה את שניהם ?
בחרתי קבוע
ולמטה יש לי אפשרות של best offer -אז זה אומר שכן יהיה אפשרות לפומבי??
*בפריווט ליסטינג -אני אמורה לסמן v?

3 shipping deatails
דומסטיק שיפינג מה אני אמורה לסמן ?
אני אמורה לסמן worldwide
אבל המשלוח משתנה בהתאם למדינות מסויימות כמו קנדה או אירופה
אז איך אני אוכל לחשב משלוח בהתאם לכל מדינה?

Amiram_e

New member
אז ככה

1. במידה ובחרת את הקטגוריה הנכונה, אין used, יש אופציה pre owned. שלא היו בשימוש.
שאלה: את היית קונה נעלים שהיו בשימוש של מישהו שנה?
כניראה לא. גם אחרים לא.
2. בנוגע להגדרות משלוח.
אין צורך להגדיר חישוב על פי משקל וגודל חבילה. זה מיותר.
תגדירי משלוח אקונומי מחוץ לארה"ב. 11-23 ימים.
מצרף תמונת מסך מה להגדיר ב DOMESTIC.
חשוב מאוד לציין את מיקום המוצר. אם את שולחת מישראל, נא לציין. יש למטה תפריט בחירה למדינה ועיר.
את צריכה גם לבצע את אותה הגדרה במשלוח בינלאומי. כי כרגע מוגדר לך
no international shipping.
מבחינת מחירי משלוח. אין צורך להתחיל להגדיר מחירי משלוח שונים. פשוט תעשי ממוצע של משלוח על פי המשקל, נגיד על פי המחיר באתר דואר ישראל של "צרור קטן" (לא חבילה) לארה"ב. במידה ולא מדובר במשקל שחל קילו ומעלה, הבדלי המחירים לא כאלה משמעותיים.
אפשר גם לתמחר במחיר המוצר ולבחור משלוח חינם.
אינני יודע על איזו נעל מדובר, אבל על פי המחיר שציינת לנעל משומשת, אי סיכוי שיקנו ממך. במחיר הזה קונים בארה"ב נייק חדשות.
3. סוגי מכירות:
א. יש מכירה פומבית לכמה ימים. (עד 10)
אפשר להוסיף אופציה של קנייה מידיית, במחיר יותר גבוה, ברגע שמישהו יתן הצעה, האופציה הזו תעלם.
ב. מכירה BUY IT NOW במחיר קבוע. (מומלץ להגדיר 30 יום, את הגדרת ל-5 ימים. חבל)
ג. מכירה BUY IT NOW עם BEST OFFER. כאן את מאפשרת ללקוח להתמקח איתך. רק אם תאשרי את ההצעה שהוא נתן המכירה תתבצע. אפשר כמובן לתת הצעות נגדיות מספר פעמים.
בנוגע ל PRIVATE , זה לא רלוונטי. נועד שלא יראו מה קנו.

מקווה שעניתי על הכל.
בהצלחה
עמירם

trilliane

Well-known member
מנהל
1. תתפלא, יש מי שמוכן, ויש מי שמוכר נעליים משומשות באיביי

וההגדרה Pre-owned גם לפי איביי היא לנעליים משומשות שננעלו:
An item that has been used or worn previously. Please see the seller's listing for full details and description of any imperfections.
https://pages.ebay.com/help/sell/item-condition.html#shoes

Amiram_e

New member
מוכרים באיביי גם גרביים משומשות מסריחות, אז מה?

יש גם הזויים באיביי מוכרים וקונים.

superman1234

New member
כשאני קורא את הפוסטים של עמירם

ורואה את ההשקעה שהוא משקיע בכדי שהשואל יקבל תשובה מלאה, אני "מוריד בפניו את הכובע" (שאין לי....
)
אבל אז, מגיעה מישהי שכל מה שמעניין אותה , זה להראות שהיא יודעת משהו שעמירם אינו יודע.
אם אני עמירם, מאותו הרגע הייתי מפסיק לענות.
ברמה הפסיכולוגית, אני שואל את עצמי, מה גורם לה להגיב כאשר ברור לגמרי שהתגובה אינו מיועדת לעזור לשואל אלא להעצים את עצמה.
לאלוהים פתרונים....

Amiram_e

New member
תודה על הפרגון. לא מתייחס לכל זמזום שעובר לי ליד האוזן

אמשיך בכיף לעזור.
במעמד זה אני מעדכן כי אני טס לסין מחרתיים ואיעלם מהפורום לשבועיים.
אחד מהתחביבים הרבים שלי הוא צילום. נוסע עם קבוצה לצלם.
מקווה שתחזיקו מעמד בלעדי

Amiram_e

New member
תודה רבה

כשאחזור אזמין מי שמתעניין לראות תמונות בפורום "אמנות הצילום" שאותו מנהל חברי הותיק והמנטור צילום שלי (במציאות) "גרין כחול".

francolana

New member
טוב עכשיו זה סתם

גם אני מוקירה את פועלו של עמירם אולם הוא אכן טועה ובגדול. שוק הנעליים המשומשות (ואכן pre owned זה המשומש החדש), הוא עצום וזה בלי לכלול את סוטי המין ובעלי פטיש לנעליים מסריחות.
אפשר למכור נעליים משומשות, חובה לצלם ולציין את כל סימני הבלאי. אם הנעליים שיש לך הן ממותגות ומצבן טוב תשימי בפומבית.

superman1234

New member
אבל עמירם לא צריך "להתפלא" נכון?

אני גם חושב שהתיאור "הוא אכן טועה בגדול" מיותר לחלוטין.
מעניין יהיה לשמוע משואל השאלה אם הוא אכן הצליח למכור נעליים משומשות....

Amiram_e

New member
אני חושב שלא סתם לא קיימת קטגוריה USED בנעליים

לא חושב שמה שהתכוון המשורר הוא למכור נעל שנעלתי שנה וחצי.
ברור שנמכרות נעליים משומשות. עם עובדות אני לא מתווכח.
בתוכנית של ג'יי לנו הציגו מישהו שמכר באיביי את הרוק של הכלב שלו במבחנה. אז מה?
נוסיף קטגוריה של "רוק של כלב" עם סוגים וגזעים?
יש תמיד קונים הזויים לכל דבר.

לעניות דעתי , קטגוריה PRE OWNED הכוונה לנעל שקניתי, נעלתי שלוש פעמים ולא הרגשתי בה בנוח. אני כבר לא יכול להחזיר אותה לחנות. היא עדיין נקייה ולא קבלה את הצורה של הרגל שלי.

בלי קשר לויכוח חסר התכלית הזה. הצגתי לפותחת השרשור עובדה חשובה:
בהנחה והיא רוצה למכור נעל התעמלות ולא מותג של לואי ויטון, הצעת מכירה של נעל משומשת ב 40 דולאר אינה תואמת את המציאות.
בארה"ב אפשר לקנות במחיר הזה נייק חדשות לגמרי.
מה גם שזוג נעליים שוקלות לפחות 600 גרם במשלוח.
יעלה עשרות שקלים משלוח.
הלקוחות שמחפשים נעל משומשת מחפשים מציאות במחיר של 10 דולאר כולל משלוח חינם.

francolana

New member
לא לא לא

גם בבגדים אין כבר used. אפשר למכור נייק משומש וגם פומה במעל 40$. תלוי בדגם ובמצב. טימברלנד שווה אפילו יותר. אל תשאל אותי למה. לך זה אולי לא נראה הגיוני אבל זה קורה

francolana

New member
אגב

יש באיביי לפחות חנות אחת מאוד גדולה שכולה בענין של נעלים משומשות

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל עמירם, הראיתי לך שמבחינת איביי pre-owned = used/worn...

אז למה זה משנה באיזו "תווית" קוראים לזה? משומש הוא משומש...

&nbsp
עם כל הכבוד לדעתך (ויש כבוד
), היא אינה משנה את העובדות: הקטגוריה הזאת לא מגבילה את כמות השימוש ל"פעמיים שלוש". אפשר למצוא בה נעליים במצב מעולה וגם נעליים במצב קטסטרופה (מוזמן לחפש ולהתרשם בעצמך). כל עוד המוכר מבהיר את המצב ומצלם, אין שום בעיה; הלקוחות יחליטו אם מתאים להם לקנות.
&nbsp
הן בארה"ב הן בישראל ראיתי חנויות של בגדים משומשים (או חפצים יד שנייה בכלל) שמוכרות גם נעליים, ואנשים קונים, במו עיניי ראיתי (אחרת הן לא היו טורחות, מן הסתם). ולא, הן לא עולות $10 וגם באיביי המשלוח לא בהכרח חינם, ולקוחות עדיין קונים... מוזמן לבדוק ולהיווכח.
&nbsp
אני מבינה שאתה לא בקטע (לגיטימי) ולכן זה נשמע לך מוזר, אבל מכיוון שאתה לא בקטע ולא מכיר את השוק, לא ברור לי למה סתם לכתוב לשואלת עצות כמו לגבי תאימות למציאות (שאינך מכיר). אנשים קונים יד-שנייה כדי לקנות בזול יחסית למחיר המקורי או כדי לקנות מוצר שכבר אי אפשר להשיג חדש (וזה יכול להיות בדגם/צבע/מידה מסוימים של נעל). יש גם אנשים שיד-שנייה היא האידאולוגיה הכללית שלהם, מטעמים אקולוגיים ומתוך רצון להפחית את הצריכה ובזבוז המשאבים.
&nbsp
בהחלט ייתכן שהתמחור שלה לנעליים המסוימות שיש לה גבוה מדי, לא יודעת; לא בדקתי מה היא מוכרת, באיזה מצב, באיזה מחיר נמכרות נעליים חדשות כאלה (אם בכלל), עד כמה ניתן להשיג אותן, בכמה מוכרים אחרים... כל אלה בדיקות שהיא כמוכרת תצטרך לעשות כדי לקלוע לתמחור ריאלי.
&nbsp
ואסיים בדוגמה: בביקורי האחרון בארה"ב ראיתי אישה (אמריקנית, לבנה, לא ענייה, אפילו עורכת דין במקצועה...) קונה מגפיים יד-שנייה ב-$30–$40, ולא היה מדובר בלואי ויטון, למעשה אלה לא היו מגפיים ממותגים... פשוט מגפיים שמצאו חן בעיניה במחיר שהתאים לה (וכמובן במצב שהשביע את רצונה).

trilliane

Well-known member
מנהל
... ואז מגיע מישהו שכל מה שמעניין אותו הוא לעקוץ ולבקר אישית

כל ה"תרומה" שלך לפורום היא חלוקת ציונים לתגובות של אחרים, ויש לך חוצפה לבקר אותי?
הניתוח הפסיכולוגי שלך בשנקל שגוי בגדול. כל מה שמעניין אותי הוא מידע מדויק לטובת השואל וכלל הקוראים. זה הכול. במקום לשאול את עצמך מה מעניין אותי (ואז לענות לעצמך בשמי על מה שבעצם מעניין אותך...
), יכולת לשלוח לי מסר אישי ופשוט לשאול אותי. הרי ניתוח "פסיכולוגי"
של גולש כזה או אחר אינו נושא הפורום, כתוב למעלה "איביי ופייפל"; אבל במקום להגיב בנושא הנ"ל, נראה שכל מה שמעניין אותך הוא להיכנס בטריליאן.
&nbsp
אני לא בתחרות עם עמירם, והוא קיבל ממני לא פעם פרגון הן פומבי והן פרטי, כולל לא מעט
. אבל אם נכתב מידע לא מדויק אין שום סיבה להשאיר אותו ללא התייחסות וזה נכון לכולם (גם אליי, והיו מקרים שטלי תיקנה אותי ולמדתי ממנה לא מעט
). אני בטוחה שעמירם יודע שאני מעריכה אותו ואני לא חושבת שהוא נעלב או לקח ללב (בעיקר כי אין סיבה...). אבל הו לא, סופרמן חייב לחרחר ריב! אחרת איך נרגיש שאתה כאן?
&nbsp
לו באמת היית יודע לנתח פסיכולוגית, היית שם לב שבניגוד אליך, התגובה שלי לא הייתה "אצבע בעין". לא "נה נה נה נה נה" ולא ביקורת אישית על עמירם. פשוט הבאתי את המידע ותו לא, כפי שאני עושה כאן כבר שנים. מה אתה עושה כאן? היכן המידע שאתה תורם לפורום? נראה שאתה פשוט משליך עליי את מה שמעניין אותך: דם רע. לחפש אחרים בפינה, לרוקד על הדם, להיכנס אישית באחרים. אולי כדאי שתיטול קורה מבין עיניך.

למעלה