שאלות לגבי מושטים וכנרת

piranhafish

New member
שאלות לגבי מושטים וכנרת

1. תגידו אפשר לתפוס מושטים בכנרת בחורף ? 2. תנו שמות של חופים עם מזחים שהדיג בהם טוב. (רצוי כאלה שלא צריך לשלם)

ramihann

New member
מושטים וכנרת

אפשר בהחלט לדוג מושטים בכינרת בחורף. המקום היחידי הסביר הוא המזח בעין-גב (בתוך הקיבוץ). אם המפלס גבוה (מה שלא סביר שיהיה בחורף הקרוב), הדיג נוח. אם לא - המים רחוקים מהמזח או נמוכים מדי, ואז צריך להתקרב, או להיכנס למים עד המותניים, או לדוג עם רולר (לא מומלץ). בימים יפים, אפילו בחורף, מומלץ להתחיל את הדיג עם אור ראשון, כי בסביבות השעה 10:00 האקשן נפסק לגמרי וגם נעשה חם ולא נעים על המזח. בשעות הבוקר המוקדמות אפשר גם לז´רז´ר עם חוט דק וז´רז´רה מתכתית נוצצת (צבע פליז) ואם יש מזל אפשר לתפוס דגי בינית ("קישרי" או "אישרי" בערבית) וגם מושטים גדולים (יחסית). יש גם שפמנונים קרוב למזח (בחורף). פתיונות מומלצים: בצק יציב, גרגירי תירס ואפילו צ´יפס או תפוחי אדמה מבושלים חלקית וכמובן שלשולים (תולעי גשם) בחורף. האקשן נפסק, כאמור, בסביבות השעה 10:00 ואם מגיעה הסערה היומית ("שרקייה") בשעות אחה"צ המוקדמות, אז אין טעם להמשיך עד למחרת בבוקר. אם הסערה נפסקת בשעות הערב, אפשר לדוג גם בלילה בעזרת מצופים זרחניים או עם רולר או "על רגש". בהצלחה.

piranhafish

New member
כנרת

תודה על התגובה . ניסיתי להכנס לעין גב לפני כמה חודשים ולא יכולתי להכנס כי יש מן כפר נופש או משהו אז אי אפשר להיכנס סתם ככה . אין עוד מזחים טובים בכנרת ?

ramihann

New member
שים לב! הכניסה לעין גב

הכניסה לכפר הנופש עין-גב אינה הכניסה לקיבוץ עין-גב! אם אתה בא מדרום (מכיוון צמח/מעגן/האון), אתה אמור להמשיך הלאה, כלומר לעבור את הכניסה לכפר הנופש ולהגיע לפנייה נוספת - הכניסה לקיבוץ. תוכל לזהות את הכניסה לפי הרפתות שנמצאות ממש ליד המחסום. משם מגיעים למסעדת הדגים המפורסמת של עין גב, לשיט בספינות, לחנות המזכרות וכו´ - ולכן הם מאפשרים לכל אחד להיכנס בלי בעיות וללא תשלום. לפני מספר שנים הם ביצעו שם פרוייקט מאוד שאפתני ובנו טיילת מפוארת, מגרש חנייה מסודר וכו´ - הכל לטובת התיירים שאינם. בכל אופן, אין בעייה להיכנס לשם. המזח של מעגן הדייג נמצא שם (כלומר בשטח הקיבוץ) - לא בכפר הנופש! אני מכיר את האיזור מצויין מכיוון שכבר הרבה שנים אנחנו מבלים שם (בכפר הנופש עין-גב) את החופשה השנתית המשפחתית שלנו כל שנה, כמו שעון. אגב, יש לי תמונות מיום פיקניק ודיג שביליתי שם (בדיוק במקום בו נמצא כיום כפר הנופש) עם משפחתי בשנת 1964 (!). כפר הנופש עוד לא היה קיים ומרמת הגולן השקיפו עלינו החיילים הסורים! אני הייתי אז בן 9. אז בקיצור, בפעם הבאה סע לפי ההוראות שלי ולא תתאכזב.

helpmeplz

New member
סתם שאלה לגבי כפר הנופש..

אני מתכנן לצאת בקרוב לכפר הנופש בעין גב, אני מעוניין לדעת אם יש שם מקום לדייג במרחק הליכה (כמה שיותר קרוב) לכפר הנופש, האם יש במקום זה דייג טוב באביב-קיץ של דגים יפים ולא פיצים?

ramihann

New member
אנחנו דגים בתוך תחומי כפר הנופש

הלפמיפליז היקר, פרטים נוספים וקצת על הווי הדייג בכינרת: בתוך כפר הנופש ניצב לתפארת מכון לטיהור שפכים (מין צריף קטן כזה שעומד בין איזור יחידות הנופש לקו המים) וממנו יוצאים שני צינורות ארוכים שמנקזים את השפכים לתוך הכינרת (אלא מה...). בימים כתיקונם אפשר היה לדוג מקו החוף ה-"נורמלי", אך בשנים האחרונות, בגלל המפלס הנמוך של הכינרת, אנחנו נכנסים למים ליד הצינורות (זה יוצא בערך במרכז קטע החוף של כפר הנופש, ליד יחידות הנופש החדשות) עד המותניים ודגים עם בוסים רגילים, מצופים וקרסים קטנים (לגבי פתיונות ראה הודעה קודמת שלי). המזח שבקיבוץ לא ממש בטווח הליכה. צריך לצאת ברכב מתחומי הכפר ולנסוע לתוך הקיבוץ. לגבי הדייג עצמו: המון מושטים קטנים שמסתובבים כל הזמן סביב הפתיון ומפוררים אותו בביסים קטנטנים, אך מדי פעם עולה איזה מושט יפה (שלושה דגים למנה - בערך 150 גרם כל דג). המושט ה-"בלדי" טעים מאוד כשהוא טרי ממש מן המים, ומספיק לקמח אותו קלות ולטגן בשמן חם מספר דקות. לעיתים רחוקות תופסים "אמנון הירדן" - אחיו יפה התואר של המושט שדומה לאמנונים שקונים בסופר: כסוף בהיר ומבריק, ללא פסים וללא הגוון הצהוב האופייני למושט הבלדי. יש גם "עדאדים" - מושטים שחורים, וכל מיני תת-זנים של האמנון. חוץ ממושטים אנחנו תופסים גם חפפים, סרדיני כינרת (לבנונים) ביניות ("קישרי") וכמעט בכל חופשה שלנו, לפחות פעם אחת, מתלבש עלינו איזה שפמנון ענקי (או מפלצת אחרת) ממש מוקדם בבוקר, בולע את הקרס ולפני שאנחנו מספיקים להבין מה קורה הוא נעלם עם הקרס, החוט, המצוף והכל... אגב, מידע כללי אני יודע שבכינרת יש גם פורלים, בורים, קרפיונים, סוג של קרפיון אירופאי ששמו "טינקה" (באנגלית Tench) וסוגי דגים נוספים, אבל אף פעם לא תפסתי מישהו מהם ולא ראיתי מישהו שתופס אותם. רוב הזמן מדובר במושטים הנודניקים, הקטנים והמעצבנים. מרחוק, כמו תמיד וכמו בכל מקום, אנחנו רואים ושומעים קפיצות מרשימות ביותר של דגים שנראים גדולים באותו שבריר שנייה בו הם מגיחים מן המים. לפעמים אנחנו מצליחים להבחין בכך שהדגים שקופצים מן המים עושים לנו תנועות מזרחיות מגונות... כדי לחסוך את היציאות המייגעות לחוף לצורך חידוש מלאי הפתיונות, החלפת קרסים וכו´, המצאנו פטנט (יוביוב שים לב!): אנחנו לוקחים גלגל ים מתנפח לא גדול, מנפחים אותו, קושרים אותו בחבל לאבן, במרכז הגלגל תוקעים קופסת פלסטיק עגולה עם מכסה שבתוכה הפתיונות והאביזרים, ונותנים לגלגל עם הקופסה לצוף ליד המקום שבו אנחנו עומדים (האבן הקשורה לחבל משמשת כעוגן). כך יש לנו מין "מחסן" עם מלאי של פתיונות וכו´. אגב, מי שעומד במים בשקט וללא תנועה נהנה מטיפול מסור של הדגים, שמכרסמים קילופי עור ברגליים, אוכלים את האקזמה ומושכים כל הזמן בשערות של הרגליים...

helpmeplz

New member
לא יודע למה אבל...

יש פה כמה אנשים ששואלים אותם שאלה של כן/לא/אולי והם עונים לי תשובה ענקית של עשרות משפטים (לא שזה רע, להפך זה מצויין), לא היה איכפת לי לקרוא עוד, זה כמו סיפורי מתח שתמיד גומרים אותם ב-3 נקודות(...) :) תודה על ההסבר המפורט! נראה לך שעם בולונז יהיה אפשר לדוג שם בלי להיכנס למים? לא שאכפת לי להירטב רק אין לי כוח למצוא איזה גלגל ים ופלסטיק עגול שנכנס בול בתוך הגלגל... מקסימום אני יחבר אלי משהו שיחזיק את הבצק (נו שחכתי איך קוראים לתיק הקטן שמתחבר לגוף כמו חגורה..

helpmeplz

New member
אה בקשר לקרסים..

קרס 12 יהיה בסדר? יש לי גם קרס 9, הכי קטנים...

ramihann

New member
לשאלתך

במצבה הנוכחי של הכינרת לא נראה לי שתוכל לדוג מהחוף בלי להיכנס למים, כי בין קו החוף לקטע העמוק של המים יש קטע רחב של קרקעית בוצית רדודה ובקטע הזה אין דגים ואין מספיק עומק כדי לדוג (ייתכן שבחורף המצב שונה. אנחנו נמצאים שם תמיד בתקופת החגים - בסוף הקיץ). בכל מקרה - אתה יכול לנסות, ומקסימום להחליט אחר כך אם להיכנס למים או לא. קרסים מס.9 ומס.12 זה בסדר. לתיק שמצמידים לגוף קוראים "פאוץ´" או "מותנון" אם אני לא טועה. אם יש לך וסט כמו של דייגים/צלמים, אתה יכול להשתמש גם בו. אתה יכול גם לאלתר קופסה ולתלות אותה על הצוואר בעזרת שרוך, או לקנות כובע רחב שוליים עם כיסים וריצ´רצ´ים. כשאני דג שם אני מחזיק עלי גם סל מתכת לדגים עם פתח קפיצי. הסל תלוי על הכתף באלכסון ונמצא בפועל בתוך המים כדי שהדגים יישארו בחיים.

paluta

New member
מלבד עיו גב אפשר גם

1) בשפך ליד קיבוץ דגניה ( שם תפשנו הרבה ודי גדולים ) 2)בחוף גינוסר 3) צפונית לחוף רון מיד לכשתבחין באפשרות ירידה מהכביש 4) מאחורי חמי טבריה מתחת לחנייה יש סלע שלידו נח לשבת כפי שצויין רצוי על הבוקר או לקראת שקיעה וקח בחשבון שהים בנסיגה ורוב המזחים מרוחקים מפני המיים תולעים (כאלו שצמצא כמעט בכל אדמה רטובה בעיקר ליד ברזים מטפטפים או במטעים שמושקים תדיר) הם פתיון מועדף כדאי לפני תחילת הדייג לרסס מעט באיזור עם לחם בהצלחה

paluta

New member
דבר אחד נוסף חשוב

כשאתה תופש אותם תשתמש בסמרטוט או כפפה עבה לא כדאי לך להדקר מהסנפירים שלהם הם לא ארסיים אבל הם עלולילים לשאת חיידקים שגורמים מהר מאוד לדלקות מסוכנות ואם בחרת לקחת אותם הביתה לאכילה אז קצץ את הסנפירים עם מספריים לפני הבישול

למעלה