שאלות לגבי מנות הדחף

שאלות לגבי מנות הדחף

שואלת שוב, באיזה רמה יש הגנה לאחר קבלת: 3 מנות נגד דלקת כבד B, 3 מנות נגד שיתוק ילדים מומת, 2 מנות נגד זיהומים פנוימוקקים, 3 מנות נגד DTaP, מנות נגד המופילוס B, היכן אפשר לבדוק רמת נוגדנים? ומה הסיכון בלא לקחת את מנות הדחף?
 
מנות דחף

שלום שירשלאמהות.

הוספת מנות חיסון מסתמכת על סטטיסטיקה. בד"כ, רוב האוכלוסיה מייצרת מספק נוגדנים הנחשבים כמספקים הגנה כבר לאחר מנה אחת, וזה גם דועך עם הזמן (בחיסונים מסויימים יותר מאחרים). לא תוכלי לדעת במקרה ספציפי מה מצב ה "מחוסנות" המחקרית (קרי, רמת הנוגדנים בדם) ללא בדיקת דם ספציפית - לא אחרי מנת חיסון אחת, לא אחרי 3 מנות ולא לפני חיסון בכלל. סביר יותר שהחיסון תורם ליצירת נוגדנים, ושמנות נוספות מעלות את הסיכוי ליצירת נוגדנים (לא בהרבה), אבל ללא בדיקה לא תוכלי לדעת מה המצב אצל הילד הספציפי שלך.

בשל שילוב החיסונים בזריקה אחת (חיסונים משולשים, מרובעים, מחומשים ומשושים) את גם מקבלת מנות דחף למחלות שאת כלל לא צריכה לקבל מנות נוספות, אבל את מקבלת את זה כחלק ממנת הדחף של הזריקה המשולבת בכל מקרה. חיסון השעלת הוא מקרה קלאסי. רכיב השעלת הוא האחראי העיקרי (אם לא הבלעדי) להוספת מנות דחף עם השנים - עד כדי 6 מנות בתכנית המומלצת היום. הוא החיסון שדעך הכי מהר, והיום, בשל שחלוף זנים - כלל אינו רלוונטי יותר. אבל יצא שגם החיסונים הנלווים לשעלת באותה הזריקה (דיפתריה, טטנוס - לפחות) - הוזרקו במנות נוספות רבות מאד שלא לצורך.

על רוב המחלות שרשמת תוכלי למצוא מידע יותר מדוייק בפרק החיסונים השונים.

תבקשי בקופ"ח בדיקת נוגדנים, ואם הם יפנו לך כתף קרה, תנסי במעבדות פרטיות.

לשאלת הסיכון בלא לקחת את מנות הדחף - אם את חוששת מהפסקת "רצף מנות" (בדומה לרצף אנטיביוטיקה) - אין מה לחשוש, ניתן להפסיק בכל שלב, אין תלות טיפולית בין מנה למנה, רק התקווה לייצור נוגדנים מחדש.
 
למעלה