שאלות לגבי מעקב הריון

EstiB2

New member
שאלות לגבי מעקב הריון

שלום בנות פורום יקרות,

אשמח אם תוכלו לסייע לי. אני בסטטוס הריוני חדש ומנסה להבין מי נגד מי בשלב בדיקות ההריון. בת 41, הריון ראשון, עשיתי IVF אצל פרופ' זיידמן באסותא והתבשרתי השבוע בבטא חיובית! אושר גדול :)
אני מעדיפה רפואה פרטית רק כשצריך וכשיש לכך הצדקה. אשמח אם תמליצו ותספרו לי קצת מנסיונכן לגבי שלב הבדיקות:

1. בהתחשב בגילי, אילו מבדיקות ההריון מומלץ ורצוי לבצע אצל רופא פרטי? אשמח לקבל שמות רופאים מומלצים באיזור הרצליה, רמה"ש צפון ת"א, פר בדיקה.
2. יש לי ביטוח כללית מושלם בלבד, ולא ביטוח פרטי. מה מכוסה ע"י המושלם? ואיזה רופאים רלוונטים למושלם?
3. האם יש פה בנות שפתחו ביטוח בריאות פרטי תוך כדי הריון? האם זה בכלל רלוונטי לי כרגע..?
4. פרופ' זיידמן שלח אותי לבדיקת דופק ראשונית בשבוע 7. האם זו בדיקה שאפשר לעשות בשקט אצל כל רופא של הקופה, או כדאי אצלו באופן פרטי בעלות 250 ש"ח?
4. אצל פרופ' זיידמן יש אפשרות לליווי הריון שכולל את כל הבדיקות בעלות של 800 ש"ח לחודש ואני שואלת את עצמי אם זה כדאי. האם יש פה בנות שעשו את כל ליווי ההריון במרפאה פרטית ואם כן - מדוע?
5. ולבסוף, נאלצתי להפרד ממומחה הפריון שלי בקופ"ח בהרצליה, ד"ר עופר גונן, ואני מחפשת רופאת נשים סמפטית לליווי הריון בקופת החולים באיזור הרצליה, רמה"ש וצפון ת"א. אשמח לקבל המלצות.

המון המון תודה מראש על עזרתכן!
א.

giraffelle

New member
ברוכה הבאה

אין לי המלצות באזורך, אז רק דברים כלליים:
1) בדיקת דופק היא בדיקה מאד פשוטה, אפשר לעשות אותה אצל כל רופא או טכנאית. יש נשים שנשארות אצל רופא הפוריות עד הדופק כדי שיהיה להן מענה זמין יותר לשאלות בשלב הזה, אבל זה לא חובה.
2) ביטוחי השב"ן נותנים החזרים על סקירות מערכות פרטיות או אצל רופאים בהסדר. הפרטים שונים מקופה לקופה אז תבדקי מול הקופה בדיוק מה האפשרויות. (ממליצה לשאול מזכירה שמבינה ולא במוקד הטלפוני)
3) ביטוח פרטי כמעט בוודאות יחייב תקופת אכשרה של יותר מ-9 חודשים לכל מה שקשור להריון. מאד לא סביר שתצליחי למצוא ביטוח שתוכלי להשתמש בו כבר בהריון הזה.
4) מבחינת עלויות בלבד, החבילה אצל זיידמן לא משתלמת לדעתי. בהנחה שאת עושה את רוב הבדיקות בקופה והולכת לפרטי רק בבדיקות שבהן זה יותר משנה (כמו סקירות מערכות, שגם בהן אפשר לקבל פרטי בהסדר במחירים נמוכים).

EstiB2

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

אני השקעתי בפרטי רק בסקירה הראשונה

בהמלצת רופא הנשים שלי,
כל השאר עשיתי בציבורי...
כולל מי שפיר, עשיתי בבית החולים.
&nbsp
אחרי IVF נשלחתי למרפאת היריון בסיכון, ושם הייתי במעקב, בסורוקה,
כך שזה היה פתרון טוב. חוץ מזה בהיריון ראשון יש אחות ליווי הריון,
ואת כל הבדיקות שצריך עשיתי בציבורי.
&nbsp
בהצלחה!! בידיים מלאות
&nbsp

EstiB2

New member
תודה רבה לך! האם כל הריון לאחר IVF

מוגדר הריון בסיכון?

א.

לא חושבת,

אצלי שילוב של גיל, עניינים משפחתיים, וסיכון מוגבר לסוכרת הריון, שבסוף באמת היתה,
שלח אותי להריון בסיכון.

למעלה