שאלות לגבי מרק"ם

רעם69

New member
שאלות לגבי מרק"ם

מבין כל שיטות המיון השונות,על מרק"ם יש הכי פחות חומר בפורום.הייתי שמח לשמוע כל פרט מעניין מאנשים שחוו את זה השנה. וכן,ראיתי כבר את התייחסויות המעטות שיש בעמודים האחרונים. תודה

michaelmanr

New member
באמת שאין מה להוסיף

שאלונים אישיים וביוגרפיים שממש אין מהלהתכונן אליהם כי גם ככה לאףאחד מאיתנומשג מה הם מחפשים בשאלונים האלו.. ושאלוני דילמות שגם הן שונות ומשונות. לדעתי אם תעבור טוב על החוברת שקיבלת זה מספיק. וטיפ קטן: תקרא טוב את ההוראות..

רעם69

New member
אני מבין

שאל השאלון הביוגרפי אין מה להתכונן אבל הייתי שמח לשמוע הסברים ודוגמאות לגבי התחנות...

יוסי n

New member
התחנות:

8 תחנות בסה"כ, לכל תחנה 10 דקות, 3 דקות מעבר בין תחנה לתחנה. 3 מתוך ה-8 הן תחנות סימולציה. בתחנות אלו יהיה תלוי על הדלת מבחוץ דף ובו מפורטים פרטי המקרה, תפקיד המראיין ותפקיד המועמד (לדוגמא: בשבועיים האחרונים אתה שם לב שעמיתך לעבודה, גדי, מאחר באופן קבוע. כמו כן, בשעות העבודה הוא נראה מוטרד, לא מרוכז, ותפוקת עבודתו יורדת משמעותית כך שהנטל נופל עליך ועל חבריך. עליך לנסות ולברר מה קורה לגדי, ע"מ שתוכל להחליט כיצד לנהוג). לרשותך 2 דקות לקריאת דף זה. המראיינים אינם שחקנים גדולים, ודי משתפים פעולה אם אתה לוקח את הסימולציה לכיוונים טובים. בתחנות אלו 5 דקות מהזמן תוקדשנה לסימולציה עצמה, ו-5 הדקות הנותרות - לתחקיר הסימולציה. 5 התחנות האחרות הן תחנות ראיון, במגוון נושאים (אותי, למשל, שאלו על מצב תרומות האיברים בארץ, המתת חסד, מצב שבו הרגשתי "בורג" קטן במערכת, מצב שבו היתה בידי אחריות גדולה, וכו'). אין מה להתכונן לזה, אך מה שכן הייתי מציע לך לעשות הוא לשבת ערב לפני ולברר לעצמך מהי עמדתך בסוגיות שונות, אקטואליות, הנוגעות לעולם הרפואה. המראיינים מאד נחמדים, מאד משתפים פעולה, ומשתדלים לתת לך הרגשת נינוחות ורוגע. עצתי: בוא בראש פתוח, עם מוכנות למגוון שאלות ומגוון תשובות. אל תבוא "נעול" ועם "מאגר תשובות" לשליפה. בהצלחה.

rannosha

New member
יש לי שאלה

בקשר לראיון האישי, האם שאלו אותך על הדברים שכתבת בשאלון הביוגרפי? ועד כמה זה דומה לתחנות שעשינו במו"ר? ותודה מראש

יוסי n

New member
במקרה שלי...

המרק"ם קדם למו"ר, ולכן למראיינים לא היה את השאלון הביוגרפי שלי. בנוגע לדמיון למו"ר, דומה מאד ברמה הארגונית (לכל תחנה זמן מוקצב, וזמן מוקצב למעבר בין תחנות), אך הרבה פחות מקצועי (כפי שכתבתי בהודעתי המקורית, המראיינים רחוקים מלהיות שחקנים). אוכל לומר שהאווירה במרק"ם פחות מלחיצה ויותר נינוחה. בהצלחה.

רעם69

New member
תודה

על ההסבר המפורט. ובכל זאת שתי שאלות: 1.מה בדיוק שואלים על תרומות איברים ומה צריך לדעת על זה? 2.מה בדיוק שואלים על המתות חסד? תודה

יוסי n

New member
אין שאלה אחת עם תשובה אחת.

שני הנושאים האלו הם נושאים רחבים מאד, עם עשרות היבטים, משמעויות, דיעות, חוקים וכו'. הרץ חיפוש ב-google ותוכל למצוא לא מעט כתבות שעוסקות בנושאים אלו. בנוגע ל"מה יכולים לשאול": כל דבר. ואין תשובה אחת נכונה לכל השאלות. בהצלחה.

רעם69

New member
מקבל את הדברים.

אני אשמח אם עוד אנשים ישתפו את הפורום בחוויות ממבחן מרק"ם.

למעלה