שאלות לגבי נחש צפע

החרדה

New member
שאלות לגבי נחש צפע

לילה טוב, לאחרונה התגלו ביישוב שבו אני גרה נחשי צפע רבים. חלקם גדולים מאוד(2 מטר) והם מסתובבים בחצרות, בכבישים והגרוע מכל בבתים. מאז אני בחרדות. רציתי לדעת מספר דברים:1. האם נחש יכול להכנס מתחת לדלת אפילו שהיא סגורה? 2. כמה זמן(מינימום) מאז הכשת נחש יש עוד סיכוי להציל אדם\ ילד שהוכש (שמעתי שאדם נפטר לאחר 5 דקות מאז ההכשה). אודה לכם מאוד מאוד אם תענו לי ויהיו לכם מספר דברי הרגעה לגבי הנושא.

ערב טוב חרדה

קודם כל להרגע!!! רוב נחשי הצפע שנתקלתי בהם לא היו ארוכים יותר ממטר ושלושה אסימונים בממוצע, כך ששני מטר נשמע לי בהחלט מוגזם ויתכן מאוד שזה נובע גם מטעות בהערכת האורך של הנחש (דבר קשה לעין לא מיומנת) וגם עקב זיהוי מוטעה של הנחש. לשאלותייך: 1. נחש יכול להכנס מתחת לדלת רק אם ישנו רווח בין הדלת לרצפה שמאפשר לו מעבר, כשאין רווח מתחת לדלת נחש לא יוכל להיכנס מתחת לדלת. 2. במדינת ישראל נדירים ביותר מקרי המוות מהכשות נחשים (למרות שהכשות אינן נדירות עד כדי כך). כשאני אומר נדירים מקרי המוות אני מדבר על מקרה מוות אחד פעם בכמה שנים. חשוב לקחת את המוכש כמה שיותר מהר לבית החולים כדי ששם הוא יקבל את הטיפול המתאים אבל אין זמן מינימלי או מקסימלי, אנשים שונים מגיבים שונה להכשה ויש מספר גורמים רב שמשפיעים על מקרה ההכשה (משקל המוכש, מצבו הבריאותי,קצב ליבו של המוכש בזמן ואחרי ההכשה (כשקצב הלב עולה הארס מתפשט מהר יותר דרך מחזור הדם), כמות הארס שהוזרקה וגורמים נוספים). אני לא שמעתי על אף אחד בארץ שנפטר חמש דקות לאחר שהוכש, ואם היה מקרה כזה אני מניח שהוא נבע משילוב עם התקף לב או משהו בסיגנון. במקרה הכשה חשוב להישאר רגועים,לזוז כמה שפחות, לקרר את המקום אבל לא להקפיא ולהגיע כמה שיותר מהר לבית החולים הקרוב רצוי בלווית הנחש בכדי לאפשר זיהוי ודאי של הנחש ובהתאם לכך לקבוע את דרך הטיפול המתאימה.

dreaming h

New member
ערב טוב לחרדה... ../images/Emo101.gif

ראשית, ברוכה הבאה לפורום. שנית, כמה דברים: נתחיל מכך שנחשי צבע מגיעים לאורך מקסימלי של 1.20 מטר (עובדה שולית, אבל חשובה). לנחשים יש יכולות לעבור דרך פתחים קטנים וצרים במיוחד, לעיתים אף דרך פתחים שלא נראים עבירים במיוחד. יש מעט מקרי הכשות, וזה לא אומר שלא צריך להיזהר. אין תשובה חד משמעית למשך הזמן שנזקק על מנת להציל מישהו מעת ההכשה. תלוי איפה בגוף הוכש האדם, גילו, כמות הארס שהוזרקה ומצבו הגופני באותו הרגע (אם במאמץ - זרימת דם מואצת). על כל פנים, היה ו, מומלץ להימנע ככל האפשר מתנועה של האדם המוכש, ולפנותו לבי"ח. בתי החולים מחזיקים נסיובים כנגד ארס הצפע, ולרוב הכל מסתיים בשלום. לגבי נחשים בסביבת המגורים, רצוי לשמור על סביבה נקיה ומסודרת. נחשים לא מעוניינם בקרבת האדם, הם מחפשים מקומות מסתור, ואוכל. כמה שיותר בלאגן של חפצים וג'אנק - יותר מקומות מסתור לנחש. בקיץ כדאי להקפיד לא ללכת יחפים באזורים חשוכים או סבוכים. בשורה התחתונה, צריך להיזהר, לא לחיות בחרדה

החרדה

New member
תודה למשיבים ושאלה נוספת בנושא

תודה רבה לשניכם על ההתיחסות. אני גרה בקרבת פרדס ויש במשפחתי ילדים קטנים ואני חוששת להם ולכן שאלתי לגבי מהירות התפשטות הארס. בנוסף- רציתי לדעת אם הזעמן (שדומה מעט לצפע) גדל באיזור אשדוד והסביבה והאם גודלו יכול להגיע למימדי הצפע? שוב תודה

שמחנו לענות לך

זעמן המטבעות (אני מניח שאליו את מתכוונת) גדל באזור אשדוד עד כמה שידוע לי, אם יש מישהו מהסביבה שיודע אחרת הוא מוזמן לכתוב זאת. אורכו דומה לאורכו של הצפע אך משקלו ורוחבו קטנים בהרבה מזה של הצפע, לפי דעתי ברוב המקרים מדובר על הבדל של לפחות 100% במשקל. אנו נשמח לקבל תמונה של כל נחש שתראי וכך נוכל לעזור לך לזהות באיזה נחש מדובר.

החרדה

New member
לגבי התמונה

בעיניי, שתי התמונות שמצאתי באינטרנט דומות למה שראיתי. הנחשים שנמצאו ליד ביתי היו קטנים (10 ס"מ) והבטתי בהם בחטף משום שאני וזוחלים ממש ממש לא מסתדרים ואין סיכוי שאני אתן מבט מיותר עליהם. העניין הוא שרציתי להרגיע מעט את עצמי שיש סיכוי שזה היה נחש לא ארסי. והרי בטוח שבמקום שיש קטנים יש גם נחשה גדולה לא כן? בכל אופן תודהההה ממש עזרתם לי ועניתם תשובות שכבר יומיים אני מנסה לחפש עליהן תשובות ספציפיות ולא מידע כללי. לילה טוב

אומנם בכדי שיהיו נחשים קטנים יש

בזוג נחשים בוגרים, אבל זעמני ישראל (וזעמן המטבעות ביניהם) וגם הצפע הארצישראלי מטילים ביצים שבוקעות לאחר כחודש וחצי - חודשיים. עד שהביצים בוקעות ברוב המקרים האמא נמצאת במרחק רב משם בחיפושיה אחר מזון. אני לא שמעתי בארץ שמצאו את האמא ליד הצאצאים שלה (כשמדובר בנחש צפע או בזעמן מטבעות). נ.ב אם הנחשים שהיו ליד ביתך היו באורך של 10 ס"מ אז או שהערכת הגודל שלך לא מדוייקת במיוחד או שאלו לא היו נחשים אלה חומטים או משהו דומה. גם צפעים וגם זעמני מטבעות בוקעים באורך של 20+ ס"מ.

ינאי 15

New member
אני גם הוסיף ....

אני מסכים בהחלט עם יונתן והדר. בזמן שעברתי קורס מד"א לפני כשבוע וחצי...התעסקנו גם בהכשות נחש. בכלל הכשות מנחשים ארסיים גורמים למספר דברים:נמק, הרס תאים בגוף, זיהום, הפרעות קצב וקריסת מערכות, דברים אלו יכולים לגרום אף למוות, אך כמו שיונתן אמר פה זה תלוי בכמה דברים אצל אותו האדם (כמו למשל, משקל, לחץ דם, אלרגיות ועוד) וכמובן שזה תלוי גם בסוג הנחש. במקרה של הכשה כמו שאמרו פה אסור לשים קרח, אסור למצוץ את הדם, למנוע מאותו אדם לזוז, וחשוב גם להרגיע את אותו האדם אשר הוכש. הטיפול הכי יעיל שכל אדם יכול לעשות במקרה של הכשה הוא לפנות כמה שיותר מהר את המוכש לבית החולים הקרוב.

למעלה