שאלות לגבי ספונסרשיפ

berywho

New member
שאלות לגבי ספונסרשיפ

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות ואשמח אם מישהו יודע ויכול לעזור, יש לי בן זוג שהוא תושב קנדי PR אני פתחתי הליכים ל-PR בארץ, בנובמבר 2006 לפי ההליך החדש ל-SW אני נמצאת עכשיו בקנדה (BC) לאחר שהגעתי לכאן על ויזת תייר, וכבר ביצעתי הארכה אחת של הויזה (הראתי שיש לי מספיק כסף ושנרשמתי לאיזה קורס קצר). ההארכה שלי נגמרת באוגוסט 2008. אבל אני מתכוונת ליסוע לארץ לביקור כבר באפריל 2008 לחודש. אני יודעת שאם אני אחזור במאי לקנדה אז הויזה שהיתה לי עד אוגוסט כבר לא תקפה, ויש חשש שהם לא יתנו לי להכנס שוב אחרי שהייתי כמעט שנה רצוף בקנדה והייתי בארץ רק חודש. עכשיו נכנסת שאלת הספונסרשיפ... חבר שלי הציע שנתחתן עכשיו למרות שבגדול תכננו להתחתן רק עוד שנה, אנחנו פשוט לא בטוחים כמה החתונה המוקדמת תעזור כי הבנתי שגם ספונסרשיפ לוקח שנה עד שאני אקבל PR, וגם ככה אני אמורה לקבל PR עוד שנה בערך, לפי ההליך שפתחתי בת"א. במקרה שנחליט להתחתן עכשיו ולעשות ספונסרשיפ, האם הבקשה ל-PR שפתחתי מפריעה או משתלבת בהליך הזה ? האם ברגע שנתחתן אני אקבל הארכות של ויזת תייר בלי בעיה על בסיס הנישואין? או שהעובדה שכבר הארכתי את ויזת התייר תפריע? קראתי כאן בעבר שמישהו קיבל אישור עבודה אחרי חודשיים מהספונסרשיפ, אבל לא הצלחתי למצוא בארכיון, האם מישהו יודע אם זה נכון ואיך עושים את זה ? המון תודה.

אני ממליץ להתחתן מייד,

. זה יאפשר לך יותר גמישות. נובמבר 2006 לא יראו מכתבים וויזות לפני ינואר 2009 ואת רוצה להיכנס שוב לקנדה באפריל, אם את נשואה זה משנה את כל המצב.

amirshuval

New member
תשובות

קודם כל אם גרתם שנה יחד ואתם עומדים בהגדרה של COMMON LAW ,אז כל מה שמגיע לך כאישתו תחת חוק ההגירה מגיע לך כבר עכשיו כחברתו.אז לא צריך להתחתן דווקא עכשיו.אין בעיה עם שתי בקשות בתהליך---הייתי בסרט הזה באופן אישי.אפשר לקבל רישיון עבודה תוך חודשיים אבל לא כדאי כי זה מחייב אותך להגיש בתוך קנדה את הספונסרשיפ ויש לזה יותר חסרונות מיתרונות.תבדקי את השירשור בו אני מנסה להסביר את הענינים למר רוני ירון,מספר עמודים אחורה.תגדירי בגבול את הכניסה לקנדה למטרת ביקור בן זוגך. קיים בשיטה הקנדית הקונספט של DUAL INTENT--ייתכן שבטווח הארוך יש לך כוונה להגר אבל זה לא שולל אותך כמבקרת זמנית לגיטימית.כל זמן שהתוכניות שלך ברורות ואין לך כוונה להיות שוהה לא חוקית את בסדר.אסור לך בגבול ליצור רושם שאת מהגרת כשאין לך ויזת הגירה ביד.

אם תגישו בקשה לספונסרשיפ בתוך קנדה

סביר להניח שתקבלי את ה- PR מישראל לפני שתקבלי את האישור כאן, פה ימשכו את זה כמה שיותר ויחלבו כמה שיותר כסף ממך אם אפשר לעשות ספונסרשיפ מישראל - הרבה יותר מהר אם את לבנונית עדיף כאן....... אלא אם כן את מגישה בקיובק אז זה די מהיר (אותם לא שולחים לאלברטה) בהצלחה

berywho

New member
אשמח לפרטים ממך

כמה זמן לקח לך לקבל את ה-PR מיום הגשת הספונסרשיפ בקנדה ? וכשאת מדברת על זה שהם חולבים כסף את מתכוונת ל-75 דולר של הארכת ויזה כל חצי שנה ? כי זה לא נראה לי ביג דיל לשלם את זה אפילו 4 פעמים נגיד, במיוחד אם אחרי חודשיים בערך מיום הגשת בקשת הספונסרשיפ אני אוכל לעבוד. בעצם, אם אני מגישה בקשה לספונסרשיפ בקנדה, ולאישור עבודה ומקבלת את שניהם (ואז אני תושב זמני, לא?) אז מה אכפת לי שייקח יותר זמן ההליך של ה-PR אם אני יכולה לחיות ולעבוד כאן ? ממש תודה

היי

את הניירות שלך יפתחו בערך אחרי 8 חודשים רק אחרי אישור ראשוני תוכלי להגיש בקשה לעבוד וזה יקח בערך חודש וחצי - חודשיים, כלומר כבר חיכית 10 חודשים. יכול להיות שתוך פחות משנה כבר יהיה לך ה- PR ביד ויכול להיות שלא, תלוי בפקיד המטפל. עלויות 550 - הגשה, 75 - כל הארכה,180 - בדיקות רפואיות, 150 - אישור עבודה, 490 - לקבלת ה-PR, ונדמה לי שעל הכרטיס עצמו יש תשלום נוסף. אולי בעינייך כישראלית זה לא נראה יקר ושווה את ההשקעה. בעיני כקנדית זה נראה לי מריחה ומסחטה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. וכמו שאמרתי - אם מגישים בישראל זה הרבה יותר מהר.

amirshuval

New member
וקחי בחשבון שגם אין זכות

ערעור לטריבונל האדמיניסטרטיבי שנקרא IMMIGRATION AND REFUGEE BOARD במקרה של סירוב.זה דבר שצריך לחשוב עליו בספונסרשיפ אם מערכת היחסים יחסית חדשה או בבקשות ללא נישואין.מחלקת העירעור של הIRB מאפשרת הליך עירעור נח יותר מפניה לבית המשפט.

berywho

New member
תודה על כל התשובות

ורק כדי להיות בטוחה שהבנתי נכון, אם אני מגישה את הספונסרשיפ בישראל, אין לי אפשרות לבקש אישור עבודה ?

למעלה