שאלות לגבי ספריות ציבוריות

חיננית

New member
שאלות לגבי ספריות ציבוריות../images/Emo35.gif

רובנו ,מתארת לעצמי ,חברים באיזו ספריה ציבורית. אני, למשל ,חברה יותר מ20-שנה באותה הספריה העירונית בעירי. השאלה -האם אתם מרוצים מהמגוון בספריה ? מהשרות? האם יש התיחסות נאותה לבקשותיכם .? האם הספרנית למשל שומרת לך ספר שבקשת כשאתה קורא ותיק? האם אתה מרגיש נעים כשאתה מסתובב בין המדפים? אפשר לספר מחוויות הספריה .

ויקי.ש.

New member
בינתיים

אני מרוצה מהמבחר בספריה, לפעמים יש חסר אבל לרוב היא די בסדר...השירות אצלנוטוב בספריית ההשאלה אבל באולם העיוני יש לנו ספרנית איומה המטילה מורא על כל הנוכחים ותמיד מכריחה אנשים להעזר בה, כך שאי אפשר סתם להסתכל ללא נושא מוגדר. אני מרגישה ממש טוב להסתובב בין המדפים, בקושי יש אנשים, אף אחד לא שם לב אליי ולשגעונותיי. פעם הייתי בתור לאיזה ספר ובינתיים קראתי אותו, 3 פעמים אמרתי להם שאני כבר לא צריכה אותו עד שהם ויתרו עליי, כך שמהבחינה הזאת הם בסדר

אושר מ

New member
יש ספרנית אחת שקראה נראה לי כל ספר

בספריה. ממש כיף לדבר איתה. היא רצינית ונחמדה. והיא צמיד מוכנה לעזור. אני ממש אוהבת את הספריה הציבורית שאני מנויה עליה. היא פשוט כיפית. היא יחסית קטנה, כי היא לא נועדה לעיר גדולה, אבל יש בה את כל מה שצריך...וכשלא היה מה שחיפשתי, אז הזמינו לי...

shlulit

New member
../images/Emo63.gif הספריה אצלנו-

אני אישית לא ממש נהנית להגיע לספריה אליה אני שייכת. אני לא אוהבת את הספרניות, הן בקושי עוזרות לי כשאני מבקשת עזרה ואני אישית פשוט מפחדת לגשת אליהן רוב הזמן. חוץ מזה, לדעתי המבחר של הספרים לא מספיק. אבל כמובן שיש גם טוב. יש ספרים ממש חדשים שמגיעים וגם הספריה קרובה לבית. ~שלולית~

מאד מרוצה

אני מחליפה ספרים בבית אריאלה בתל אביב ומאד נהנית מהספריה. המבחר גדול. שרות? אני בקושי צריכה (זוכרת פעם אחת שנעזרתי). אם אני מחפשת ספר מסוים אני בודקת בקטלוג הממוחשב וזה הכי נוח.. ושמירה - למה רק לקוראים ותיקים? לחדשים לא מגיע? אצלנו מזמינים ספר בצורה רישמית ומסודרת והוא ממתין לך שבוע לאחר שהוחזר לא משנה אם אתה קורא ותיק או שנרשמת אתמול. אני מאד נהנית להסתובב בין המדפים. יש הרבה ספרים חדשים וגם רבי מכר למי שמחפש. והמון נושאים ממיסטיקה ועד היסטוריה ומדע.

חיננית

New member
כן, שמעתי שבית אריאלה ספריה נהדרת

יש בארץ ספריות מקסימות .בכלל לדעתי הספריות האלו זו תופעה ברוכה בנוף הישראלי ומפעל תרבות לעם נהדר. המינוי עולה גרושים לשנה, וכל אחד יכול להרשם ולהנות ממיטב הספרות כולל ילדים ומבוגרים שאין להם תקציב לרכישת ספרים שוטפת. הספריות היום די מעודכנות . זה כבר לא שיש להם רק ספרים מימי תרפ´פו אלא גם רבי המכר מגיעים אז מה אם זה קורה חודש אחרי ההוצאה.

galahead

New member
בתור אחד שלא מנוי לספרייה ציבורית

כבר הרבה מאוד זמן, ואני אקדים את דבריי בהסבר: מכיתה ו´ אינני מנוי בספרייה ציבורית יותר, מכיוון שנגמר לי המבחר המעניין אותי בספרייה שהייתי מנוי בה. בעקבות "טרגדיה" זו פניתי למקורות אחרים - הספריה בביה"ס היסודי שלי, שהתגלתה כספרייה ראוייה ביותר, ובעיקר שהות מופרזת בחנויות ספרים. לאחר מכן הגעתי לתיכון ושם כבר באמת לא היה צורך בספריה ציבורית. למדתי בתיכון אהל שם בר"ג וספרייתו, לדעתי, יכולה לעמוד באותה שורה (ואף לבלוט קצת) יחד עם רוב הספריות הרציניות בארץ, מבחינת מגוון ספרים וספרים נדירים (אני מדבר על התרגום לעברית של ספר הישויות הדמיוניות של בורחס, הגירסה העברית המקורית משבעים ומשהו לפאוסט, ספרי פילוסופיה משנות השישים ועוד רבים וטובים). בנוסף, הגעתי ליחסים כ"כ טובים עם הספרנית שהייתי משאיל כמה ספרים שרציתי וכאשר הייתי מחפש ספר שלא נמצא, הייתי מודיע לספרנית וכשבועיים-חודש לאחר מכן הספר היה בספרייה. הדוגמה לכך היא 2 המשכיו של "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות", אשר ביקשתי ולאחר כחודש גם קיבלתי..:) נו ואחרי התיכון באה האוניברסיטה שכאן כבר באמת אין מה להרחיב - סוראסקי, הספרייה המרכזית של אונ´ ת"א מכילה כמעט כל מה שצריך. חוץ מכל אלו, אני פשוט אוהב לרכוש ספרים (והרבה..) ...:) טוב, לא יודע למה פלטתי, סתם נפלה עליי רוח ההקלדה, מצטער על בילבול המוח, גל

Velouria

New member
בדיוק ברגע המתאים באה השאלה הזאת..

אני מנויה בספריה (הספריה בבית יד לבנים ברעננה) כבר בערך מגיל 6, אבל בדר"כ כמעט התעלמתי ממנה, עד לפני כמה שבועות כששמתי לב שנורא נוח לבקר בה בדרך חזרה מבי"ס. השירות והמגוון די סבירים, המלצות מהספרניות אני לא מבקשת כי אני מעדיפה ליפול על ספר כלשהו ובעיקר לקחת לפי המלצות מאנשים שאני מכירה בצורה יותר אישית... סך הכל יש שם אווירה מאוד נחמדה, הספרניות לא עוינות או משהו כזה ולרוב אני מוצאת ספרים שאני מחפשת. כנראה שאין יותר מדי אנשים שחושבים כמוני, כי בדר"כ די ריק שם (אולי אלה רק השעות שבהן אני נמצאת שם..). אבל זה רק תורם לאווירה.

למעלה