שאלות לגבי עבודה ב-QA

makmakmak

New member
שאלות לגבי עבודה ב-QA

האם גם בימים אלה, כאשר המצב משתפר ויש ביקוש למתכנתים עדיין מקבלים מתכנתים לעבודות QA או שעכשיו שוב זה נחשב שהם Over Qualified? אין לי נסיון בעבודה בתור אשת QA ויש לי מעט נסיון בתכנות ותואר ראשון במדעי המחשב, ורצון לעבוד באוטומציה או Unit-Testing. במהלך עבודתי בתכנות נהגתי לבצע את בדיקות התקינות בעצמי אך אין לי מושג איך לציין זאת בקורות החיים שלי או איך לשנות אותם על מנת שיתאימו גם לתפקידי QA בהם אני מעוניינת. אשמח לקבל עזרה, תודה.

erandd

New member
תשובות

קודם כל רציתי להפריד. מתכנת, מוכשר ככל שיהיה, אינו בהכרח מחזיק נסיון רלוונטי לQA. אומנם יש אלמנטים של תכנות בעבודה (כלים אוטומטיים) אך נדרשות תכונות אחרות לחלוטין ואף ידע אחר כדי באמת להיות איש QA (ראי מאמר שלי בלינק מאמרים). בכל מקרה אל תופתעי שברוב המקומות נדרש נסיון רלוונטי בתחום ובמקצוע. בכל מקרה השכר גם עלה ולכן אין ספק שלחפש עבודה ב QA נהיה יותר אטרקטיווי

בעז 21

New member
לא נראה לי שמשתמשים במושג

Over qualified בתעשיית ההייטק. כל חברת תוכנה רצינית תרצה להשיג את הבן אדם הכי טוב שהיא יכולה להשיג לאותו עמדה. בקשר לקורות חיים כשאת שולחת לתפקידים ספציפים תוסיפי את הדברים הרלוונטים לאותו תפקיד. כלומר תצייני שיש לך נסיון בבדיקות ותצייני בדיוק באיזה כלים השתמשת וכדומה. גם עכשיו שיש שיפור עדין לחפש עבודה זה לא קל.. אם את רצינית בקשר לQA כדי לך לקנות ספרות בנושא ולהתעמק בנושא.

eitan-as

New member
לא מסכים אתך

בפירוש משתמשים במושג Over Qualified בתעשיית ההייטק. בתור אחד שחיפש עבודה במשך כ-8 חודשים בתחום ה-QA עם נסיון של מספר שנים בתחום כולל מנהל QA וראש צוות QA, הייתי במספר ראיונות לתפקידי איש צוות (מה לעשות, המשכנתא לוחצת...) שבהם בפירוש עלה הנושא. המראיינים ראו שיש לי נסיון רב בתחום, ולא רצו להעסיק אותי בתפקיד איש צוות ואמרו בפירוש שנראה להם שאני Over Quliafied לתפקיד. האמת, אני מבין את החשש שלהם שברגע שהמצב בשוק ישתפר,אני אחפש תפקיד בכיר יותר, עם תנאים טובים הרבה יותר. המצב הגיע לכך שפשוט לא שלחתי קורות חיים לתפקידי איש צוות אלא רק לתפקידי ראש צוות/מנהל QA, וזה מה שמצאתי בסוף... איתן.א.

Rשף

New member
משתתף בצערך ../images/Emo6.gif

מהיכרות עם בודקי קורות החיים בהחלט המושג Over Qualified קיים, הבעייתיות היא לא רק ביחס לעתיד אלא גם בחוסר שביעות רצון מהעבודה באופן יומיומי.

eitan-as

New member
אין מה להשתתף בצער...

מצאתי עבודה ואני מרוצה (פחות או יותר - כמובן שהתנאים פחות טובים ממה שהיה, אבל לפחות אני נהנה מהעבודה). איתן.א.

spotpanda

New member
יש ועוד איך

והכוונה לא שאתה טוב מידי, אלא שתתעופף בהזדמנות הראשונה אחרי המקום הנוכחי....

אבי ע

New member
המושג בהחלט קיים, אבל... ../images/Emo39.gif

לדעתי לא בהכרח בהקשר הרלוונטי לך. עצם היות מישהו מתכנת אינו עושה אותו אובר-קווליפייד לבדיקות, אלא לעתים תכופות ההיפך (הרעיון לאכלס את קבוצת האיכות במתכנתים כושלים פשט את הרגל זה מכבר, דומני). אם את באמת מעוניינת לעבור לעסוק באיכות, הרקע שלך בתכנות הוא יתרון אבל היעדר רקע באיכות חסרון משמעותי. למרות זאת, אם תגישי קורות חיים בציון האמור לעיל, לרבות נסיונך המסויים בבדיקות כמתכנתת, יש לך סיכוי. ניתן לקחת קורס באיכות, זו השקעה מסויימת אבל עשויה להועיל.

makmakmak

New member
יפה שהכללת מתכנתים כושלים בתגובתך,

שהרי כל מתכנת\איש QA שנקלע למצב בו הוא לא מוצא עבודה שבועיים הוא עובד כושל. ואם נתעלם מזה ונמשיך הלאה לעניינים פרקטיים יותר - האם על סמך קורס\ידע שאני רוכשת מחברים שלי שעובדים בתחום וקריאת ולקיחת קורסים באינטרנט אוכל למצוא עבודה בתחום כאשר אין לי נסיון שהוא רלבנטי לגמרי?

אבי ע

New member
'צטער, פשוט לא הבנת אותי ../images/Emo39.gif

לרגע לא התכוונתי לרמוז שאת מתכנתת כושלת (אם אני מבין נכון את תגובתך), ואני מתנצל אם כך הבנת, ונעלבת. התכוונתי לציין שמקצוע QA שונה לחלוטין ממקצוע פיתוח, ולכן היותו של מישהו מתכנת אינו אומר שהוא אובר-קווליפייד ל-QA ממש כשם שהיותו של מישהו איש איכות אינו אומר שהוא אובר-קווליפייד לפיתוח. ההנחה שהכישורים דנן הופכים אותך אובר-קווליפייד מבליעה הנחה שאיש איכות הוא מתכנת ברמה נמוכה יותר או מתחיל, או כזה שבעתיד יעבור לפיתוח, הנחה שרווחה מאד בעבר ועדיין קיימת פה ושם. ולעניין: השאלה היא אם את אכן רוצה לשנות כיוון ולהיות מעתה בתחום האיכות. אם כן, ו/או אם תשכנעי בזאת את מראיינייך, הידע בתכנות הוא יתרון מסויים, ואינו מכשלה. במצב השוק עד לפני כמה חודשים זו היתה בעיה רצינית למצוא עבודה בתחום האיכות ללא נסיון רלוונטי. עם התעוררות השוק, אני חושב שיש יותר סיכוי, בפרט אם עבודת האיכות היא כזו שבה הנסיון שיש לך בפיתוח עשוי לעזור. כמו בכל הסבה, קורס פורמלי עשוי לעזור, ונדמה לי שניתן להיעזר גם בחברה שמעבירה את הקורס לשם קבלת עבודה בתחום עם סיומו - נסי לברר בטסקום. ידע בלימוד עצמי עשוי מאד לעזור לך בראיון או מבחן כניסה, אבל הבעיה היא לא להיפסל על הסף עוד לפני כן בגלל חוסר נסיון. יכול להיות שניתן לנסח את קורות החיים כך שנסיונך בבדיקה עצמית של תוכנה יובלט באופן שלא תידחי על הסף. אם את רוצה לשלוח לי קורות חיים, אוכל אולי לייעץ לך לגבי ניסוח מתאים. בברכה, אבי

למעלה