שאלות לגבי עבודה

שאלות לגבי עבודה

שלום אנחנו ניר ורעות אנחנו מתננים להגיע לקנדה ל6-8 חודשים ותהיו לגבי עבודה אפשרית 1. שמנו שבאיזורים מסוימים ניתן לעבוד במקצועות נידרשים באופן חוקי האם זה נכון? 2. אנחנו שנינו בני 23 אני ניר אם ניסיון גם בבישול במסעדה וגם כנגר ורעות עם ניסיון רב בהדרכה בתיפול בילדים במתן שיעורים פרטיים וכדומה.. ורצינו לשאל האם אתם סבורים שנוכל למצוא עבודה תוך זמן קצר והיכן כדי להתחיל לחפש?? אם למישהוא יש הצאות נשמח לשמוע... תודה מראש ניר ורעות [email protected]

כן

1) אכן, יש איזורים בקנדה שניתן לעבוד בהם באופן חוקי. יש דרישה גדולה במערב למקצועות הבנייה והתובלה ובכל קנדה יש דרישה גדולה למקצועות הרפואה והסיעוד ובהחלט ניתן לעבוד בזה באופן חוקי, אם מאוד רוצים. צריך רק ניירות מתאימים. 2) חפשו בלוחות המודעות ובלשכות התעסוקה של HRSDC, אחרי שתגיעו עם הניירות המתאימים. נסיעה טובה.

תודה רבה ועוד שאלה

האם יש מסמכים חשובים שכל אחד שרצה לעבוד צריך להביא ?? אם כן בבקשה תפרט ... אנחנו לא בתחום הרפואה ושנינו לפני לימודים ... הבנתי שבשיפוצים לא תהיה לי בעיה למצוא מעסיק שיעסיק אותי {שוב צריך להביא מסמכים מסוימים?? } העינין הבעיתי הוא חברה שלי שקצת חוששת שתהיה לה בעיה למצוא עבודה ? חשבנו להגיע לBC כי המליצו לנו שזה איזור מדהים האם אפשר גם שם למצוא עבודה חוקית בקלות ?? טוב זה הפך למבול של שאלות אז סליחה ותודה מראש ניר ורעות...

יצאו לך המון סימני שאלה

אבל זיהיתי רק שתי שאלות. 1) בשביל לעבוד בבנייה/שיפוצים אתה צריך אישורים מקומיים. לכל פרובינציה יש חוקים אחרים בנושא. בעיקרון יש פה מילכוד כי אף אחד לא ירצה להעסיק אותך ולהוציא לך אשרת עבודה לפני שיש לך את ההסמכה המתאימה והרשיון המקומי לעסוק בשיפוצים. 2) למצוא עבודה חוקית ב-BC בקלות? מאיפה הבאת את השטות הזו? למה אתה מניח שבחלקים האחרים של קנדה אפשר למצוא בקלות? שאלתך הראשונה התייחסה לאפשרות לעבוד באופן חוקי. שאלת אם יש דבר כזה והתשובה היא כן. לגבי הקלות של מציאת העבודה - ממש לא קל למי שמחפש מישראל ואין לו איזה מומחיות יוצאת דופן ו/או מעמד PR/אזרחות/בן-זוג.

טוב יופי תודה אבל מה עכשיו ??

שאלות מסודרות : 1. מה אני יכול לעשות ? להגיע ולקוות לטוב ? 2.להוציא את האישורים המתאימים .. כמה זמן זה לוכח בדרך כלל? ולמה שיתנו לי אותם בכלל? 3. עבודה מסודרת חוקית או לא חוקית בתוך הקהילות היהודיות זה משהו שאפר לבדוק ? אם במקרה כן אז איך? 4. אם יש לנו מכרים בקנדה הם יכולים לסדר עבורנו מסמכים ולהעסיק אותנו ? נגיד בעל מסעדה... 5. האם זה יהיה יותר מהר ? כמה זמן ? לפי כל מה שקראתי פה לקבל PR זה עינין ארוך מאוד ולא 3-4 חודשים נכון? ואם לא איכפת לך גם על הדרך להסביר מה זה הPR הזה? סוג של גרי קארד?

תשובות

1) לקוות לטוב זה תמיד עצה נבונה. מה אתה יכול לעשות? אתה יכול להגיע. מה יצא לך מזה אני לא יודע ואף אחד לא יכול להבטיח שתגיע ותמצא עבודה. הרבה ניסו, חלק הצליחו והרוב נכשלו. מה יקרה במקרה שלך אני לא יודע לנבא. 2א) הזמן להוצאת אישורים זה תלוי בסוג האישור (עבודה, או-פר, PR וכו'). 2ב) למה שיתנו לך - אם אתה עומד בקריטריונים אז יתנו לך. לא עומד - לא יתנו. 3) הצעת עבודה היא הצעת עבודה. במסגרת הקהילה היהודית או במסגרת הקהילה הקוריאנית. אין לך יתרון מהותי במוסדות הקהילה בגלל שאתה יהודי. יש לך איזה כישרון מיוחד בתור יהודי? כזה שאין לסתם יהודי קנדי שאפשר לקחת אותו בלי להסתבך עם מישהו מישראל? לגבי עבודות לא חוקיות, יש הרבה אבל אני לא מתמצא. 4) יש כל מיני קומבינות. איפה שיש רצון לעשות קומבינה, גם תהיה הדרך לבצע את זה. 5) מה יותר מהר? ממה? תשובות לשאלות אחרי שנגמרו לך המספרים במקלדת: איפה ראית שלקבל PR זה 3-4 חודשים? למה אתה חושב ש3-4 חודשים זה הרבה זמן? אפשר להגיד בצורה כללית שPR זה המקבילה הקנדית של הגרין קארד האמריקאי. זה לא סוג של גרין קארד, יותר נכון להגיד שגם הגרין קארד וגם הPR הם סוגי אשרות תושבות.

למעלה