שאלות לגבי עוגת יום הולדת

בועת sabon

New member
שאלות לגבי עוגת יום הולדת

הבת שלי ביקשה עוגת הלו קיטי ואחרי שנחלתי כישלון מול כמה קונדיטוריות החלטתי לנסות להכין לבד
ואלה השאלות:
אם אכין עוגה בתבנית של הלו קיטי ואצפה בקרם הוא יכסה את תווי המתאר. יש ציפוי אחר שאני יכולה להכין שיקבל את תווי המתאר של העוגה?
שאלה נוספת: חשבתי להכין בצק סוכר ממרשמלו של קרין גורן. מעולם לא ניסיתי אז אני אשמח אם מישהו ניסה ויוכל לתרום טיפים מניסיונו.
תודה.
 

bali

New member
מנהל
מנסה לעזור

אני מציעה לצפות את העוגה באיזה קרם שאוהבים, ואז לעבור עם שוקולד מומס או קרם בצבע כהה יותר על קוי המתאר שאכן יטשטשו בגלל הציפוי בקרם, על ידי זילוף קו דק על קוי המתאר של הדמות. אפשר להשתמש בשקית זילוף חד פעמית או אפילו לאלתר עם שקית "שמרדף" של קלסרים, שהיא יותר חזקה משקית ניילון רגילה, לרכז את הקרם/שוקולד ליד אחת הפינות ולחתוך חור קטן בפינה.

ציפוי שיהיה יותר חלק ואולי ישמור יותר על קוי המתאר של העוגה הוא גנאש שוקולד.
הוא יכול להיות משוקולד מריר, חלב או לבן, והוא יותר דליל/נוזלי בזמן הציפוי ויצפה את העוגה בשכבה דקה יותר של קרם.

אני לא מכירה בצק מרשמלו, אבל משערת שהוא קצת דומה לבצק סוכר בעבודה איתו.
כשמרדדים, כדי שלא יידבק למשטח או למערוך, מאבקים בקורנפלור. אפשר לצבוע אותו ע"י שימוש בצבעי מאכל בג'ל, שהם יותר מרוכזים וצריך כמות קטנה מהם כדי לצבוע את הבצק. שמים טיפה או שתיים ולשים את הבצק עד שהצבע אחיד. תוך כדי לישה אפשר לראות אם הגוון מספיק חזק, ואם הוא לא, מוסיפים עוד טיפת צבע.

מקווה שקרין גורן גם מסבירה במתכון איך לעבוד איתו, כי אני לא רוצה להטעות אותך מחוסר היכרות שלי עם הבצק הזה.

בהצלחה ומזל טוב
 

almogi

New member
אפשר לקנות תמונה אכילה

ולהניח אותה על העוגה.
חפשי בגוגל "תמונה אכילה". יש המון.
 
למעלה