שאלות לגבי עוגת כדור

שאלות לגבי עוגת כדור

היי
אני רוצה להכין לבן שלי עוגת כדורגל.. יותר נכון חצי כדור שיהיה מונח על העוגה..
אם אני מכינה תערובת של עוגת שוקולד שמתאימה לתבנית 24, מה צריך להיות קוטר התבנית לכדור?
וגם, בתבנית 24 אני אופה את העוגה על 160 מעלות כ45 דקות
אז בקערה עגולה זה אמור להיות אותו חום? זה לא מתייבש באיזורים מסויימים ובאיזורים אחרים לא מוכן? כי הפיזור חום בטח שונה בתבנית קעורה
תודה
 

32שירלי

New member
אני אופה בכמות של 24 עיגול

בקוטר 22.ותתחילי לבדוק אחרי שעה ורבע. פשוט צריך יותר זמן.
תשמני את החצי עיגול ואז תקמחי מעט אבל כול התבנית. לאחר מכן תניחי על איזה חותכת מתכת עגול כדי שהתבנית תשב ישר. ואז תשפכי בלילה ולאפות. בהצלחה!
( נ.ב. אני את העוגות הרגילות שלי כלומר גובה 6 סמ משהו כזה, אופה כשעה לא 45 דקות. אז או שיש הבדל בבלילה או בתנור)
מקווה שעזרתי
 
תודה שירלי.. רק לא הבנתי

את המשפט שכתבת: "לאחר מכן תניחי על איזה חותכת מתכת עגול כדי שהתבנית תשב ישר."
אפשר הסבר בבקשה? :)
 
תבנית חצי עיגול בגלל צורתה המעוגלת למטה

אינה יכולה לעמוד ישר, היא תתנדנד לך מצד לצד, כדי לקבע אותה שלא תזוז את צריכה להעמיד אותה על חותכן עגול טיפה גדול ככה התבנית תשב עליו כשהיא מקובעת ולא זזה ... לזה שירלי התכוונה... שיהיה בהצלחה
 
למעלה