תשובה וסליחה על האיחור
דבר ראשון- להנמיך ציפיות.
דבר שני- ההבדל כיום מחוץ לאקדמיה בין תואר ראשון ושני ברוב התעשייה הוא זניח מבחינת התפקיד וגם במובן של שכר, ההבדל יכול להגיע להפרש של 1000-1500 ש"ח ברוטו ברוב חברות הפארמה/ביוטק.
דבר שלישי- את צודקת, שום דבר לא מחכה לך בחוץ, השוק מוצף עובדים שמוזילים את המקצוע שלנו, כמו עריכת דין, כמו הרבה תחומים אחרים. מצד שני... לאור מה שכתבתי ב"דבר שני", הדבר היחיד שכן מחכה לך בחוץ הוא ניסיון מקצועי (בהנחה והתקבלת לעבודה) שהוא חשוב יותר בתעשייה מתואר ראשון.
"אך זה גם קצת מעליב שאחרי תואר קשה והרבה עבודות הגשה וקריאת מאמרים בסוף אני אעבוד כמזכירה"- אז תיעלבי קצת, אני אשלוף את הכינור, אנגן מנגינה עצובה שנינו נמחה דמעה, נתבגר ונתגבר.
ונמשיך הלאה, מה דעתך?
אני מנהל מחלקה בחברת ביוטק ואני אומר לך שלאור המצב בשוק בו אני מפרסם משרה של טכנאי מעבדה (בוגר תואר ראשון ללא ניסיון) שיבוא ויעשה לי עבודות ייצור אלמנטריות ויכין לי תמיסות ומקבל קורות חיים של פוסט דוקטורנטים שלא מוצאים עבודה, זה מעיד על חומרת המצב. אז העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, באם הכיס שלך/הורים מאפשר זאת זו הסבה מקצועית. עצה מס' 2 הכי טובה, אם החלטת בכל זאת להישאר בתחום זה פשוט לצאת לשוק העבודה, לעבוד כמזכירה/זבנית בשביל להתקיים ובמקביל לחפש עבודה בתחום עד שתתקבלי ושם לצבור ניסיון.
אזהרה: לעבוד ברוב חברות הפארמה לבוגרי תואר ראשון זה פשוט סיוט. טכנאית שקיבלתי עכשיו התפטרה לא מזמן מ"טבע" שם עבדה מ-8 בערב עד עשר בלילה, ללא הפסקה נורמלית עם לחץ מטורף והכי אבסורד הוא שאסור להם לעבור מעל 10 שעות רצוף אז לאחר 10 שעות עבודה היא הייתה מחתימה יציאה, כמו רבים אחרים, וחוזרת לעבוד על חשבונה. אז תחפשי עבודה במידת האפשר לא בחברות התרופות המפלצתיות, חפשי חברת פארמה/ביוטק/סטארטאפ קטנה שם אפילו יהיה לך כיף, רחמנא ליצלן.
בהצלחה.