שאלות לגבי עתיד בביולוגיה

Colonel Ardenti

New member
מיכל צודקת

כולנו עושים תואר ראשון או תארים מתקדמים מתוך ציפיה להתשלב במחקר (אקדמי או תעשייתי. בפועל, המסלול המחקרי הוא אולי הקשה מכולם עם סיכויי קידום הנמוכים ביותר. ממרום שנותי ונסיוני בתעשייה אני רואה שוב שוב איך אנשים שבחרו במסלול הקליניקה/רגולציה/איכות/יצור הגיעו למשרות נחשקות (סמנכ"ל לדוגמא) עם תואר ראשון או שני מקסימום.

meatball1

New member
שאלות לגבי עתיד בביולוגיה

היי , אני עומדת לסיים עוד כמה חודשים תואר ראשון בביולוגיה באוניברסיטת תל אביב . מצד אחד , הרגיש לי שהתואר עמוס ולא קורץ לי להמשיך לתואר שני . מצד שני , נראה שלא מחכה לי שום דבר בחוץ . אז נכון לעבוד כמזכירה זה ראש קטן וייתן לי קצת מנוחה אך זה גם קצת מעליב שאחרי תואר קשה והרבה עבודות הגשה וקריאת מאמרים בסוף אני אעבוד כמזכירה. מישהו היה במקום הזה ? יכול לייעץ מה הדרך הנכונה ללכת בה ?

sharpantie

New member
עזרה קטנה

אפשר לעבוד בתחום גם עם תואר ראשון. אמנם המשכורת לא משהו וגם העבודה
היא יותר ברמה טכנית ולא מדעית.( הכנת תמיסות, מעקב אחרי ניסויים וכו').
אם זה לא מפריע לך נסי לחפש במקומות רלבנטיים מבחינת אזור המגורים.
אם את מהמרכז עד גדרה חפשי במפעלים באזור קרית המדע רחובות.

C H 4

New member
תתחילי בחיפוש אחורה בפורום

אם תואר שני (עבודת מעבדה) לא קורץ לך, אני בספק עד כמה תקרוץ לך עבודה בתעשיית הביוטק- יש יותר עבודה במשרות כאלו ואחרות שבסופו של יום הן עבודות מעבדה.
את מאוד דיכוטומית בתפיסה שלך, זה לא מזכירות או תואר שני. ואם בכל מקרה את שוקלת לזרוק לפח תיאורטי את חומר הלימודים ולחפש עבודה לא קשורה, אז אולי כדאי לך לחשוב מה את כן רוצה לעשות כשתהיי גדולה, ולעבוד כדי להגיע לזה (למשל לעשות תואר נוסף, אבל הפעם אחד פרקטי).
אין לך מה להעלב, זה לא אישי ואת בחרת להרשם לתואר בביולוגיה.

meatball1

New member
תשובה

אני דווקא מאוד לא דיכוטומית בתפיסה שלי ובדיוק בגלל זה ביקשתי עזרה כדי להבין ממכם אילו עבודות יכולות להיות לאחת שמסיימת תואר בביולוגיה . בחרתי בתואר הזה משום שהוא מעניין מאוד , ולכן הייתי רוצה להמשיך במשהו שקשור לתחום שלוא דווקא כולל עבודת מעבדה או מכירות לכן פניתי אליכם , כדי למצוא אולי אדם אחד שעוסק במשהו שלא שמעו עליו ושיכול להיות מעניין .

sharpantie

New member
שמעת על ביואינפורמטיקה?

תחום חדש יחסית המשלב ידע מדעי עם מחשבים. חפשי בגוגל יש הרבה מידע.

C H 4

New member
לא הייתי קוראת לביואינפורמטיקה תחום חדש (או בהכרח פרקטי)

deathcaster

New member

Colonel Ardenti

New member
כבר שנים ממליצים פה בפורום על ביואינפורמטיקה כנתיב מילוט

האם מישהו יכול להצביע על 3 חברות בתחום שביחד יכולות לאייש יותר מאוטובוס נוסעים?
והרצינות, נראה לי שהערך המוסף של לימודי ביואינפורמטיקה הוא ההשקה למקצועות התכנות, מה שמקנה "כרטיס כניסה" להייטק הנחשק. ואם כך, נשאלת השאלה למה לא לעשות תואר מלא במחשבים?

C H 4

New member
ספציפית דווקא בשנים האחרונות נפתחו כמה מפלטים חדשים

במכון ויצמן נפתחו לאחרונה כמה משרות (תקן של עמית ולא של טכנאי, ביחידות השירות) ובכל מיני חברות צריכים אנשים שיודעים להתעסק בפן החישובי של העבודה שלהם.
אבל את התקנים האלו מאיישים אנשים עם דוקטורט בהתמחות של ביולוגיה חישובית כלשהי, שלהרבה מהם אין תואר רשמי בביואינפורמטיקה והם הגיעו איכשהו לשילוב.
&nbsp
לכן אני חושבת שההיצע הזה הוא לא משהו שנכון לסמוך עליו לעתיד או להניח שזה התואר הפרקטי במקצועות הביו. הפרקטיים הם סיעוד ורפואה.

C H 4

New member
אם את לא מתעניינת בעבודת מעבדה

אז יש כל מיני עבודות של בקרת איכות, שנכון לכשהיו לי חברים לקראת סוף תואר ראשון שחיפשו עבודה, היו לא מעט שהשתלבו בכזה.
אם שכר לא ממלא תפקיד גדול, או שאת מלאת אמונה עצמית, יש את כל התחום של CRA שבד"כ לפני שמגיעים אליו מתחילים בעבודה כמתאמת מחקר קליני או משהו כזה, עבודה בבתי חולים (בשכר מינימום).
יש הרבה עבודות שדורשות תואר ראשון ולא ממש משנה במה, למשל כל מיני עובדי מדינה, למשל עבודות מזכירות בתחומים רלוונטיים. למשל מעבדות הפריה, כל מיני עבודות בתחומים של תאום כנסים ודברים כאלו.
יש גם עולם שלם של הסבות שעשויות להסתייע בתואר שכבר יש לך- קודם כל הוראה. בנוסף, אני מניחה שיש תחומים ספציפיים בעריכת דין או פטנטים וכו' שיכולים להסתייע בתואר ראשון נוסף בביולוגיה. אז את יכולה לבדוק אופציות של הסבות שמאפשרות לך להשאר קרוב לביולוגיה.
יצא לי להתקל בבמרפאה וטרינרית גדולה שבה היתה העדפה להעסיק "אחיות" עם תואר ראשון בביולוגיה או מקצוע קרוב (אין לימודי סייעות וטרינרית מוכרים רציניים בישראל, או לפחות לא היו אז). ספציפית באותה מרפאה דובר במשרה מאוד נוחה מבחינת שכר ותנאים.
למדו איתי בתואר הראשון כמה אנשים שמאוד נכנסו לכל העניינים של סביבה ואקטיביזם חברתי (אם אין לך את זה, יותר קשה להכנס לזה) והמשיכו לאיזו תוכנית של אקולוגיה חברתית או משהו כזה בשבדיה. היום הם עובדים בארגונים חברתיים אקולוגיים.
ויש גם עבודות מעבדה ועבודות טכניות בחברות ביוטק שונות, יותר נדיר עם תואר ראשון אבל אפשר למצוא.
גילוי נאות- בשום שלב לא ממש חיפשתי עבודה ברמת הכשרה של מסטרנטית או תואר ראשון, גם רוב החברים שלי המשיכו באקדמיה, לכן הידע שלי על ההיצע בשוק מוגבל יחסית.

deathcaster

New member
תשובה וסליחה על האיחור

דבר ראשון- להנמיך ציפיות.
דבר שני- ההבדל כיום מחוץ לאקדמיה בין תואר ראשון ושני ברוב התעשייה הוא זניח מבחינת התפקיד וגם במובן של שכר, ההבדל יכול להגיע להפרש של 1000-1500 ש"ח ברוטו ברוב חברות הפארמה/ביוטק.
דבר שלישי- את צודקת, שום דבר לא מחכה לך בחוץ, השוק מוצף עובדים שמוזילים את המקצוע שלנו, כמו עריכת דין, כמו הרבה תחומים אחרים. מצד שני... לאור מה שכתבתי ב"דבר שני", הדבר היחיד שכן מחכה לך בחוץ הוא ניסיון מקצועי (בהנחה והתקבלת לעבודה) שהוא חשוב יותר בתעשייה מתואר ראשון.

"אך זה גם קצת מעליב שאחרי תואר קשה והרבה עבודות הגשה וקריאת מאמרים בסוף אני אעבוד כמזכירה"- אז תיעלבי קצת, אני אשלוף את הכינור, אנגן מנגינה עצובה שנינו נמחה דמעה, נתבגר ונתגבר.
ונמשיך הלאה, מה דעתך?

אני מנהל מחלקה בחברת ביוטק ואני אומר לך שלאור המצב בשוק בו אני מפרסם משרה של טכנאי מעבדה (בוגר תואר ראשון ללא ניסיון) שיבוא ויעשה לי עבודות ייצור אלמנטריות ויכין לי תמיסות ומקבל קורות חיים של פוסט דוקטורנטים שלא מוצאים עבודה, זה מעיד על חומרת המצב. אז העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, באם הכיס שלך/הורים מאפשר זאת זו הסבה מקצועית. עצה מס' 2 הכי טובה, אם החלטת בכל זאת להישאר בתחום זה פשוט לצאת לשוק העבודה, לעבוד כמזכירה/זבנית בשביל להתקיים ובמקביל לחפש עבודה בתחום עד שתתקבלי ושם לצבור ניסיון.
אזהרה: לעבוד ברוב חברות הפארמה לבוגרי תואר ראשון זה פשוט סיוט. טכנאית שקיבלתי עכשיו התפטרה לא מזמן מ"טבע" שם עבדה מ-8 בערב עד עשר בלילה, ללא הפסקה נורמלית עם לחץ מטורף והכי אבסורד הוא שאסור להם לעבור מעל 10 שעות רצוף אז לאחר 10 שעות עבודה היא הייתה מחתימה יציאה, כמו רבים אחרים, וחוזרת לעבוד על חשבונה. אז תחפשי עבודה במידת האפשר לא בחברות התרופות המפלצתיות, חפשי חברת פארמה/ביוטק/סטארטאפ קטנה שם אפילו יהיה לך כיף, רחמנא ליצלן.
בהצלחה.

למעלה