שאלות לגבי פיסורה

• פותח הנושא had3
  • פורסם בתאריך

had3

New member
שאלות לגבי פיסורה

אני 3 חודשים לאחר לידה ואגינאלית, בואקום. (מה שגרר חתך רציני וצלקת מכובדת. מאז הלידה סבלתי מכאבים קשים באגן- ובפי הטבעת שהביאו להתפתלויות ממש. לאחר שסופסוף פניתי לבירור- רופאת המשפחה איבחנה טחורים פנימיים ורשמה לי נרות פרוקטוגליבנול. הכאבים הקשים עברו תוך יומיים,והמצב ממש השתפר,אך לא נעלם. היא אמרה לי בכל מקרה, לפנות לכירוג. הכירוג אמר שזה פיסורה, והמליץ מיד לנתח (בלייזר) לפני שאני רצה לניתוח...יש לי כמה שאלות: 1. אם עיקר הכאבים חלפו עם הטיפול בפרוקטוגליבנול, האם זה מעיד על מצב הפיסורה- עד כמה היא חריפה? (אין ולא היה לי דימום) 2. האם מומלץ באמת למהר לנתח, או לנסות קודם טיפול טבעי יותר? האם השיטות הטבעיות יכולות ממש לרפא את הפיסורה, או שחבל לי על הזמן? חשוב לי להדגיש שכאם לשלשה קטנטנים, שאחד יונק, די קשה להקפיד על שגרה של אמבטיות וטיפולים לפי לוח זמנים נוקשה...אבל אם זה מאוד אפקטיבי אז שווה להתאמץ... 3. אם בשיטות טבעיות- אז מה אתה ממליץ? 4. אני רוצה ללדת עוד פעמים רבות בעזרת ה', האם זה שיקול לנתח או לא? (ראיתי פה תשובות שלך, מהן אני מבינה שעלולה להיוצר בעיה בשליטה על היציאות?) מה גם שזו לידה ראשונה שלי אחרי 2 קיסריים...וחשוב לי מאוד ללדת ואגינאלית בשל בעיות אחרות שנוצרו כתוצאה מהניתוחים. 5. האם הניתוח עלול ליצור בעיות בריצפת האגן? הניתוח לפי הבנתי, הוא בעצם לשחרר שריר שם למטה, האם זה לא יזיק לעניין הגם-ככה בעייתי הזה? 6. האם ריבוי גזים יכול להיות קשור לפיסורה? (או שמא זה יותר קשור לשינוי התזונתי שאני מנסה לערוך- יותר ירקות וסיבים תזונתיים וכו') כרגע אילו הנושאים שמטרידים אותי במיוחד, בכל הקשור לפיסורה ולטיפול בה, ולניתוח, האם יש השלכות נוספות לניתוח, שעלי לקחת בחשבון, אם אבחר לטפל בפיסורה בניתוח? נראה לי שמיציתי לבינתיים...
תודה מראש.

had3

New member
עוד שאלה אחת...

7. אני מניקה הנקה מלאה, ואינני שואבת, כי התינוק תמיד איתי. אם אחליט לפנות לניתוח, האם , למיטב ידיעתך, תהיה לי בעיה להניק לאחר הניתוח או שזה לא כרוך בתרופות?

פיסורה

שלום רב 1. בפרוקטוגליונול יש מרכיבים מרגיעים לא ספציפיים ולכן הוא יכול להקל לא רק במצב של טחורים. כך שעצם התגובה החלקית לפרוקטוגליוונול לא בהכרח אומרת מה האבחנה. 2,3. אם אכן מדובר בפיסורה הטיפול המקובל בשלב ראשון הוא מרככי צואה, אמבטיות ישיבה וטיפול של מס שבועות בתרופה המשחררת מעט את שריר פי הטבעת (בדרך כלל משתמשים בניפדיפין מקומי, חומר משחרר שריר חלק) ומאפשרת לפיסורה (פצע. סדק) להרפא. סיכויי ההצלחה גבוהים למדי ובדרך כלל מנסים למצות סיכויים אלה לפני טיפול ניתוחי. 4,5. הניתוח השגרתי לפיסורה כולל חיתוך חלקי, מאוד מבוקר של שריר פי הטבעת הפנימי ולכן פגיעה בתיפקוד אינה שכיחה. באחוזים בודדים תיתכן פגיעה בתיפקוד פי הטבעת אך זו בדרך כלל מדרגת חומרה קלה. פגיעה קשה בתיפקוד תתכן אך נדירה. ככלל, אם במהלך לידות קודמות לא היו קרעים חריגים של אזור פי הטבעת או פגיעה בתיפקודו עקב לידות אין מניעה ללידה רגילה דרך הנרתיק גם לאחר ניתוח פיסורה.6. ריבוי גזים לא קשור לפיסורה. כמו כל ניתוח אחר גם לניתוח פיסורה יתכנו סיבוכים, מעבר לאפשרות הקטנה לפגיעה בתיפקוד יתכנו סיבוכים אחרים כמו דמם זיהום אך הם אינם שכיחים. ד"ר קריב

חורצי

New member
טיפול בפיסטורה אצל חולה אמטולוגית

שלום רב, זקוקה נואשות לעזרה להקלה על חברתי. חברתי חולה בסרטן המעי הגס עם גרורה כרגע עוברת טיפולים כימוטראפיים וסובלת מאוד מאוד מפיסורה ומצריבות חיצוניות. פרוקטולוג אבחן את הבעיה, היא מלאה במישחות סלברול נפידיפין2% נפידיפין+ INDS + 2% ׁ( בהמלצת רוקח שזה טוב יותר) עזרקין ספרייוידקס (שבכלל מיועד למקרים של תעוקת לב) ועוד ועוד היא גם ניסתה חיצונית פסטה ביבי- להרגעת הצריבות אך הסבל נוראיי פרט לחולשה מהטיפולים היא נקרעת מכאבים האם יש משהו חדשני שניתן לעשות תוך כדי עד הניתוח שמענו על הזרקת חומר כלשהו? האם יש משהו שיכול להרגיע ועוד שאלה האם ערבוב המשחות יכול למנוע יעילותן? האם זה הגיוני שבכל פעם שהיא מורחת את הניפדיפין יש לה צריבות וכאבי תופת. האם כדאי למרוח גם פנימית.? כשהייתה אצל פרופ' גולדמן בזמן הבדיקה הוא מרח לה מישחה שהרגיעה או הרדימה את המקום, האם ניתן להשיג את המשחה הזאת לשימוש ביתי? עלי לציין כי מאונקולוגיה ניתן לה אוקסיקוד להרגיע את הכאבים, אך היא מסרבת להשתמש בו- הכאבים הם מהפיסטורה, ב ב ק ש ה עיזרו לנו

למעלה