שאלות לגבי פשטידה

luliy

New member
שאלות לגבי פשטידה

אני מתכננת להכין פשטידה מ: ברוקולי כרובית (קפואים) פטריות שמפניון, בצל , קישואים וגזר.

א- האם השילוב הזה נכון?
ב- האם עליי לגרד את הכל בפומפיה או שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות?
ג- במידה והשילוב מתאים איזה תיבול מתאים לזה?
תודה:)
 
פשטידה

אני לא יודעת אם יש נכון ולא נכון - הדבר היחיד שחשוב זה שזמן האפייה יהיה מתאים לשילוב, ואם את מאדה או מטגנת מראש, אז לא צריכה להיות בעייה.
זה עניין של טעם! אני מעדיפה "לחוד" ולא כ"כ הרבה ירקות ביחד, ויש שמעדיפים ההיפך.
גם גודל הירקות - תלוי בך. מגורר ייקח פחות זמן אבל כדאי להקפיד מראש על הגרת נוזלים
איך את מתכוונת להדביק את הפשטידה?
גם התבלינים - לשיקולך! אני מאד אוהבת לתבל בהרבה ג'ינג'ר טרי, שום וקצת צ'ילי.
לכרובית - אני תמיד מוסיפה קצת אגוז מוסקט, לפטריות - תימין.
אני ממליצה לחפש מתכון טבעוני ברשת
בהצלחה!
 

luliy

New member
טוב.. אז הכנתי כבר לפני שראיתי את ההודעה

יצא מצויין. תיבלתי בא.מרק בצל+ א.מרק עוף+ מלח.
הדבקתי את זה רק ע"י שקדים טחונים מה שלא כל-כך הדביק.. לא רציתי להוסיף קמח מפאת הקלוריות. אולי הייתי צריכה להוסיף טחינה לייצוב?
כאמור הפשטידה יצא מעולה וכבר היום חוסלה כבר בחצי.
אולי הייתי צריכה לעשות אחרת: לקחתי ברוקולי כרובית קפואים שמתי עליהם מים כדי לסלק את הקרח וגיררתי אותם במגרד. חוויה לא נוחה. אז אולי הייתי אמורה להרתיח אותם במים חמים ואז שהם כבר חצי מבושלים לחתוך לחתיכות.
סחטתי את העיסה מספר פעמים לפני ההכנסה לתנור אבל כנראה בגלל שלא הוספתי קמח ה"בפנים" יצא רך (אבל סופר טעים
).
אה.. טיגנתי בצל והוספתי לעיסה וגם שום כתוש.
לגבי טיגון או אידוי- התכוונת שאני לוקחת את כל הירקות המגורדים ומטגנת/מאדה לפני הכנסה לתנור?
תודה רבה על ההתייחסות:)
 
למעלה