שאלות לגבי קנס בעקבות הקמת רעש

ophirein

New member
שאלות לגבי קנס בעקבות הקמת רעש

אני שוכר דירה בבאר שבע, וקיבלתי הלילה קנס על הקמת רעש.

בסביבות השעה 1 בלילה הגיעו אלינו פקח ואמר שאנחנו מקימים רעש (מוזיקה) שבגינו גם קיבלנו קנס.

העובדות - כן, הייתה מוזיקה. לא, היא לא הייתה חזקה כלל. (כזאת שישמעו מחוץ לדלת אך לא בעצמה שאמורה להפריע לשכנים)

כמה שאלות שנותרו לי אחרי שעיינתי בחוקים:

1) האם יש איזשהו מד/מדד שבו היה צריך להשתמש הפקח על מנת "להוכיח" כי הקמנו רעש? לפי התקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר), התש"ן 1990 ראיתי כי יש הגדרות אמפיריות למהו רעש.

2) בהתחלה הפקח רצה לתת קנס אחד לי וקנס אחד לשותף, או לפחות כך הוא טען. כששאלנו אותו למה הקנס הוא לכל אחד ולא קנס בודד על העבירה, השוטר שהיה איתו אמר שרק אם היינו נשואים אז הקנס היה אחיד. לבסוף הוא ויתר או "ויתר" לנו על הקנס השני. אחרי חיפושים רבים לא מצאתי לכך שום אזכור בחוקים. האם יש בזה מן האמת? האם הם ניסו לתת לנו לצאת בהרגשה של "הנחה" כדי שלא נתווכח?

3) גם כאשר הפקח ציין בפנינו מדוע אנחנו נקנסים וגם בדוח עצמו מצויין שהעבירה נעשתה ביום השואה (אל תשפטו אותי על כך, אני סטודנט - ככה אני לומד
). אין שום אזכור מיוחד לגבי יום השואה כיום שבו צריכה להיות אכיפה מיוחדת, אז האם יש סיבה לציין זאת ולרשום זאת בדו"ח? או האם בגלל שזהו יום השואה הם "חיפשו לחנך אותנו"?

האם יש איזשהו פגם בהליך במי מהנקודות שהעלתי קודם? ואם לא אשמח לדעת מה אומר החוק לגביהם.

תודה מראש לעוזרים

ophirein

New member
תיקון קטן

אני משכיר דירה כמובן. דקויות שלא שמים אליהן לב בלילה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

1. אני מניח שאתה בכל זאת השוכר ולא המשכיר, כי הפקח מגיע למי שמתגורר בדירה ולא לבעלים הרשום.
2. לפקח אין מכשיר מדידה שלפיו עליו להוכיח גובה הרעש.
3. שוטרים לא נוהגים גם כשהחוק מתיר (למעט מקרים יוצאים מהכלל) לתת יותר מדו"ח אחד בארוע (לדוגמא, כשעוצרים רכב שנוסעיו לא חגורים בחגורת בטיחות ניתן דו"ח אחד, בד"כ לנהג אלא אם הנוסעים חצופים במיוחד)
4. הפקח והשוטר לא הגיעו כדי "לחפש אתכם", הם מגיעים רק כששכנים מתלוננים על הפרעה, אתה היית בבית והאזנת למוסיקה, אינך יודע איזה רעש הגיע לשכנים לשכנים, והוא יכוול להגיע אליהם גם דרך החלונות והקירות ולא רק דרך הדלת.
5. ביום השואה אין אכיפה מיוחדת ונראה לי שאזכורו לא היה לצורך חינוך אלא משום שבדו"ח צריכים להיות עתובים כל הפרטים שנראים לנותנו חשובים (אפילו מזג אויר במידה והוא חריג והוא נועד כדי שבמידה ותבקש להישפט והמשפט יהיה בעד למעלה משנה והפקח יצטרך להעיד הוא יעיד לפי הדו"ח וכל הפרטים הרשומים בו ישמשו לרענון זכרונו.

ophirein

New member
תודה

1) על ההבהרה לגבי שוכר ומשכיר

2) על התשובה המפורטת.
&nbsp
רק לשם ההבהרה - החשד שמחפשים לתת דו"ח הגיע בגלל שאחרי שירדנו לניידת כדי לקבל את הדו"ח, הם המשיכו לעלות ולרדת בבניינים הסמוכים אלינו, וזאת כאשר היה שקט.
פעם ראשונה בחיים שלי שאני גר בעיר, עד אתמול פקחים היה דבר זר לי

רעש מוסיקה באחת בלילה

האיסור על רעש מוסיקה, שירה, צעקה וכדומה באיזור מגורים, בשעות שתיים עד ארבע אחרי הצהריים ואחת-עשרה בלילה עד שבע למחרת, הוא מוחלט, לאמור: אם הרעש חורג מתחום רשות היחיד של המשמיע, הוא אסור, בלי קשר לעוצמתו, למעט במועדים חריגים (ראה תקנה 3 ו- 16 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש)).
רעש מוסיקה בשעות אחרות אסור אם הוא חורג ממה שנקבע בתקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר) (ודוּק: זהו קובץ תקנות נפרד מהקודם), אך לפי הפסיקה, וכפי שהוסבר פעמים אין ספור בפורום זה, רעש יכול להוות עוולת מטרד אף אם לא הוכח שהוא חורג מהמותר בתקנות, ואפילו הוכח שאינו חורג מהן.
התקנות נגזרות מהחוק למניעת מפגעים שקיים בו, בסעיף 2, איסור כללי:
“לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים".

Lhuna1

New member
סליחה שאני מגיבה תגובה לא משפטית ובלי שביקשת

אבל סבלתי בעבר משכנים בגילכם...

&nbsp
מה זה "כזאת שישמעו מחוץ לדלת אך לא בעצמה שאמורה להפריע לשכנים"?
אם שומעים את הרעש שלכם אצל השכנים ב-1 בלילה - אז זה מפריע לשכנים. נקודה.
לא צריך עו"ד בשביל להבין שבנאדם שמנסה לישון רוצה שקט.
צריך רק להיות בנאדם עם מינימום של תרבות וחינוך להתחשבות בזולת. טיפונת לחשוב על אחרים.
&nbsp
אל תהיו מהאנשים שממררים לשכניהם את החיים - גם אם יש איזה פסיק בחוק שאולי מתיר לכם את זה - כי יום אחד הגלגל יסתובב ומישהו ימרר את החיים שלכם.
&nbsp

למעלה