שאלות לגבי קסם מעוף פי 3 לונג ושורט-מתי הן פו

הסבר

לתעודות הסל קסם לונג מעוף פי 3 יומי וקסם שורט מעוף פי 3 יומי אין מנגנון פקיעה אוטומטי __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

Eldadius

New member
אין דבר כזה תעודת סל בלי מנגנון פקיעה

אם לא היה מנגנון פקיעה, אז לכאורה לא היתה כל סיבה שהתעודה תשמור על שווי הוגן. כשמחפשים את מנגנוני הפקיעה הכפויה צריך לבדוק את תשקיף התעודה. אני מצרף קישורים לתשקיפי התעודות שצויינו, שם ניתן יהיה למצוא בדיוק את תנאי הפרעון של התעודות בהגיען לפקיעה: http://www.xnes.co.il/_Uploads/Kesem/103tashkif250808(1).pdf אני מצטט מהתשקיף: "לגבי כל סדרה בנפרד של התעודות, החברה מסרה לנאמן, עובר לפרסום תשקיף זה, הודעה בלתי חוזרת על המרה כפויה במועד הפירעון (יום 5.12.2030 ) של כל יתרת התעודות מאותה סדרה, כפי שתהיה באותו מועד."

מעוף פי לא יפקע אם המדד ימשיך לעלות?? ממה

שהבנתי לכל תעודת סל יש נקודה שהיא פוקעת. אני רוצה להיכנס לתעודת קסם מעוף פי 3 אבל אני לא יודע באיזה נקודה היא פוקעת (במידה והמדד ימשיך לעלות). מה אתם אומרים?

Eldadius

New member
אל תתעצל ../images/Emo13.gif

בהודעה הקודמת שלי נתתי קישור לתשקיף של התעודה, פשוט כנס לשם וחפש את זה. אגב, כדאי שתיקח בחשבון שלתעודות ממונפות יש עלויות גבוהות, כלומר בהנתן שהשוק לא זז, מחיר התעודה לאורך זמן ירד. כדאי מאוד לבדוק גם את זה בתשקיף.

שלחת אותי למסמך של 686 עמודים../images/Emo6.gif

אני יודע שיש נוסחא כזו שאתה יכול לחשב נתי התעודה פגה, במקרה לדוגמא של מעוף פי 3. מקסימום נתקשר אליהם ביום ראשון

Eldadius

New member
עזוב את הנוסחא

יש שם סעיף מדוייק שמדבר על זה, צריך רק לחפש בתוכן- זה יחסוך לך לעבור על כ-680 עמודים אחרים
האמת שאם היה לי קצת יותר זמן עכשיו הייתי מחפש את זה, אבל גם אין לי וגם אני מתעצל לעשות את זה בעצמי. אגב, לפני שרוכשים נייר כזה, לדעתי כדאי מאוד לשחק עם המחשבון, וגם לחשוב באופן תאורטי מה יכול לקרות בכל מיני מצבי שוק. מצב למשל של שוק שלא זז או של עליה בריבית יכול להוריד את התשואה של תעודה כזו בצורה קטסטרופלית.

זה מאוד נכון מה שאתה אומר- אבל למה הם

לא רשומים את זה יותר ברירו? משהו מתומצת? איך אפשר למצוא שם משהו?

Eldadius

New member
שאלה טובה

אולי בגלל שזה גורם להם להיראות יותר חכמים

חוזר ואומר- אין מנגנון פקיעה אוטומטי

בניגוד לתעודות החסר שעבורן מופיע בתשקיף קבוע שכאשר מדד העקיבה מגיע אליהן התעודה פוקעת, לתעודות בעלות המינוף הקבוע אין מנגנון פקיעה אוטומטי. אסביר ואבהיר - הכוונה במנגנון פקיעה אוטומטי הוא - האם התעודה תפקע באופן אוטומטי כאשר המדד אחריו היא עוקבת יסגור במחיר מסויים. לצורך ההמחשה - תעודה בחסר העוקבת אחרי מדד X כאשר נוסחת השווי ההוגן שלה הוא 1000 פחות X תפקע כאשר מדד X יגיע למחיר 800 . תעודות בחסר תמיד תפקענה כאשר המדד יגיע ל 80% מהקבוע (במקרה הזה - 80% מ1000) וזה מכיוון שלתעודות הללו יש מינוף משתנה וכאשר המדד מגיע ל 80% מהקבוע - המינוף מגיע ל 4 וע"פ התקנות - מינוף של תעודת סל לא יכול לעלות על 4 ולכן התעודה פוקעת. תעודות שורט בעלות מינוף קבוע אינן פוקעות באופן אוטומטי כאשר מדד העקיבה מגיע למחיר מסוים __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

והסבר נוסף

ככלל המרה כפויה יכולה להתבצע בהתאם לתנאי התשקיף של התעודות ועל ידי מתן פרסום הודעה מראש באתר המאיה. בדרך כלל נקבע בתנאי התשקיף כי בקרות אירועים חריגים שקשורים למדד וליכולת לסחור בו כגון הפסקת חישוב ופרסום המדד למשך כמה ימים ועוד, ניתן לבצע המרה כפויה עקב כך שלא קיים מדד שניתן לעקוב לגביו ולסחור בו. לגבי תעודות סל ממונפות, קיימים שני סוגים של תעודות: הסוג האחד הינו תעודות ממונפות בעלות מנוף משתנה- תעודות אלו כוללות מנגנון פקיעה אוטמטי לפיו התעודה תפקע ותבוצע המרה כפויה אם שער המדד יגיע לרמה מסויימת שנקבע בתנאי התעודה הספציפית. הסוג השני הינו תעודות ממונפות בעלות מנוף קבוע והן אינן כוללות מנגנון פקיעה אוטמטית. __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

Eldadius

New member
אולי כדאי שתקרא את התשקיף?

כי על פי התשקיף יש מועד פקיעה, וככל הידוע לי לכל תעודת סל יש מועד פקיעה.

Eldadius

New member
תוספת

אני הבנתי מההודעה הראשונה שהוא מדבר על תאריך פקיעה ולאו דווקא על פקיעה אוטומטית ברגע שהתעודה מגיעה לערך מסויים, שזה מה שאתה מדבר עליו.

למעלה