שאלות לגבי שתי כלבות זקנות שלי

גן חיות

New member
שאלות לגבי שתי כלבות זקנות שלי

שוקי - כלבה מעורבת קטנה וקצת שמנה בת 13.5. ידוע שהלב שלה מעט מוגדל. היא אוכלת אוכל דיאטטי להרזייה. הרבה פעמים כאשר היא נושמת שומעים סוג של שריקה או צפצוף. בעיה נוספת וחדשה מהשבוע - קשה לה לקפוץ לעלות על המיטה(היא רגילה לישון ליד הרגליים שלי מאז שהיא קטנה).
מעבר לזה - לא עושה רושם שהיא חלשה או כואב לה משהו. היא עירנית ופעילה כרגיל. השאלה : כמה עלי לדאוג?

נייקי - כלבה מעורבת בת 11. בינונית לכיוון גדול. שוקלת 24 ק"ג לאחר הרזייה עם אוכל דיאטטי ( היתה שמנה). בחודשים האחרונים היתה האטה הדרגתית אצלה ברמת הפעילות אבל לא משהו שעורר דאגה. במהלך חודשי הקיץ המצב החמיר והדאיג (ישנה הרבה, פחות פעילה, עצבנית, הולכת לאט, מקצרת לעצמה טיולים בחוץ). תיאבון רגיל. בבדיקות דם הספירת דם היתה לגמרי תקינה. ביוכימיה הראה בעיה קלה בכבד ורמות גבוהות של סידן. הבעיה בכבד טופלה ועברה.
בינתיים נעשו צילום בטן ואולטראסאונד. פרט לאבן קטנטנה (כלשון הרופא) בשלפוחית, הכל תקין. שקים אנאליים רוקנו ונבדקו והכל שם תקין.
לא יודעים מה יש לה אבל הכינו אותי שסידן גבוה בדרך כלל מרמז על סרטן.
בזמן שאנחנו מנסים למצוא מה הבעיה, יש אצלה החמרה. אתמול היא לא באה עם כולם לקבל את פני. היא כמעט לא יוצאת מהמיטה שלה.
לגביה, אני מחפשת שני סוגי עצה : א- בדיקות מומלצות ? ב- איך אדע שכואב לה והיא סובלת?

2 כלבות מבוגרות

שלום רב
יש הרבה קווים משותפים בין שתי הכלבות שלך, לדעתי שתיהן לא מרגישות טוב ושתיהן סובלות מכאבים .
מפנה אותך למאמר שלי לגבי 8 שאלות שעליך לענות על מנת להבין מה הכלבות שלך מרגישות : האם לכלב שלי יש כאבים ?
לגבי הכלבה עם רמות הסידן הגבוהות - לא רשמת לי את תוצאות בדיקות המעבדה אלא רק אמירה שהסידן גבוה, צריך לראות את כל התמונה, גם גבי הכבד.
סידן גבוהה אפייני למספר דברים וגם לגידולים שונים.
האם בדקו לה את פי הטבעת בבדיקה רקטלית (החדרת אצבע לפי הטבעת)?
האם יש לה הגדלה של קישרי הלימפה ?

גן חיות

New member
תודה והבהרות

קראתי את המאמר. תודה.

לגבי הכלבה הקטנה - השינוי היחידי זה היכולת לקפוץ. אחרי כיפור אקח אותה לווטרינר שלנו לבדיקה.
לגבי הכלבה עם רמות סידן גבוהות : הבדיקות אצל הווטרינר. אבל בבדיקה החוזרת הדבר היחיד שחריג זה רמות הסידן הגבוהות. עשו (פעמיים) בדיקה רקטלית. מיששו ולא מצאו הגדלה בקשרי הלימפה. גם היא תחזור לווטירנר השבוע או בתחילת השבוע הבא. הסימפטום הבולט ביותר אצלה זה שהיא הרבה פחות פעילה.

למעלה