שאלות לגבי תביעת ביטוח החובה

רומנteaת

New member

שלום! עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה (מורה במקצועי). במקביל לתביעת הביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה, המליצו לי לפנות לעו"ד כדי לתבוע את ביטוח החובה על נזקי גוף. על מנת להבהיר- לרכב לא נגרם נזק ולכן לא תבעתי את הביטוח המקיף. לי נגרמו כאבים בגב, בצוואר ובראש, קיבלתי כשבועיים ימי מחלה מרופא המשפחה שלי וכן הפניה לטיפולים פיזיותרפיים. השאלות שלי הן- 1. האם אכן כדאי בכל מקרה לתבוע את ביטוח החובה? האם בכל מקרה אקבל פיצויים למרות שהנזק הגופני קטן יחסית? 2. מדוע תביעת ביטוח החובה נעשית באמצעות עורך דין ולא לבד כמו שתובעים את הביטוח על נזק לרכב? 3. האם עלול להיגרם נזק כלכלי כתוצאה מהתביעה- כמו התייקרות הביטוח במקרה של תביעת הביטוח המקיף? 4. ספציפית לגביי כמורה- האם ידוע לכן על פיצויים שמגיעים למורים במקרה של תאונות בדרך לעבודה, ובמידה ואכן קימים כאלו האם הם סותרים קבלת פיצויים מהביטוח? תודה רבה.

שלום רב, 1. כדאי לא כדאי שאלת השאלות. מגיע לך כסף, את תחליטי, אם את רוצה או לא רוצה לקבל אותו. פרט למקרים חריגים, תשלום הפיצוי מובטח, היות והאחריות מוחלטת, אך שאלת גודל הפיצוי קשורה לגודל הנזק. 2. את יכולה לתבוע בעצמך את ביטוח החובה, אך בהעדר ניסיון מקצועי בתחום את עלולה לקבל פיצוי מוקטן. ואגב לגבי נזק רכוש, ברוב המקרים זה לא באמת שאת תובעתלבד, אלא את עושה את זה באמצעות הסוכן שהוא המקור המקצועי בתחום הזה. 3. יתכן וכן, אך אם כן הוא יהיה ממש זניח, להבדיל מתביעת הרכוש בביטוח המקיף. 4. אין סתירה בין פיצוים מביטוח לאומי לבין פיצויים מהביטוח חובה. את לא תוכלי לקבל גם וגם, למה הכוונה? שתרצי לקבל פיצוי מביטוח החובה, יפחיתו מסכום הפיצוי שמגיע לך מהם, את הכסף שקיבלת מביטוח לאומי, ואת היתרהישלמו לך במישרין. בהצלחה

למעלה