שאלות לגבי CAREGIVER

שאלות לגבי CAREGIVER

1) שמעתי שמי שמגיע כאו-פר יכול אחרי שנתיים לבקש מעמד PR גם בלי לעמוד במבחן הנקודות. הכצעקתה? אודה למי שידביק לינק בנושא. בשאלות הנפוצות של CAREGIVER באתר CIC יש התייחסות לספונסרשיפ אחרי שמקבלים מעמד PR אבל לא מתייחסים להפיכת הויזה של CAREGIVER ל-PR. 2) האם מי ששוהה בקנדה כאו-פר רשאי לעבוד בדברים אחרים בזמנו הפנוי? בהגבלות? גם לזה לא מצאתי התייחסות בשאלות הנפוצות של CAREGIVER. תודה ונשיקות!

מי שמגיע כקר גיוור חייב לגור בבית המעסיק

שנתיים ואז הוא זכאי לקבל PR בלי מבחן הנקודות כאות הוקרה על החלפת חיתולים בהתמדה. אסור לקר גיוור לעבוד בשום עבודה מלבד אצל המעסיק הרשום זה רישיון עבודה סגור למשרה מלאה יחידה. זה מיועד לכך שאי אפשר יהיה להתייחס אליהן כאל עבדים. הקר גיוור יכולה בזמנה הפנוי ללמוד אנגלית, ללכת לחוג מקרמה, להתנדב לצבא הישע או לצפות בטלויזיה. היא לא יכולה לקבל שכר עבודה ממעסיק נוסף. הקישור הרישמי שהתחבא מפניך בכישרון , הודבק כאן למטה.

מה לגבי פתיחת חברה?

מותר? אני מניח שמבחינה טכנית זה לא בעייה. מראים SIN בזמן רישום החברה ואף אחד לא מצפצף, אבל האם עקרונית מותר? כי אם כן, אותו CAREGIVER יכול/ה לפתוח חברה, להקים עגלה בקניון ולעבוד שם כמה שבא לו ולא לקבל שכר. הכסף מצטבר בחברה ומגיע לבעלים היחיד בצורת דיבידנד (לא שכר). מותר?

pboy31

New member
מבינה טכנית

בשביל לפתוח חברה לא צריך SIN , גם תייר יכול לפתוח חברה, ולקבל דיבידנדים.

אתה בטוח?

אני הבנתי (משמועה) שמי שאינו אזרח/תושב יכול להיות בעלים של עד 49% ממניות של חברה.

זרים יכולים להיות בעלים של 100% ממניות של

חברה קנדית, הקמתי כבר יותר מחברה אחת עבור ישראלים שחיים בישראל....... הדירקטור של החברה חייב להיות תושב/אזרח (כלומר חייב להיות מקבל שכר אחד שהוא "מנהל" תושב האחראי כלפי השלטונות על תשלום המיסים וכדומה)

אז נחזור לשאלה המקורית:

CARE GIVER מגיע לקנדה ובין החלפת חיתול להחלפת זונדה מוכר דברים באינטרנט בשם חברה שהקים. הכסף נכנס לחברה, הוא מוצא איזה דירקטור בשכר של שקל לשנה. בעצמו הוא לא מועסק על ידי החברה, כי אסור. הקומבינה הזו אפשרית?

לדעתי לא צריכה להיות בעיה עם זה.

בשום מקום לא כתוב שאסור לקר גיוור להיות בעל מניות של חברה. לעבוד בה אסור לו. עבודה פירושה עבודה....אם לחברה יש חנות וירטואלית, אפשר לומר שעבודה משמעה שהאיש אורז, מלקק בולים הולך לדואר, משרת את הלקוחות....זו עבודה.... גם אם האיש עונה בקביעות ל אי מיילים של לקוחות זו עבודה, אבל אי אפשר להוכיח את זה כל זמן שהעבודה אינה פומבית כמו עבודה בחנות, והאדם גר אצל משפחת הספונסר אז זה לא אמור להיות בעייתי.. כל זמן שהמשפחה שקיבלה את ה LMO עבור טיפול בילדים או בקשיש, ממשיכה לשלם את שכרו/שכרה בסך של כ 1300 דולר לחודש בתלוש משכורת באופן מסודר, והאיש לא מקבל שכר עבודה הכל בסדר. כדאי לדחות את תשלום הדיבידנד, כדי שלא יהיה צורך בשנתיים של ה קר גיוור למלא דוחות מס מחשידים.

"עבודה" זה כשמתקיימים יחסי עובד מעביד

אבל אם מישהו בא בהתנדבות ושוטף את הויטרינה של החנות שלי כל יום, בלי שהוא מועסק על ידי או מקבל שכר אז אין בעייה שגם CAREGIVER יעשה את זה, נכון? אותו דבר לגבי CAREGIVER שעונה לטלפון בחנות שלי בהתנדבות, או, לצורך העניין, בחנות של עצמו וזה לא שאלה של "להוכיח" או לא, אלא האם מתקיימים יחסי עבודה או לא. ואם יש לו חברה שנותנת לו דיבידנד, למה זה מחשיד? הרי גם אם באותה תקופה הוא מקבל תמלוגים או שכר סופרים, או זכויות על פטנט שהוא המציא לפני 10 שנים, הוא עדיין צריך להצהיר על הכסף. מבחינת תכנון מס עדיף לו לקבל את זה לשיעורין על פני כמה שנים ולא בבוחטה אחת אחרי שנתיים. הכל בהנחה שמותר לCAREGIVER להיות בעלים של חברה קנדית, ותקן אותי אם טעיתי במסקנות.

יש מכשלה אחת קטנה....

על בקשת ההגירה ועל בקשת המפחה חלה חובת הכנות: על הצדדים לעשות את בקשת ה LMO ואת בקשת ההגירה בכנות כלומר על הקר גיוור באמת להיות קר גיוור אם עיסוקו העיקרי הוא לענות לטלפונים בחנות ואף פעם לא עוסק באינטנסיביות בטיפול, והצדדים (המשפחה והקר גיוור תכננו את זה מראש) חזקת הכנות לא עומדת להם.

אני מדבר על מצב אחר

מישהו באמת בא בתור CAREGIVER ומחליף חיתולים במסירות. החנות היא שלו ולא קשורה בכלל למעסיק שלו. הCARE GIVER מוכר באינטרנט בזמנו הפנוי בחנות שהיא של החברה שהוא עצמו פתח.

tamir2006

New member
זה מידע לא ממש מדויק

מנסיון אישי,ושל כמה חברים שלי,רשית קר גיוור יכול להיות גם גבר(ויש לא מעט גברים ,אפילו די הרבה)לכן לדבר על קר גיוור בלשון נקבה זה טעות.דבר שני,זה מאוד תלוי לאיזה משפחה מתקבלים.יש משפחות שדואגות לכך שאפשר יהיה גם לעבוד מעבר לעבודה בבית המשפחה.מעמד ה PR אחרי שנתיים אכן ניתן לקבל,ולא ל"אות הוכרה על החלפת חיתולים"(קצת מתנשא הייתי אומר)אלא בגלל שהחוק קובע שזה מה שיכול לעשות אדם,שגר בקנדה שתניים,הוכיח כושר להשתכר,לא עשה עבירות פליליות וכד'.כלומר במקום מבחן הנקודות הרגיל,עושים אותו במהלך השהיה בשנתיים הללו.הממשל הפדרלי מבין ששאותו עובד גם ילמד אנגלית במקביל לעבודה,ולאינטראקציה עם דוברי אנגלית וכד'.יש לי עוד הרבה מידע על הנושא אבל תמקדו את השאלות שלכם.והרשו לי לבקש מהעונים שאין להם ידע בנושא,אנא מכם אל תעוותו את המציאות.

תעזוב את המושבניק, מי מתייחס אליו בכלל?

אז האם CAREGIVER יכול לפתוח חברה ולמכור דברים באינטרנט בזמנו הפנוי?

תמיר ברוך הבא לפורום.

זו הפעם הראשונה שאתה מתבטא כאן, וצריך להבין שיש גם הומור פנימי, וגם היכרות אישית בין חברים אדון רן חושב על מישהיא מסויימת ולכן עניתי בלשון נקבה. ידוע שיש מטפלים רבים זכרים שחלקם הגדול כניראה מטפל בקשישים ולא משמש כנאני..חוץ מזה זה לא מתנשא בכלל, החלפת חיתולים וטיפול בחסרי ישע, היא עבודה קשה וראויה להוקרה. מעבר לכל הסיבות שמנית, התוכנית מציע PR חוקי אחרי שנתיים, כי בלי זה היה יותר קשה לקנדים למצוא מט"בים, הוא שאל שאלה ממוקדת, וקיבל תשובה ממוקדת. עכשיו: אם יש לך מידע שסותר את התשובה שנתתי (שאסור ל live in care giver לעבוד או לעסוק בתשלום בעיסוק נוסף), אני מציע שכמקובל בפורום הזה, תדביק לתשובתך קישור לסעיף בנהלים מאתר רשמי של הממשלה, שמתיר למי שמשתתף בתכנית של live in care giver לעסוק בעיסוק נוסף. אם תביא לינק כזה אני אשמח לאכול כובע וירטואלי בפומבי.

billiy bee

New member
קאר קיוור או נאני-

לתמיר אתה צודק במה שכתבת ארגנתי ל- 2 פיליפניות שעובודות כל אחת אצל משפחה לעבוד בעבודות נקיון נוספות בבתים אחרים. הן משתכרות שכר זעום של אלף דולר בחודש ועובדות כ-12 שעות ביום לכן שמחו מאד לצאת לעבוד בימי שבת וראשון ולהרוויח עוד קצת כסף. המעבידה שלהם אינה יודעת מה מעשיהם בימי החופשה שלהם וגם אין לה זכות לומר להם מה לעשות בימים שהם לא גרים אצלה. בקרוב שתיהן תקבלנה את הפי אר ויעזבו את המשפחות הללו כי הן הגיעו למסקנה שהמעבידים שלהם מנצלים אותם מאד לפי החישוב הן מקבלות 4 דולר לשעה. חבל שסוכניות המטפלות לא נותנות להם מידע כמה שעות ביום מותר להם לעבוד לפי חוקת העבודה בקנדה, במידה ועובדים שעות נוספות עליהם לקבל תשלום נוסף שהן לא מקבלות. גם לא מידעים אותם כמה ימי חופשה מגיעים להם והמעבידה כמובן מתעלמת מכל הנ"ל.

tanisha

New member
It is forbiden to work in other jobs

Any caregiver who works in another job is risking getting deported. And for sure, he/she will NOT get a PR if Immigration Canada will know about it. There are dozens of cases like this. Horror stories. I warn ANY caregiver: Don't DARE work in anything else. . If you don't believe me, call the WCDWA hotline: 6046694482 Tuesday to Friday 9:00 to 1:00 Saturdays 9:00 to 3:00

shipy1234

New member
מקרה לגבי קרגיוור שאני מכיר ושאלה

יש לי ידידה שהגיעה לקנדה עם ויזת קרגיוור. הזקן שאצלו היא הייתה צריכה לעבוד אושפז בבית חולים כך שהיא לא יכולה לעבוד אצלו. עברו כבר חודשים והסוכנות שארגנה את הויזה עדיין לא הצליחה למצוא מעסיק חלופי. בינתיים, בלית ברירה וכדי להתפרנס היא עובדת בדברים אחרים כגון מלצרות. איזה אפשרויות יש לה במצבה?

למעלה