שאלות לגבי IB

שאלות לגבי IB

שלום לכולם,
1. מהי הדרך הבטוחה\יעילה ביותר להעביר ולמשוך כסף מול IB?
2. אם יש לי חשבון שקלי בישראל, וחשבון EUR בצרפת, האם ניתן להעביר ולמשוך משניהם מול אותו חשבון ב-IB?
3. מניות מושאלות (שורט) עשויות להיקרא חזרה ע"י הברוקר. האם זה יכול לקרות גם בשורט עם CFD?
4. האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא את רשימת מפורטת של מניות ש-IB מאפשרת חוזי CFD עליהם, ועל אלו מהם ניתן לבצע שורט?
5. בתמחור FLAT, הם מציינים "includes all IB commissions, exchange and regulatory fees.". מה עשוי לצוץ מעבר לעמלות פעולות, ריביות, תשלום חודשי על חבילת המידע ותשלום חודשי על אי שימוש?
אשמח לקבל כול טיפ אפשרי לפני פתיחת חשבון.
תודה.

תודה.

הם לא מציינים פירוט אלא רק שמדובר במניות שמשתייכות ל-3 המדדים המרכזיים (כלומר הרשימה משתנה כול פעם). קיוויתי שיהיו גם small cap ברשימה... נו שויין.

קרלטון

New member
תשובות חלקיות

1. העברה ישירה מחשבון הבנק שלך אליהם היא דרך בטוחה ודי יעילה אם לא מפילים ותך בעמלות ההעברה ובשערי ההמרה - תעבור על הנקודות האלה עם מי שמטפל בכך בבנק. אתה יכול גם לעשות העברה מסניף של בנק הדואר.

2. IB מאפשרת עבודה מול ריבוי חשבונות בנק, כל עוד כולם על שמך. אתה צריך לבחור מהו המטבע העיקרי בו אתה עובד (באיזה מטבע IB מחזיקים לך את החשבון) ואז העברות מחשבונות זרים יומרו למטבע הזה, או בצורה יזומה על ידיך כהוראה לבנק לפני ההעברה, או על ידי IB עם הקבלה. את הדרך האחרונה לא ניסיתי, תצטרך לבדוק אתם.

3. להבנתי לא.

4. במסחר במניות לא זכורים לי שנתקלתי בחיובים נוספים. במסחר באופציות אתה עשוי להיות מחויב על ביטול / שינוי פקודות ששידרת. קרה לי הרבה פעמים. זה דולרים בודדים בכל פעם אבל עדיין מעצבן.

תודה. שאלות נוספות -

אם אני רוצה לסחור ב-nyse ו-nasdaq, יש היגיון בכך שהחשבון המרכזי לא יהיה בדולרים? זה לא יגרום להמרת מטבעות בכול טרייד?
ציינת שהחשבון צריך להיות על שמי... רק על שמי או שחשבון משותף (עם האישה לדוגמה) גם עובר?
אם יש לי רווחים שנמשכים לחשבון באירופה, האם הכסף יהיה לחייב במס בישראל גם אם הוא לא נכנס לישראל?
אגב, לגבי call-in של short CFD מסתבר שהתשובה היא דווקא חיובית, הם יעשו call in גם ל-CFD.

קרלטון

New member
תשובה

- יש להם מנגנון של המרות מטבע פנימיות עם עלויות קטנות משמעותית ממה שאנחנו מכירים בבנקים / צ'יינג'ים, אבל כעיקרון זה נכון, אם אתה סוחר בנכסים דולרים ולא עושה הרבה ומשיכות במטבע אחר אז עדיף להחזיק את החשבון בדולרים.
- לי יש חשבון בנק משותף וזה עובר בלי בעיות.
- כמובן.
- וואלה, אתה יכול לזה לינק?

בלינק מעלה שצירף השף הם מציינים את הקטע הבא:

Are short Share CFDs subject to forced buy-in?

Yes. In the event the underlying stock becomes difficult or impossible to borrow, the holder of the short CFD position will become subject to buy-in.

קרלטון

New member
סימן טוב

זה אומר שהם גם אשכרה מתכסים על זה..

בפירוש. הם מציינים שהם DMA

Direct Market Access וזה אומר שהם מתכסים אחד לאחד.
(בשונה מקולמקס לדוגמה שעובדים בשיטת Market Maker, ולא מחוייבים לכיסוי CFD אחד לאחד, אלא כיסוי מסוים ע"פ ניהול סיכונים).

graves

New member
לגבי מס

המיסוי הישראלי הינו פרסונלי. גם אם הכסף לא נכנס לישראל אתה חייב במס.

IB לא מטפל במיסוי. אתה צריך לדווח לבד למס הכנסה ולשלם ממקורותיך.

IB שומר מיסוי במקור רק על דיבידנדים ככל שאני יודע- וזה 25% - כמו מה שהיית משלם בארץ, אם אתה יכול להוכיח שאתה משלם פחות הם ישמרו פחות.

בנוגע לעלויות נוספות:
יש מינימום פעולות של 10$.
יש עלות מידע (בדרך כלל משהו כמו 10$ + קצת אם אתה רוצה אופציות - משהו כמו 1.5$).
יש עלות למימוש אופציות (זה מצחיק, אבל זה בדרך כלל פחות מדול רלכל אופציה. זה מקסימום 12$ לעסקה אאל"ט)

בחלק מהבורסות של אופציות יש עלות לשינוי או ביטול הוראה. זה סנטים בודדים.

בגדול העלויות הנוספות הן לא משמעותיות...

תודה

אני כנראה בשלב ראשון ישלם רק את ה-10$ של מינימום פעולות, ואתנסה כמה חודשים עם ה-paper money בלבד.
לא אתעסק עם אופציות בשנה הקרובה (עד שאמצא זמן ללמוד את הנושא... אני חדש לשוק ההון).

קרלטון

New member
טוב שאתה מתחיל בגישה זהירה

במיוחד כשמדובר על מכשיר שמאפשר מינוף של 1:10, בלי שליטה עצמית זה לא יגמר יפה..

למעלה