שאלות לדר' לוי

שאלות לדר' לוי

לד"ר לוי שלום, אני סובלת מעל שמונה שנים מבעיות ויסטיבולריות שונות כתוצאה ממכה שקיבלתי בראש. זאת בנוסף להיותי רגישה מאוד לתנועה (motion sickness) מאז ומעולם. רוב חיי מתנהלים עם איזו סחרחורת קלה ברקע, בעוצמות משתנות, איתה אני מנסה ללמוד לחיות. לא אפרט את כל תלאותי בנושא, אך אתן רקע רצנטי בראשי פרקים. לפני כשנה וחצי היו לי שתי התקפות של BPPV בהפרש של שלושה שבועות, שארכו כל אחת כארבעה ימים. אציין כי בחמש שנים שקדמו, היו לי בממוצע פעם בשנה התקפה כזו שארכה מספר שעות או יומיים מקסימום. הפעם ניגשתי לרופא מומחה, מנהל מחלקת סחרחורת באחת מבתי החולים. לאחר בדיקה ניורולוגית מקיפה עשה לי Epley maneuver. מאז הוורטיגו לא חזר, אך היו לי תופעות מאוד קשות של חוסר שיווי משקל, הרגשות כמו "נפילה" מהירה במעלית, משיכות של הגוף ימינה ושמאלה, תחושה שנמצאת בספינה הים סוער, בחילה וכ"ו. כל אלה נמשכו כחודש. בנוסף לכך, לא יכולתי לישון על הצד הבעייתי, צד שמאל, וכל תנועת ראש לכיוון שמאל גרמה לי להרגיש סחרור חזק יותר. הרופא בדק אותי שוב, שלח אותי למס' בדיקות נוספות (CT,EEG, דם) וכאשר לא נמצא ממצא הודיע לי כי לא יוכל לעזור לי. יש לציין שהוורטיגו לא חזר מאז, אך חלפו עוד חודשים רבים עד ש"התאוששתי" מטיפול ה-EPLEY וחזרתי לתפקוד כמעט נורמאלי. קראתי הרבה חומר בנושא והבנתי שאני צריכה ללמד את הגוף לפצות על הבעיה ולעסוק בפעילות גופנית. עסקתי עוד קודם בטאי צ'י , ומאז אני כל בוקר עושה אימון, הולכת לסיבובי הליכה, מנסה לשמור על אופטימיות ובסך הכל מצבי השתפר במשך הזמן. מספר בעיות עדיין מציקות לי: 1. כאשר אני תשושה , מפעילות שאנשים נורמאליים מסוגלים לעשות (למשל לנסוע לעבודה ליום שלם ובערב ללכת לפגישת הורים בבית הספר), אני מרגישה סחרחורת, ומנסיון, אם אני לא נחה, אני נכנסת למצב מתמשך של סחרחורת. 2. יש לי, בנוסף לטינטון מינורי, פעימות באוזן. הפעימות (כמו דופק) מטרידות אותי יותר מהטינטון, במיוחד כאשר אני שוכבת לישון. מה זה? האם קשור? האם ניתן לטפל? 3. בעיה לא מוגדרת (מבחינתי) באוזן שמאל (שהיא האוזן שבו טופלתי ב(Epley. אני חושבת שעדיין משהוא לא בסדר (באיבר שיווי המשקל?) הדבר בא לידי ביטוי בכך שאני איני יכולה לשכב על צד שמאל (זה גורם לי להרגשת סחרחורת), אם אני קמה במהירות משכיבה לעמידה, אני חשה סחרחורת קשה (כמעט ורטיגו), שנמשך מס' שעות ודבר אחרון,מעט מוזר, כאשר אני נוהגת ברכב, ויש פניה חדה ימינה (של 180 מעלות), אם אני לא מאיטה, אני מקבלת סחרחורת. האם את יכולה להצביע על הבעיה באוזן שמאל ולהציע פתרון? 4. כאמור, מצאתי דרך להמשיך בחיי, בעיקר מכיוון שנמאס לי ל"בזבז" את זמני על ביקורים אצל רופאים מקצועים ועל סוגי בדיקות שונים, ומכוון שלא קיבלתי תשובה מהרופאים. כיום אני נמצאת בצומת דרכים. מצד אחד מצבי השתפר, אך מצד שני אני לא לגמרי מרגישה טוב. נתתי לזה זמן (שנה) ובכל זאת אני לא מרגישה שאני מגיעה להחלמה מלאה. שאלתי, האם לדעתך אני צריכה לתת לזה עוד זמן (שנה, שנתיים שלוש?) של פעילות גופנית לשיקום מערכת השיווי משקל או האם כדאי לי להשקיע שוב זמן, מאמץ, אנרגיה וכסף על בירור מעמיק נוסף. אני מבינה שהמחקר הרפואי בתחום הווסטיבולרי התפתח מאוד בשנים האחרונות, ועל כן אני מתלבטת בין המצב של "להשלים עם מה שיש" (כפי שאמרו לי בעבר) לבין בדיקה רפואית נוספת. או במילים אחרות-יש מצב שרופא מומחה לסחרחורות יוכל כיום לשים את האצבע בדיוק על הבעיה ולתת פתרון? בתודה מראש, המסוחררת

תשובה למסוחררת

אף פעם לא מזיק לעשות בדיקה נוספת , במיוחד אם את לא מרגישה ממש בסדר. לידיעתך - אסור לנהוג לאנשים עם סחרחורת , זה מסוכן גם לך ואת גם עלולה לגרום לתאונה ולדרוס מישהו - ואת זה את בטח לא צריכה על מצפונך. אז תעשי לעצמך טובה ואל תנהגי. בברכה דר' דליה לוי

אנימו

New member
על הסכנה שבנהיגה בסחרחורת אני יכולה

להעיד , כי לאחר נסיון נפל והחלטה לנהוג בסחרור.... , הבנתי שחלילה וחס לנוהגים לקחת ההגה במצב של רמז מן הסחרחורת. בנוסף לסחרור , התלוותה לנהיגה גם תחושת בחילה . נו, נו, - עצרתי בצד ונזקקתי ל"חילוץ"....היה לא נעים ואפילו מפחיד.

למעלה