שאלות לד"ר סובחי

אופירA

New member
מנהל
בוודאי שמותר לשאול

אין לי כל הכשרה בתחום ייעוץ לניתוחי קיצור קיבה. היכן קיימת הכשרה כזו? מי עובר אותה?

הניסיון שלי הוא במעקב של 5 שנים אחרי דבריהם של מאות מנותחים בפורום קיצורי קיבה השכן, שבניהולי בשנתיים האחרונות, ולמידת הרבה תופעות חוזרות של מנותחי טבעת, וגם תופעות נדירות יותר. שמעתי עצות שלמדו הרבה מנותחים וותיקים מכל מיני גורמים רפואיים או מניסיונם הפרטי, וריכזתי את כל המידע שצברתי על גבי הכתב.
למדתי לנתח מקרים שונים של מנותחים - מנותחים שלא יורדים במשקל, מנותחים שלא מצליחים לאכול נורמלי ורק מקיאים, דלקות וושט, היצרות הטבעת ורפלוקס, צרבות, בעיות שתיית מים, ועוד ועוד.
הבנתי שמנותח צריך לטפל בבעיות עם הטבעת בצורה מקיפה ורב כיונית, ולהכיר מכסימום מצבים, כדי למנוע אותם מראש ע"י התנהגות נכונה. כמו כן, יש להגיע גם למודעות תזונה מכסימלית, ולמודעות עצמית בתחום הנפש.

במשך השנים קיבלתי משובים רבים מאוד על סבל שנפתר כתוצאה מהטכניקות הפשוטות שהצעתי בפורום.
לפני שנתיים התחלתי לייעץ טלפונית, שמעתי מנותחים של שנים רבות, וקיבלתי משובים חזקים מאוד, על סבל של שנים שהסתלק כלא היה, על איכות חיים שהשתנתה לבלי הכר, על כוח שנותן הדיבור על הקשיים ההתנהגותיים, ועוד ועוד.

כיוון שהייעוץ שלי אינו יכול להזיק לאיש, אלא רק לכוון אותו לאחריות יתר בנוגע לבריאות שלו, וכיוון שחיים עם טבעת ללא הדרכה וכיוון נכון יכולים להיות גרועים במיוחד, וכיוון שהדרכה כזו לא ניתנה בעבר, ומה שניתן היום חלקי ביותר ולוקה בחסר גדול (במרפאות מלמדים את המנותחים כללים כלליים, שלא מתאימים לכל המנותחים, כי יש מצבים שונים רבים מאוד, ולפעמים הכללים שלימדו דווקא עושים לו צרות צרורות, ואין הדרכה בנוגע לבעיות שצצות לרוב במשך השנים - כיצד לפתור אותן מיידית ונכון וכיצד למנוע אותן), וכיוון שהרבה מאוד אנשים נעזרו מאוד מאוד בידע שלי, נמנעו ניתוחים חוזרים וסבל שלא ייאמן - הבנתי שכדאי להעניק את הידע שלי לכל זקוק, בבחינת "לא יועיל לא יזיק, וברוב המקרים הועיל בצורה מאוד מאוד משמעותית".

הגישה הרפואית לבעיות שאנשים עוברים עם הטבעת לא נראית לי סבירה. האנשים מוכוונים די מיידית לניתוחים חלופיים מסוכנים ללא צורך אמיתי, למרות שהם סכנת חיים משמעותית כי הם מסובכים הרבה יותר מאשר ניתוחים בתוליים. יש אמירה גורפת של "הניתוח שלך נכשל", גם כאשר הוא לא נכשל כלל (ברוב המקרים...), אלא יש חוסר בהבנה איך להתנהג. בהרבה מקרים, אנשים שלא יודעים איך להתנהג עם הטבעת, גם לא יודעים איך להתנהג עם תזונה ואיך להתמודד עם בעיותיהם הרגשיות, וניתוחים אחרים אינם באמת הפיתרון, כי כולם הוכחו כפיתרון זמני למי שאינו יודע לשמור על המשקל. פיתרון זמני, עם מחיר בריאותי נורא לאורך שנות חיים ארוכות עקב החבלה החמורה במערכת העיכול.

יש לי הרבה ידע ללא הכשרה מקצועית הן בתחום התזונה והן בתחום הנפש והפרעות האכילה, ואני מצליחה לאתר את עקב האכילס של הבעיות שאנשים נתקלים בהן ולרוב יודעת ללמד אותם דרכים פשוטות לעקוף בעיות התנהגות אכילה שצריכות טיפול עמוק וארוך טווח, בד בבד עם כלי סיוע מיידי. אני יודעת גם לכוון אנשים לטיפול שהם צריכים, אבל מודעת לבעיה שלא כל האנשים ירצו ללכת לטיפול או יכולים לעשות זאת. ואי לכך, הם צריכים לפחות עזרה טכנית ברעיונות לשינוי גישה התנהגותית.
אני לא רואה דרך לנתק בין הבעיות עם הטבעת לבין הבעיות ההתנהגותיות האחרות של האדם, ולכן גם באותה בעיה טכנית עם הטבעת או המשקל, אני מדברת לכל אדם בשפה שונה, השפה של הנתונים שלו, המושגים והגישה שלו לחיים - כמיטב יכולתי.

מלווינה

New member
שאלות לד"ר סובחי

שלום ד"ר סובחי
לפני בערך שתיים עשרה שנה נותחתי אצלך באיכלוב בניתוח טבעת - הכל היה בסדר גמור, יותר נכון מעולה שבמעולה. במשך שנה וחצי הצלחתי להוריד שלושים ק"ג, אבל אחר כך זה נעצר והייתי במעקב אצלך במרכז להשמנת יתר באיכלוב. במהלך השנים עליתי וירדתי עד שבסופו של דבר העלתי חזרה את כל הקג שהיו עלי ועוד הוספתי עליהם. מרוב בושה הפסקתי לבוא אליכם למעקב והמשכתי את חיי הלאה. בשלוש השנים האחרונות נסיתי לקחת את עצמי בידים והתחלתי טיפול אצל דיאטנית של קופת חולים. בשלב הראשון הצלחתי לרדת כעשרה קג במשך חצי שנה ואחר כך זה נעצר לתקופה ארוכה - ניסתי בהמלצתה של הדיאטנית טיפול פסיכולוגי אך זה לא הניב תוצאות משמעותיות (דווקא בתחומים של מודעות עצמית זה מאוד עזר אבל המשקל כמעט ולא זז). ואז החלטתי להשלים עם עובדת היותי שמנה ולהמשיך את חיי הלאה.
לפני חצי שנה חזרתי שוב לדיאטנית והתחלתי שוב תהליך של הרזייה שהתקדם יפה מאוד עד לפני כשבוע - הירידה היתה של בין חצי קג לקג בשבוע ואני הייתי מאוד מרוצה . בפעם הלפני אחרונה שהייתי אצלה זה היה לפני שבועיים שקלתי 126.8 קג והיום שבועיים אחרי אני שוקלת 118.
כבר שבוע שאני מקיאה כל דבר שאני שותה או אוכלת - אני רוצה לציין שלאורך כל השנים כמעט אף פעם לא הקאתי כי הקפדתי לשמור על ההוראות ולא להעמיס על הוושט עד כדי הקאה. גם לא היו לי הקאות יזומות או דברים כאלה במהלך שתיים עשר השנים האחרונות מאז שיש לי את הטבע אני יכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמיים שקאתי.
ואילו עכשיו אני מקיאה אפילו תוך כדי שינה בלילה. אני לא מרגישה שמשהו חוסם את המעבר בטבעת. נאמר לי שזה סוג של וירוס "שמסתובב עכשיו" ושצריך לנוח עד שזה יעבור ולא לעשות כלום.
אני מאוד חוששת מהירידה התלולה הזו במשקל וגם חוששת מזה שכל דבר שאני מכניסה לפה בין אם זה נוזלים או מזון אני מקיאה מייד אחרי שאני שותה או אוכלת או תוך שעתיים שלוש מאוחר יותר.

השאלות שלי הם כאלה:

קודם כל האם יש סיבה לדאגה אמיתית וקיומית?
והשאלות האחרות הם?

האם אני יכולה לחזור ולהיות מטופלת של המחלקה להשמנת יתר באיכלוב למרות שכבר עברו כל כך הרבה שנים?

אם התשובה היא חיובית - אז אם איזה בדיקות אני צריכה לבוא ? אני גרה רחוק מאוד מאיכלוב והייתי רוצה לבוא מוכנה למחלקה ולא להשלח שוב למקום מגורי להשלמת בדיקות טריווליות שניתנות לביצוע בקופת החולים או בבית החולים המקומי בעיר מגורי.

תודה רבה מראש

מלווינה

מעקב אחרי ניתוח טבעת

בשלב ראשון יש לבצע פתיחה מלאה של הטבעת
יש צורך לבצע צילום ושט קיבה ותריסריון עם בריום מדולל
לקבוע תור בהקדם למרפאה באיכילוב 03-6974000

מלווינה

New member
תודה רבה דר סובחי אני אעשה את זה

הייתי בערב יום כיפורים בחדר מיום בבית החולים בעירי ושם הוציאו לי 1cc נוזל מהטבעת - הרופא אמר שהוא הוציא כל מה שאפשר. אחר כך באמת הרגשתי טוב יותר ועכשיו את עושה את התהליך להגיע למרפאה באיכילוב עם הצילום המבוקש
באמת המון תודה רבה
מלווינה

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת מתי ייקבע לך תור למרפאה

אבל כרגע את צריכה לפתוח מיידית את הטבעת, בחדר מיון (תתקשרי לחדר מיון, תשאלי אם יודעים לפתוח את הטבעת ב-1/2CC או 1CC, ומה הפרוצדורה מבחינת התחייבות כספית).
הטבעת שלך נסגרה מסיבה כלשהי, ולכן הכל יוצא לך, והרפלוקס בלילה זה סימן בדוק שהטבעת סגורה יותר מידי.

מצוי מאוד שהטבעת נסגרת מאליה עם השנים. מי אמר לך שזה וירוס? הוא לא מבין שום דבר בטבעת. וירוס לא גורם להקאות תוך כדי שינה...
בכל בעיה שיש בקשר למערכת העיכול - לוושט, לקיבה, וליכולת האכילה - יש לפנות בנוסף לרופא משפחה/גסטרו גם לכירורג מנתח טבעת, כדי לשלול קודם כל בעיה מהטבעת. כי רוב הבעיות שייגרמו במשך השנים במערכת זו ייגרמו בעיקר מהטבעת, ופתרונן יהיה פתיחה חלקית של הטבעת.
שמעתי הרבה מנותחים עם בעיות של צרבות, רפלוקס, גיהוקים, וכל מיני מרעין בישין, שהסתובבו שנים אצל גסטרואים ובלעו אינסוף תרופות מיותרות לחלוטין, וכל מה שהיו צריכים זה לפתוח את הטבעת ב-1/2CC ולאכול לפי כללי האכילה הנכונים עם טבעת...

את מוזמנת להתקשר אלי (מנהלת פורום "קיצורי קיבה" השכן) כדי ללמוד עצות מבעלי ניסיון, שמכירים הרבה מאוד מקרים כמו שלך, של 12 שנה, ואת הדינמיקה הנפשית של ההתנהלות שלך במשך השנים. כדאי לבחון ביחד איך נגרמה ההשמנה במשך השנים, וכיצד להיעזר כעת בטבעת בצורה בריאה וטובה, בלי "לירות באוויר", מתוך הבנה של התהליכים המתרחשים, ותוך למידה של טכניקות אכילה ואורח חיים נכון עם טבעת.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא קולי אם אין מענה.

כדאי גם לקרוא את המידע המפורט באתר "טבעת" שבחתימתי, הגם שהוא עדיין אינו שלם.

מלווינה

New member
תודה רבה על העזרה והעצות אשתמש בהם - תודה גם

על ההתייחסות המהירה והעניינית לבעיה שלי
מלווינה

למעלה