שאלות להורים - בקשר לילדים

fbinypd

New member
שאלות להורים - בקשר לילדים

שלום רב, הייתי מעוניין לאמת או לשלול אינפורמציה ששמעתי: 1. אמרו לי שבקנדה אין מעונים(care day) פרטיים כמו בישראל, כל המעונים הם בפיקוח משרד החינוך ? 2. מעון הוא מגיל שנה ומעלה, אין מעונים לגיל מוקדם יותר ? 3. האם המעונים מסובסדים על ידי המדינה או שזה מוכר כהוצאה מוכרת למס הכנסה ? 4. האם חופשת לידה היא שנה בחצי תשלום בהתאם למשכורת ? 5. שמעתי שקיים תור ארוך למעונים ושצריך להירשם איזה שנה מראש, אם זה נכון אז מה עושים אם מגיעים עם ילד בן שנתיים. 6. אם אישה מתחילה לעבוד, אחרי איזה תקופה מותר לה להיכנס להיריון ושהמעביד לא יוכל לפטר אותה והאישה תהיה זכאית לחופשת לידה וביטחון שתהיה לה משרה כאשר תחזור לעבוד ? 7. כמה עולה בממוצע מעון לגיל שנתיים שלוש בגן יהודי בטורונטו ? 8. האם קיימת קצבת ילדים בקנדה וכמה ? (אני לא איזה נצלן שיעשה 8 ילדים, רק רוצה לדעת) אישתי ואני מתכוונים להגיע לקנדה כניראה בספטמבר, יש לנו ילד בן כמעט שנתיים. ומתכננים עוד אחד שנגיע. תודה מראש לכל העונים. FBIFYPD

ברוכים הבאים. האם יש לכם כבר PR ?

יש בקנדה מעונות יום ומשפחתונים פרטיים בפיקוח של הרשויות, וגם מוסדות כאלה שמנוהלים על ידי עמותות כמו כנסיות, בתי כנסת, וקהילות. בדרך כלל אין פתרונות לילדים מתחת לגיל שנה, ויש מקומות שלא מקבלים לפני גיל שנה וחצי. המעונות אינם מסובסדים, אבל ההוצאה היא הוצאה מוכרת במס הכנסה. לא ראיתי עדיין שילדים באיזור טורונטו נשארים ברחוב, יש מעונות יום באיזור הישראלי שכל הזמן מפרסמים שיש מקומות פנויים. מעון או גן יהודים עולים מ 700 עד 1200 דולר לחודש לילד תלוי באיכות המעון ובכמות השעות. יש קיצבת ילדים וזיכויי מס, על תבנה על זה.... כ 200 דולר לחודש לילד בסך הכל..... חופשת הלידה היא ארוכה, ובתשלום של כ 70% מהשכר של העובדת, ותלויה בוותר בעבודה שקדם ליציא לחופשת הלידה, ראה כל הפרטים בקישור

fbinypd

New member
עוד חודש מגישים Arrange Employment Opinion

יש לי מעסיק שכבר מילה לי את הטפסים, אני רק צריך לעשות IELTS בציון מינימלי ואז המעסיק יגיש את הטפסים כבר פתחתי תיק בדצמבר 2008 הבנתי שהתהליך בין חודשיים לשלוש אז אנו מקווים להגיע בסביבות ספטמבר. תודה על התשובות מושבניק,

placid1

New member
הילדים לא נשארים ברחוב אבל

מאד מקובל פה שאחד ההורים נשאר עם הילד/ים עד גיל 4 בבית, אז מתחיל הגן העירוני שהוא חצי יום (משמרת בוקר או אחה"צ). אצלנו באזור התור ל- day cares הממוסדים יותר, אכן ארוך מאד מאד וצריך להירשם עוד כשמתכננים את ההריון. יש הרבה אמהות שמנהלות משפחתונים של כ-5 ילדים, והן גם פתרון לילדים שכבר בגן העירוני אבל צריכים סידור לחצי השני של היום ולתינוקות. אפשר לקבל רשימה של משפחתונים כאלה בבית הספר באזור ומנסיון, הסידור מאד מוצלח וגמיש. לגבי קצבת ילדים-היא בהתאם להכנסה שלך וילדים מתחת לגיל 6 מקבלים תוספת קצבה (עוד 100$ לילד, לחודש, אם אני זוכרת נכון). בהצלחה.

למעלה