שאלות לחידוד מהפרשה.

שאלות לחידוד מהפרשה.

בפרק כה` פסוק ב` נאמר "דבר אל בני ישראל ויקחו `לי` תרומה מאת כל איש אשר ידבנו ליבו תקחו את `תרומתי` " פסוק ג` "וזאת התרומה אשר תקחו `מאתם` זהב וכסף ונחושת", רש"י במקום אומר, שחז"ל דרשו שהיו כאן 3 תרומות, 1, תרומת בקע לגולגולת שעשו מהם את האדנים. 2, תרומת המזבח בקע לגולגולת לקופות לקנות מהם קרבנות ציבור. 3, תרומת המשכן, נדבת כל אחד ואחד. ישנם כאן 4 קושיות. א, למה בפסוק ב` נאמר בלשון `לי` `תרומתי` שזה מיוחס כלפי הקב"ה, ואילו התרומה השלישית לא יוחסה להקב"ה, ויותר מזה, התרומה השלישית יוחסה כלפי בני ישראל שהרי בפסוק ג` התורה נקטה בלשון `מאתם`? ב, למה בשתי התרומות הראשונות הוקדם בפסוק לשון לקיחה לפני לשון תרומה, ואילו בתרומה השלישית הוזכר לשון תרומה ולאחר מכן לקיחה? המשך בתגובה...

המשך...

שאלה ג, איך נכנס מאמר הלשון בפסוק ב` "מאת כל איש אשר ידבנו ליבו" בין 2 התרומות הראשונות שהיו בקע לגולגולת והם היו חוב גמור על כל איש מישראל, והם לא היו תלויות בנדבת הנותן כלל, רק התרומה השלישית שנאמר בה "זהב וכסף ונחושת" היא לבדה באה בנדבה, ולמה הזכיר בה לשון לקיחה? משמע שזה היה בהכרח, והרי דבר שבא בנדבה הוא לא בא בהכרח? שאלה ד, מדוע בתרומה הראשונה נאמר `ויקחו` שזה בנסתר, ואילו בשתי התרומות האחרות נאמר `תקחו` שזה בגלוי? עד כאן השאלות. עכשיו אני ממתין לתשובותיכם. :) ערב מוצלח לכולם!

למעלה