שאלות לחיים בנושא ביטוח לאומי

m i c h a l i

New member
שאלות לחיים בנושא ביטוח לאומי../images/Emo88.gif

אתם מוזמנים להעלות את שאלותיכם וחיים ישתדל לענות מניסיונו בשעות הערב שבוע טוב לכולם

פ אור אני חייב לך תשובה על שאלתך הזאת

האם השכרת דירה נחשבת הכנסה?ו פ אור ו 11:10 | 08/11/07 שלום חיים ותודה על כל התשובות עד עכשיו קיבלתי במשך שנה הבטחת הכנסה ושנה לאחר מכן השלמת הכנסה במשך השנתים האלה קניתי דירה אם אימי ואני משכירה אותה ומקבלת שכירות של 1500 ש"ח אך בבעלותי משכנתא של 1550 ש"ח שאם דמי השכירות אני משלמת את המשכנא. נכנסתי לתהליך הפונדקאות כדי לשלם חלק מהמשכנתא. ולא חשבתי שבמשך שנתיים אלה אני צריכה להצהיר על כך לביטוח לאומי.כי בכל אופן זאת לא הכנסה שנכנסת לי לכיס האם זאת בעיה? האם יכולים לקחת לי את הקיצבה שנתים אחרוה? האם דמי שכירות נחשבים להכנסה בתור חד הורית? האם אני חייבת להצהיר על לקיחת משכנתא אם אמא שלי? בקיצור מה לעשות עכשיו!!!! שלחו לי טופס לעדכון פרטים אחרי שנתים שלא קיבלתי טופס כזה ואני מפחדת שיחביו אותי שנתים אחרוה ושיגידו שהשכירות נחשבת להכנסה . אפילו שאני משלמת איתה את המשכנתא אודה לך מאוד על התשובה.ומקווה שהבנת את השאלה .... פ אור כמובן שהבנתי את השאלה וזו התשובה לאחר ברור בדוקדק,באם זאת דירה שניה הרשומה על שמך הרי את חייבת בהצהרה על הנכס הנ"ל, כמובן 50% מאחר ואימך שותפה לעיסקה,במקרה ואין בידכם דירה,ואתם משכירים במקום אחד מסיבה כל שהיא, המל"ל יקזז שקל בשקל מהקצבה את ההפרש הנשאר בידך לאחר החלוקה עם אימך,לידיעתך המל"ל לא מתחשב בעובדה שאת משלמת משכנתא על דירה זו.ולראיה ראי את הגדרת המל"ל השכרת דירה כנגד דירה אחרת : להלן נוסח תקנה 17(11) לתקנות הבטחת הכנסה: "לעניין הזכאות לגימלה ושיעורה, לא תיחשב כהכנסה.... הכנסה מדמי שכירות שאדם מקבל בעד השכרת דירתו ששימשה למגוריו, ובלבד שהוא שוכר דירה אחרת למגוריו בסכום שאינו עולה על סכום דמי השכירות שהוא משלם בעד הדירה ששכר". לסיכום באם זו דירה שניה על שמך את בבעיה,וגם באם את גרה עם אימך והדירה על שמה את צריכה להוכיח תשלום שכירות לאימך בכדי שלא יקזזו את החלק היחסי מההשכרת הנכס שבבעלותם מקצבתך. וכמובן שהיית צריכה להצהיר ועצם היותך חד הורית אינו מקנה לך פטור של מבחן הכנסה. בנוסף באם תרצי אני יכול לפנות בשמך ל"מלאך" שעוזרת לי במל"ל אך לצורך כך עליך לשלוח לי במסר אישי ע"י הקלדה על שמי את פרטיך האישיים שם ת"ז ומספר טלפון בכדי שהיא תוכל לשוחח איתך,וכל השירות הזה כמובן ללא כל תמורה.ההחלטה היא שלך.חיים

עליזה 63

New member
היי חיים ושבוע טוב וחודש טוב!

בני חולה אפילפסיה וכל שנה יש לי איתו ועדה חדשה. בני בן 14 והפילפסיה לצערי לכל חייו. עכשיו בועדה רואים שזה לא משתנה אז למה מריצים אותנו כל שנה? בני מקבל 100 אחוז נכות. האם הם יכולים להפסיק את הקצבה מתי שהם רוצים? או להוריד את הקצבה? ומה אני צריכה לעשות על מנת שזה יהיה קבוע?. תודה על התשובות.

עליזה 63

New member
מה זאת אומרת כל עוד הוא מוכר?

כן בני מוכר כחולה מגיל שנתיים לצערי הרב.

1hakim

New member
האם אפשר לשאול

שאלות הנוגעות לביטוח לאומי -אבל לא בתחום החד-הוריות והמשפחה

SZAll

New member
הבטחת הכנסה

שלום, אני חד-הורית עם 2 ילדים קטנים. רציתי ללדעת אם הבנתי נכון: אם למשל עבודה + מזונות כ 3000 ש"ח לדוגמה, האם אקבל השלמה למקסימום 5100 לפי הטבלה שצירפת? האם יש עוד קריטריונים לקבלת ההשלמה/הבטחה?

נקודת האיפוס היא 5175 ש"ח כלומר שאת בסכום זה

מפסיקה לקבל כלל מזונות מהמל"ל,ובכדי להבהיר לך את הנקודה מעבר למזונות באם את מקבלת מהמל"ל את יכולה להשתכר בסך 528 ש"ח מבלי שקצבתך תפגע וככל שהכנסתך גדלה היא מתקזזת עד לביטולה לפי תחשיבים שעדיף שהמל"ל יסביר לך.חיים

בהמשך להסבר הקודם ש-528 ש"ח

שהם 7% מהשכר הממוצע במשק,במידה ותשתכרי לדוגמא:כ-2528 ש"ח מפחיתים 528 ש"ח = 2000 ש"ח ולאחר מכן מכפילים ב-60%=1200 ש"ח ואותם מפחיתים מהקצבה,כלומר במקרה של קצבה בסך 2789 ש"ח נשאר: 1589 + 528 + 2528 =4585. והכל בהנחה שאין לך חסכונות מעל 28000 ש"ח,ו/או הכנסות שלא מעבודה.מקווה שהבנת.חיים.

למעלה