שאלות ליובל

שאלות ליובל

לפעמים נדמה כי ההליכה הוא דרך בפני עצמה, נדמה לי כי האמת הפנימית שלי נחשפת מבחינת ההכרה ע"י תהליכים של חשיפת הפנים המקוריים שכוללים בתוכם מדיטציה ,והתבוננות כדרך חיים. אני מברכת כל מאמץ כזה או אחר שנועד להגיע אל אותה נקודה פנימית , קריסטלית,ולכן הייתי רוצה שתעמיק יותר בנושא של "דרך רוחנית אמיתית מבקשת לעזור לעולם מרגע לרגע". רגע אחד! אם אני אהיה מאושרת, שלווה,חומלת ו"מפיצת אור" זה לא מספיק כדי להשפיע על הסביבה שלי ? מה המשמעות של "לעזור לעולם"? אין לי ספק שאתה עוזר לעולם (לי עזרת,ואני חלק מהעולם)אבל..could you be more specific ?
תודה תודה..

romharel

New member
מי חושף את הפנים האמיתיים?

מי מציל את העולם? מה זאת דרך אמיתית?? האור בקצה המנהרה נמצא בדיוק שם....

darmha

New member
היי היי../images/Emo6.gif

שאלות נפלאות. תודה בזן יש אימרה ידועה: Attaining true self is already helping all beings. שזו בדיוק הנקודה שהעלית. בקשר ל"דרך רוחנית אמיתית".. חשוב לזכור את עקרון ה: 0-1 בודהיזם מלמד כי מרגע לרגע יש לנו אפשרות להיות או ב- 0 או ב-1. כלומר, העולם הזה משתנה מרגע לרגע לרגע. ואז.. 1 = לאבד את המודעות שלנו לשינוי המתמיד הזה וללכת אחרי הדברים שמתעוררים בהכרה שלנו. כשאנו עושים זאת השם שניתן לזה הוא בורות. הבורות הזאת גורמת לנו לאמונה המעודנת שהמחשבות שלנו אמיתיות (כלומר שאינן משתנות) ושהעולם שנוצר על ידי המחשבות שלנו הוא אמיתי, הדבר הזה מוביל למודעות עצמית. בזן מכנים זאת "לעשות את האני הקטן". מרגע שיש "אני קטן" יש את האחר שהוא נפרד ממני. אז בני אדם חיים בבורות הזאת ולאט לאט משתכנעים שהעולם הזה שהם עשו לעצמם הוא אמיתי והם נקשרים אליו רגשית. אך העולם הזה שהם עשו לעצמם אינו אמיתי והדיסוננס בינו לבין העולם שמחוץ לו גורם לקונפליקט מתמשך ולסבל לעצמם ולסביבתם. 0 = להיות ער ולא לישון. להיות מודע לשינוי המתמיד של העולם הזה. כלומר לא ללכת אחרי הדברים שחולפים בהכרתי. להיות ער אומר למצוא את ההכרה שלפני המחשבות והדברים שמתעוררים לי בהכרה. למצוא את ההכרה הזאת אומר למצוא את החומר האוניברסלי שלך או האני האמיתי שלך. למצוא את החומר האוניברסלי שלך אומר למצוא את החומר שממנו עשוי כל העולם הזה. ואז את והעולם הזה לא נפרדים. כמו שנהוג לומר: כשאת חושבת ואני חושב אנו חיים בעולמות נפרדים. כשאת לא חושבת (לא נקשרת למחשבות) ואני לא חושב העולם שלנו אחד. במצב הזה ההכרה קולטת את הדברים בדיוק כפי שהם באהבה אמיתית. כמו מראה נקייה. אז הנקודה הזאת היא נקודה חשובה מאוד. אם את עושה דברים בשביל עצמך.. איפה את? ב- 1. אם את עושה דברים לא בשביל עצמך .. איפה את? ב- 0. אז הכי חשוב.. איך את עכשיו?! ב- 0 או ב- 1. אם את נוהגת ואת ב- 0 אז זו נהיגה רוחנית אמיתית. אם את אוכלת ואת ב- 0 זו אכילה רוחנית אמיתית. באופן מאוד מדויק, בכל פעולה בחיים, איך ההכרה שלך? זה המצפן של הדרכים הרוחניות. אם יש לך את המצפן הזה לעולם לא תלכי לאיבוד ... מה את אומרת? יובל

romharel

New member
אפרופו 0 ו 1

אתר קטן ספר גדול [קיים בעברית למתקדמים בלבד]

romharel

New member
כן הספר נקרא

זן ואמנות תפעול המחשב [ספרי הברירה הטבעית]

אני אומרת ...

עכשיו
, ברגע זה , יש לי את המצפן , הוא נמצא בתוך הגוף ,נראה לי שאיפושהו קרוב לסרעפת, הוא מכוון אותי . לפעמים
-בשל בעיות עיכול העולם , הוא מסתובב בגוף ומבלבל לי את הכיוונים. הבנתי אותך,אבל נקודה נוספת להבהרה , אמרת ש"אם את עושה דברים בשביל עצמך.. איפה את? ב- 1. אם את עושה דברים לא בשביל עצמך .. איפה את? ב- 0." מה לא יכול להיות שאעשה דברים בשבילי,בשביל עצמי, כי אני 0? תודה יובל

romharel

New member
../images/Emo188.gifסליחה שאני מתערב

אבל הבעיה שלך היאבעושהולא בלעצמך/לא לעצמך..... המצב של 1/0 הוא ריצוד בין אני נפרד מהעולם [1] ואין אני נפרד מהעולם [למשל במין][0].....

darmha

New member
ובכן...../images/Emo132.gif../images/Emo13.gif

אם את ב- 0 באמת אז זה לא משנה. כי כל פעולה שלך היא למען כל העולם הזה. קפיש?? מה את אומרת? יובל

שששלום

New member
דווקא יפה ה - 0

כשאין כלום, הפעולה לא למען העולם. היא חלק מהעולם. אין נתינה כמושג חיובי, יש עשייה מאוחדת עם העולם ע"פ רצונותיו. הערכים כטוב, רע ולמען מתבטלים. פשוט עושים או לא... בהתאם לנסיבות.

טוב...

אוקי הבנתי אותך.אני לא באמת -0 ,לפעמים אני עושה דברים רק בשביל עצמי , אין בהם טובת אף אחד,חוץ מטובתי , אני מקפידה לא לפגוע באף אחד-אבל.כנראה שלא הבנתי

romharel

New member
תפסיקי להקפיד

יש בזה מאמץ שמפריד אותך מהעולם כל מה שמאמץ לא יכול להיות מאוחד

לעולם לא אפסיק לנסות להקפיד

כעיקרון אני חושבת שברמה הפרקטית של העניין נתת לי עצה לא איי איי איי.. אני לא מרגישה כנפרדת מהעולם כאשר יש רצון טוב ואמיתי ,לא לפגוע... אני - הלא מוארת , יכולה לפעול רק במסגרת המצומצמת שבה אני יכולה לפעול , וז-ו ה-מ-צ-י-א-ו-ת ש-ל-י. הכל הוא חלקי ויחסי , כמובן - אפשר תמיד לדבר על הדברים. תודה על ההארה

darmha

New member
היי רותם../images/Emo6.gif

אני לעולם לא אגיע להארה. למה? כי האני לא יכול להגיע להארה יחד עם זאת אם עזרה היא כנה את כבר חווה הארה. אז אל תהפכי את ההארה למשהו מיוחד, ואל תקטיני את עצמך. רצון טוב ועזרה כנה זאת ההתחלה הנכונה, הדרך האמיתית והמילה האחרונה. בברכה יובל

darmha

New member
לא להבין../images/Emo13.gif

אולי יעזור אם תביאי כמה דוגמאות מהחיים היומיומיים שלך ואז נוכל להתייחס לדברים קונקרטיים. זה בדרך כלל עוזר. יובל

למעלה